Αρκεί μία και μόνο κίνηση για να ξαναγίνουμε... πελαργοί
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Αρκεί μία και μόνο κίνηση για να ξαναγίνουμε… πελαργοί

Ας ελπίσουμε ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ έχει φυλάξει το καλύτερο για το τέλος...

Για λόγους που είναι σε θέση να γνωρίζουν μόνο οι… Αμερικάνοι ο Ρικ Πιτίνο δεν βρήκε δουλειά σε κάποια ομάδα του NBA ή του NCAA. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με το Πανεπιστήμιο του Λούιβιλ και η επιλογή του να αποσύρει την αγωγή με την οποία ζητούσε αποζημίωση 40 εκατ. δολαρίων προφανώς δεν έχει αποκαταστήσει ακόμα την υστεροφημία του, στο βαθμό που θα του επέτρεπε να επιστρέψει ως εν ενεργεία θρύλος στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Φυσικά θα ήταν αφελές να αναρωτηθεί κάποιος αν τίθεται θέμα ικανοτήτων του. Ωστόσο σε ζητήματα «ηθικής ακεραιότητας» οι Αμερικάνοι έχουν καλώς ή κακώς το χούι να επιδεικνύουν μεγάλη ευαισθησία όταν πρόκειται για τη βιτρίνα και μολονότι ο Πιτίνο δεν καταδικάστηκε ποτέ για την καταγγελλόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο που αφορούσε την στρατολόγηση αθλητών με παράνομα μέσα (και κόστισε τον κολεγιακό τίτλο του 2013) θα χρειαστεί πιθανότατα λίγο ακόμα χρόνο για να σουλατσάρει και πάλι με πεντακάθαρο κούτελο στα σαλόνια της υψηλής μπασκετικής κοινωνίας των ΗΠΑ.

Τόσο το καλύτερο για την Εθνική Ομάδα μπάσκετ, αν όντως ισχύει η φημολογία ότι η ομοσπονδία έχει ανοίξει παρτίδες μαζί του και ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Αθήνα στις 7 Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει και ραντεβού με τον πρόεδρο της ΕΟΚ!

Η Εθνική βρίσκεται σε ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και αν θέλαμε να κάνουμε μια εκτίμηση για την προοπτική της στο άμεσο μέλλον μόνο… ευοίωνη δεν θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε με τις υπάρχουσες συνθήκες. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που μόλις στην πρεμιέρα του NBA μας υπενθύμισε με επώδυνο τρόπο τι στερηθήκαμε από τη μία αξιοποίηση του στο Παγκόσμιο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις του ενόψει του Προολυμπιακού Τουρνουά. Ο Νικ Καλάθης, πριν από ένα μήνα, αποκάλυψε ότι σκέφτεται να αποσυρθεί το ερχόμενο καλοκαίρι από την Εθνική και γενικώς το κλίμα θυμίζει στρατόπεδο με χαμηλό φρόνημα πριν από την επόμενη μάχη. Κάτι που δεν μπορεί ασφαλώς να είναι άσχετο με τους χειρισμούς της νυν διοίκησης της ΕΟΚ και τις «εύκολες» λύσεις στις οποίες καταφεύγει εδώ και χρόνια για την τεχνική ηγεσία.

Ομάδα με τον MVP του NBA στη σύνθεσή της και δύο από τους πέντε κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη κατετάγη 11η στο Παγκόσμιο και για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς θα πρέπει να περάσει μέσα από Συμπληγάδες. Στο Προολυμπιακό τουρνουά θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Σερβία, Λιθουανία, Ιταλία, Τουρκία, Κροατία, Ρωσία, Καναδάς και το εισιτήριο θα πάρει μόνο η πρώτη ομάδα του καθένα από τους τέσσερις ομίλους (των έξι ομάδων). Θα χρειαστεί τύχη στην κλήρωση και αν θέλουμε να το δούμε ψυχρά οι πιθανότητες δεν είναι αρκετές αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά.

Απαιτείται άμεσα μια κίνηση συσπείρωσης, που θα εμπνεύσει και θα επαναφέρει τη φλόγα και το όραμα στους παίκτες πρώτης γραμμής. Δύσκολα θα μπορούσε με λίγα λόγια να βρεθεί ιδανικότερη επιλογή από την τεράστια προσωπικότητα, ονόματι Ρικ Πιτίνο. Αν πράγματι ο 67χρονος κόουτς είναι διαθέσιμος να διαπραγματευτεί, η ομοσπονδία πρέπει να τον κλείσει… χθες. Φανταστείτε μόνο ποιο είναι το μήνυμα που θα λάβουν οι Αντετοκούνμπο, Καλάθης (πιθανόν και ο Κώστας Κουφός) σε μια ενδεχόμενη ανακοίνωση πρόσληψης του Πιτίνο. Ένας τεχνικός με την αύρα του… El Professor, που μιλάει επιπλέον την ίδια γλώσσα με τους αμερικανοαναθρεμμένους σταρ της ομάδας και το όνομα του είναι τόσο βαρύ που εκ της πρόσληψης του ψαλιδίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις πιθανότητες για κρούσματα απειθαρχίας.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Το timing μοιάζει ιδανικό για να επιτευχθεί ένας τέτοιος «γάμος». Αν ο Γιώργος Βασιλακόπουλος θέλει να αφήσει κάτι… πίσω του τώρα είναι η στιγμή να κάνει την υπέρβαση. Στριμωγμένος πια από παντού και «φωτογραφημένος» ως απόστρατος από το νέο μίνι αθλητικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί προς διαβούλευση (και το οποίο μεταξύ άλλων περιορίζει στις τρεις τις θητείες των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών με αναδρομική ισχύ), έχει ίσως μια τελευταία ευκαιρία να γυρίσει το φύλλο, αποκαθιστώντας μέρος της υστεροφημίας του. Μαζί και να επαναφέρει με μία μόνο κίνηση τη χαμένη αίγλη της Εθνικής. Που αν ήταν… κυρία θα είχε ντυθεί ήδη τα πιο ωραία της τα λούσα, στο άκουσμα και μόνο ότι μπορεί να τη φλερτάρει ένας τζέντλεμαν τέτοιας κλάσης.