5 παιχταράδες που αποδεικνύουν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε φοβερό ποδοσφαιρικό «μάτι»
Βρείτε μας στο

Μπορούσες να πεις πολλά για τον Μάκη Ψωμιάδη.

Ίσως δεν ήταν καλή ιδέα να τα πεις μπροστά του, αλλά σίγουρα η πορεία του (στη ζωή και στο ποδόσφαιρο) έδωσε αρκετές αφορμές για να τον… αμφισβητήσεις.

Για ένα πράγμα όμως δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να κατηγορήσει τον «Big Mac»: Ότι δεν έβλεπε μπάλα!

Ανεξάρτητα από την οικονομική του διαχείριση και τις διοικητικές πρακτικές του, ο Μάκαρος ήταν πάντα μερακλής στις επιλογές ποδοσφαιριστών.

Και έχοντας πάντα λόγο στον σχεδιασμό των ομάδων του (αφού τυχόν αντιρρήσεις του προπονητή δεν λαμβάνονταν ακριβώς υπόψη) έφερε παιχταράδες που επιβεβαίωσαν ότι είχε «μάτι».

Όπως, για παράδειγμα, τους εξής:

Βάλτερ Σεντένο

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Και μόνο με το γκολ της ισοφάρισης που υπέγραψε το επικό come back της ΑΕΚ στο «Μπερναμπέου» (στο 2-2 με τη Ρεάλ) έβγαλε τα όποια λεφτά δαπάνησε ο Μάκαρος για πάρτη του. Ντελικάτος και μπαλαδόρος, αγαπήθηκε όπως κάθε αλανιάρικο «δεκάρι» της Λατινικής Αμερικής. Και μιμούμενος το μεγάλο αφεντικό που τον έφερε στη χώρα μας, μπορούσε άμα λάχαινε να κάνει την μπάλα… κομπολόι.

5 παιχταράδες που αποδεικνύουν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε φοβερό ποδοσφαιρικό «μάτι»

Μαουρίτσιο Ράιτ

«ΕΓΩ είμαι υπεύθυνος γι’ αυτή την κίνηση, ΕΓΩ αποφασίζω, ΕΓΩ έκρινα, ΕΓΩ είμαι ο υπεύθυνος και ΕΓΩ θα λογοδοτήσω στον κόσμο της ΑΕΚ για την κίνησή μου αυτή». Τονίζοντας πέντε φορές πόσο… προσωπική του επιλογή ήταν η απόκτησή του, ο Κοσταρικανός ήταν σχεδόν υποχρεωμένος να τον δικαιώσει! Και το έκανε. Δυνατός και αποτελεσματικός στόπερ, συνδύαζε φυσικά προσόντα με τεχνική κι ήταν βασικός στην αήττητη πορεία με Ρεάλ και Ρόμα στο Champions League.

Σερτζ Ντιε

Δεν τον γνωρίσαμε εξαιτίας του Ψωμιάδη. Δεν ήταν εκείνος που τον έφερε πρώτη φορά στην Ελλάδα. Στα δικά του… χέρια όμως μεγαλούργησε! Αν και είχε περάσει και από τον Ηρακλή πριν βρεθεί στην Καβάλα, ο Ιβοριανός με τη φανέλα της έκανε «παπάδες». Ήταν από τα πιο καταλυτικότερα «γρανάζια» της ωραίας ομάδας που είχε εμφανίσει ο Μάκαρος. Και όπως επιβεβαιώνουν επικά στιγμιότυπα (λόγω διαφοράς ύψους) υπήρξε από τα αγαπημένα του παιδιά.

5 παιχταράδες που αποδεικνύουν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε φοβερό ποδοσφαιρικό «μάτι»

Ντάγκλας Ντουγκλάο

Αυτός ναι, μπορούσες να το πεις και χωρίς να το ξέρεις ότι ήταν δική του επιλογή! Θηριώδης και εκφοβιστικός, με φοβερή δύναμη και δυνατότητα να κάνει… μπούλινγκ στους αντιπάλους του, ήταν ό,τι κοντινότερο θα μπορούσε να υπάρξει σε ποδοσφαιρική εκδοχή Ψωμιάδη. Δεν αποτέλεσε λοιπόν απλώς «κολώνα» της Καβάλας (και προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων των μεγάλων ομάδων), αλλά πήρε και μεταγραφή στην Μπράγκα (παίζοντας επίσης σε Κατάρ, Τουρκία και Κύπρο).

5 παιχταράδες που αποδεικνύουν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε φοβερό ποδοσφαιρικό «μάτι»

Τζαμέλ Αμπντούν

Η μεγαλύτερη (ή μάλλον η αποτελεσματικότερη) ποδοσφαιρική του ανακάλυψη. Φέρνοντας τον ποιοτικό Αλγερινό από τη Γαλλία στην Καβάλα, έβγαλε πραγματικά λαβράκι. Γιατί έκανε αμέσως τη διαφορά (μοιράζοντας τις περισσότερες ασίστ στο πρωτάθλημα στην πρώτη του κιόλας σεζόν). Πήρε με το σπαθί του μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Κι εκεί πανηγύρισε τίτλους, έπαιξε στο Champions League και αγαπήθηκε για το αλέγκρο ποδοσφαιρικό του στιλ.

5 παιχταράδες που αποδεικνύουν ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε φοβερό ποδοσφαιρικό «μάτι»