3 μεταγραφές της Superleague που πέρασαν στα ψιλά και τώρα βγάζουν μάτια
Βρείτε μας στο

Ο ερχομός τους στην Ελλάδα πέρασε στα «ψιλά». Ανάμεσα στους τόσους και τους τόσους ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος στη χώρα μας, ποιος να ασχοληθεί με 3 παίκτες που ήρθαν ως δανεικοί και μάλιστα για λογαριασμό «μικρομεσαίων» ομάδων.

Σήμερα, έχουν κάνει όλους τους «μεγάλους» να ασχολούνται μαζί τους, με τις επιδόσεις τους εντός αγωνιστικών χώρων…

Χόακιν Τόρες, Βόλος

3 μεταγραφές της Superleague που πέρασαν στα ψιλά και τώρα βγάζουν μάτια

Ξέρετε πόσες μεταγραφές πραγματοποίησε ο Βόλος το καλοκαίρι που μας πέρασε; 20 (ολογράφως: είκοσι)! Στην πραγματικότητα ο σύλλογος της Μαγνησίας έστησε μια ομάδα από την αρχή και μάλιστα την έστησε καλά, όπως μαρτυρά η μέχρι τώρα πορεία της στις πρώτες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ. Από τα δεκάδες (κυριολεκτικά) ονόματα που προστέθηκαν στο ρόστερ, ένα είναι που ξεχωρίζει και μοιάζει να κάνει (ως τώρα) την μεγαλύτερη διαφορά. Ο Χόακιν Τόρες.

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο η Νιούελς Ολντ Μπόις είπε ένα μεγαλοπρεπές «όχι» στα 3 εκατ. ευρώ που προσέφερε η Μπενφίκα, κοστολογώντας τον 20χρονο (τότε) «μικρό Μέσι» πολύ παραπάνω! Η αστάθεια της ομάδας και οι πολλές αλλαγές προπονητών κόστισαν τη θέση του στην 11άδα, σε μια περίοδο που οι μετοχές του έπεσαν. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Βόλος! Με κόστος δανεισμού μόνο 100 χιλιάρικα, οι άνθρωποι της ομάδας νιώθουν ότι έπιασαν τζακ-ποτ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, αν πωληθεί το καλοκαίρι από τους Αργεντινούς, οι Βολιώτες θα πάρουν «πεσκέσι» 15%!

Πιθανότατα κανένας παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα που αποκτήθηκε για τόσα λίγα δεν μπορεί να βάλει γκολ με τακουνάκι, όπως αυτό με την ΑΕΚ, ή με σλάλομ από τη σέντρα, σαν κι αυτό κόντρα στον Ατρόμητο. Δίχως αμφιβολία, η κορυφαία (μέχρι αυτή τη στιγμή) μεταγραφή της χρονιάς. Τέσσερις συμμετοχές, ισάριθμα γκολ…

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Λισάντρο Σεμέντο, ΟΦΗ

3 μεταγραφές της Superleague που πέρασαν στα ψιλά και τώρα βγάζουν μάτια

Δανεικός μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Με οψιόν αγοράς που φημολογείται ότι κινείται πέριξ των 500.000 ευρώ και ειδική συμφωνία που προβλέπει ότι ο ΟΦΗ θα πάρει το… κατιτίς του στην περίπτωση που η Φορτούνα Σιτάρντ στην οποία ανήκει, τον πουλήσει μέχρι τον Ιούνιο. Δεν μπορείς να πεις, η συμφωνία που πέτυχαν οι Κρητικοί για τον Λισάντρο Σεμέντο είναι τύπου «win-win».

Βέβαια, ως τώρα, απόλυτα κερδισμένοι πρέπει να νιώθουν οι άνθρωποι της ομάδας του Ηρακλείου που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν να τρέξουν το συγκεκριμένο πρότζεκτ έδειχναν να ξέρουν πολύ καλά πού βαδίζουν και πώς να πετύχουν τους στόχους τους. Ο 23χρονος είναι βασικό και αναντικατάστατο γρανάζι της κρητικής μηχανής, έχοντας 7 συμμετοχές, 3 γκολ και 1 ασίστ απολογισμό. Νούμερα που στάθηκαν ικανά να του ανοίξουν την πόρτα της εθνικής ομάδας του Πράσινου Ακρωτηρίου, με την οποία έκανε ντεμπούτο πριν λίγες μέρες. Ακόμη μία ένδειξη του πόσο πολύ «βγήκε» ακόμη μία μεταγραφή αυτού του νέου σε νοοτροπία και μοντέλου λειτουργίας, ΟΦΗ.

Φάμπιο Στάρτζεον, Ξάνθη

3 μεταγραφές της Superleague που πέρασαν στα ψιλά και τώρα βγάζουν μάτια

Δεν έχουν περάσει, ντε, και πολλά χρόνια από τότε που ο Φάμπιο Στάρτζεον ήταν αυτό που μαρτυρά ο Football Manager-ικός όρος «wonderkid». Πριν κλείσει καλά-καλά τα 21, είχε ήδη αγωνιστεί στις «μικρέ» εθνικές της Πορτογαλίας, αναγκάζοντας με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μπελενένσες ομάδες επιπέδου Μπενφίκα και Λίβερπουλ να ασχοληθούν με την περίπτωσή του.

Το πρότζεκτ στην πορεία μπορεί να μην προχώρησε και κάπου ο Φάμπιο να «χάθηκε» στον δρόμο προς την ποδοσφαιρική ενηλικίωση, όμως ο μισός Πορτογάλος-μισός Άγγλος μεσοεπιθετικός έχει ακόμη όλα εκείνα τα στοιχεία που του επιτρέπουν να καλύπτει όλες τις θέσεις πίσω από τον φορ, είτε πρέπει να παίξει στα πλάγια είτε στον άξονα.

Το μόνο που θέλει είναι να του δώσεις την μπάλα στα πόδια κι εκείνος ξέρει πώς θα την μετατρέψει σε γκολ. Όχι σκοράροντας τόσο ο ίδιος (1 τέρμα σε 7 συμμετοχές), αλλά «φτιάχνοντας» με ασίστ (3 έχει ως τώρα) τους συμπαίκτες του. Και όπως συμβαίνει και με τις παραπάνω περιπτώσεις παικτών που έχουν «γυαλίσει» φέτος, και αυτός έχει αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού από την Φεϊρένσε και μια οψιόν στα 650.000 ευρώ. Αυτά είναι ντιλ, κύριοι.