Τάκο Φολ: Τεράστιο κορμί, μεγάλες προσδοκίες
Βρείτε μας στο

Έχοντας υπογράψει two way contract με τους Σέλτικς, ο Τάκο Φολ δεν πετάει στα σύννεφα, αν και με ύψος 2.31μ. βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτά! Γνωρίζει καλά πως για να πατά τακτικά το παρκέ του Boston Garden πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει όπως ξέρει, σαν… σκυλί, για να πετύχει τα όνειρά του.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια πάντως τα όνειρά του ήταν εντελώς διαφορετικά. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Ντακάρ της Σενεγάλης, ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο και να παίξει μπάλα, παρά το περιβάλλον του επέμενε ότι Σαντιό Μανέ δεν θα γινόταν ποτέ.

Στα 16 του βρέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου από… τόπι δεν σκαμπάζουν και πάρα πολλά, αλλά με το μπάσκετ έχουν και… παραέχουν! Άσε που δεν ήταν διατεθειμένοι οι άνθρωποι του αθλήματος να αφήσουν τέτοιο… κορμί να πάει χαμένο.

Ύψος: 2.31. Άνοιγμα χεριών: 2.54. Έκταση με σηκωμένα χέρια: 3.11. Δηλαδή σχεδόν καρφώνει χωρίς να πηδάει! Χαμός…

Τάκο Φολ: Τεράστιο κορμί, μεγάλες προσδοκίες

Βέβαια, υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά που στέκεται απέναντι στα εκπληκτικά φυσικά προσόντα του. Το γεγονός ότι μέχρι τα 16 δεν είχε σκάσει καν την «σπυριάρα»! Οι τεχνικές ατέλειές του είναι ορατές, παρά το γεγονός ότι κάποτε ένας άλλος Αφρικανός, ο φοβερός και τρομερός Χακίμ Ουλάζουον τον πήρε κάτω από τις «φτερούγες» του και προσπάθησε να του μάθει τα βασικά της ρακέτας.

Μπορεί να απογοητεύτηκε στα draft, όπου καμία ομάδα δεν τον επέλεξε, αλλά οι Σέλτικς βρέθηκαν για να του δώσουν την ευκαιρία για την οποία δούλεψε τόσο. Αρχικά με ένα συμβόλαιο τύπου Exhibit 10, στις 21 Ιουνίου και στη συνέχεια δηλώνοντάς τον στο Summer League. Σ’ εκείνα τα παιχνίδια η παρουσία του ξεπερνούσε τα στατιστικά του. Κάθε του εμφάνιση δημιουργούσε έναν μικρό πανικό, με το κοινό να τον αποθεώνει, να τον θαυμάζει και να τρελαίνεται κάθε φορά που ο τεράστιος πιτσιρικάς ερχόταν σε επαφή με την μπάλα.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Τάκο Φολ: Τεράστιο κορμί, μεγάλες προσδοκίες

Στο πρώτο ματς πέτυχε 6 πόντους και 4 ριμπάουντ. Στο επόμενο είχε 12 και τελείωσε εκείνη την πεντάδα των φιλικών αγώνων με 7.2 πόντους, 4.0 ριμπάουντ, 1,4 μπλοκ και ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα κοντά στο 80%, αφού σχεδόν όλα ήταν καρφώματα!

Ακριβώς μία εβδομάδα πριν οι Σέλτικς ανακοίνωσαν αυτό που οι φίλοι τους επιθυμούσαν σαν… τρελοί. Να παραμείνει η… ατραξιόν από την Σενεγάλη στην Ανατολική Ακτή. Βέβαια, βάσει συμβολαίου αλλά και λόγω του άγουρης –ακόμη- μπασκετικής αντίληψής του, θα περάσει τον περισσότερο από τον χρόνο του στην θυγατρικής τους, την ομάδα του Μέιν, αλλά είναι βέβαιο πως εκείνες τις (λίγες μάλλον) φορές που θα παίξει για λογαριασμό των μεγάλων, θα έχει όλον τον κόσμο στο πλευρό του.