Αδικήθηκε, λοιδορήθηκε, τώρα ...stop
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Αδικήθηκε, λοιδορήθηκε, τώρα …stop

Ένας παίκτης-κεφάλαιο για το ελληνικό  μπάσκετ

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή. Κάθε οπαδός στην Ελλάδα είναι εν δυνάμει προπονητής και μάλιστα 3 κλάσεις ανώτερος και απ’ τον Ομπράντοβιτς (ο οποίος για να μην ξεχνιόμαστε αν δεν είχε μπάτζετ εκατομμυρίων δύσκολα θα έβρισκε θέση στον Δαναό Τρικάλων).

Επίσης αν ο μέσος Έλληνας οπαδός δεν είχε τραυματιστεί στην Γ’ Δημοτικού σε έναν αγώνα στο προαύλιο μεταξύ του Γ1 και του Γ2 που είχαν μαζευτεί όλοι οι σκάουτερ του NBA τώρα θα έπαιζε στους Μπακς και ο Γιάννης απλώς θα κουβάλαγε τις πετσέτες του για να μάθει μπαλίτσα από τον άρχοντα.

Με αυτά ως δεδομένα λοιπόν θυμίζουμε τι μάθαμε από τον μέσο Έλληνα προπονητή της κερκίδας τις πρώτες αγωνιστικές της Ευρωλίγκας: Ότι ο Παναθηναϊκός πάει με αυτόματο πιλότο, γιατί «έλα μωρέ τώρα ποιος Πεδουλάκης», το ρόστερ του είναι χειρότερο από τις προηγούμενες χρονιές και ότι έχει τεράστιο πρόβλημα στο 5 γιατί «δεν υπάρχει αθλητής Παπαγιάννης».

Για όλους εμάς τους εραστές του μπάσκετ η χθεσινή εμφάνιση του Γιώργου Παπαγιάννη κόντρα στην Εφές δεν ήταν καμιά απάντηση στους επικριτές του. Αυτοί άλλωστε θα εμφανιστούν ξανά για να του μάθουν μπάσκετ στο  επόμενο κακό παιχνίδι.

Ήταν απλώς η υπενθύμιση ότι αυτός ο παίκτης μπορεί και πρέπει να γίνει σημείο αναφοράς για το ελληνικό μπάσκετ. Ναι, φυσικά και έχει κάνει λάθη, φυσικά και το γεγονός ότι δεν έχει βελτιωθεί σε τομείς που τείνουν να γίνουν η Αχίλλειος πτέρνα του, βαραίνει πρώτο τον ίδιο, αλλά διάολε το ελληνικό μπάσκετ δεν έχει την πολυτέλεια να λοιδορεί και να πετάει παίκτες με τα προσόντα του Παπαγιάννη.

Κάποιοι είπαν ότι ο Πεδουλάκης δεν τον είχε στα πλάνα του και τον αδικούσε. Η μια ανάγνωση είναι αυτή. Η άλλη λέει ότι ο Άρτζι είναι απλώς συνεπής σε αυτά που έλεγε πριν 2 μήνες: «Για μας ο Παπαγιάννης φέτος είναι ένα στοίχημα. Ήρθε με λίγα περισσότερα κιλά απ’ όσα έπρεπε. Δεν είχε προπονηθεί τόσο καλά. Πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα».

Η δεύτερη ανάγνωση λοιπόν λέει ότι ο Πεδουλάκης προσπάθησε εκτός απ’ το να βελτιώσει τις αδυναμίες του Παπαγιάννη να παίξει με το μυαλό και τον εγωισμό του.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Να τον κάνει να θέλει να μπει στο παρκέ για να δώσει απαντήσεις στους επικριτές του, στον εαυτό του (που τόσο έχει αδικήσει), αλλά ακόμα και στον ίδιο τον Πεδουλάκη. Και ο ψηλός το έκανε. Και δεν το έκανε με μια ομάδα της σειράς, το έκανε απέναντι στην Εφές. Εμφατικά για να πειστεί και ο πλέον δύσπιστος ότι ο Παναθηναϊκός έχει σέντερ και θα έχει και για τα επόμενα χρόνια.

Το «στοίχημα Γιώργος Παπαγιάννης» του Πεδουλάκη, του Παναθηναϊκού και της Εθνικής δεν έχει χαθεί και δεν πρέπει να χαθεί. Εκείνο που έχει χαθεί εδώ και χρόνια είναι το μέτρο. Στις κρίσεις και τις επικρίσεις μας…