5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στο Football Manager 2020
Βρείτε μας στο

Αν είσαι κι εσύ «αρρωστάκι», καταλαβαίνεις. Έχεις κυκλώσει εδώ και καρό την σημερινή ημερομηνία, την 20η Νοεμβρίου. Για σένα είναι γενέθλια, γιορτή, Πάσχα, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μαζί.

Είναι η μέρα της «επίσημης πρώτης» του Football Manager 2020, πράγμα που σημαίνει πως αν τα πράγματα έχουν λειτουργήσει βάσει σχεδίου, έχεις ήδη ενημερώσει τους προϊσταμένους σου στη δουλειά ότι πάσχεις από κάποια σοβαρή (και άκρως μεταδοτική) ασθένεια, ενώ πιθανότατα έχεις προλάβει να μιλήσεις και με την κοπέλα σου. Μπορεί να το πήρε λίγο στραβά, αλλά με τον καιρό θα καταλάβει… Ήρθε ο καιρός να αρχίσετε να βλέπετε άλλους ανθρώπους. Εκείνη όποιον θέλει κι εσύ διάφορες προτάσεις από ατζέντηδες για καλό δεξί μπακ-χαφ που λείπει από την ομάδα σου στο FM!

Αφού, λοιπόν, και φέτος θα το λιώσεις το ρημάδι παίζοντάς το, ήρθε η ώρα να μάθεις να το παίζεις σαν… άντρας! Ακολουθώντας πιστά τους κανόνες και αποφεύγοντας τα 5 μεγάλα «ΜΗ» του παιχνιδιού.

Κόψε τα quit/load

Η πλειοψηφία των ανθρώπων θα ήθελε να μπορεί να γυρίζει πίσω τον χρόνο για να διορθώσει τα λάθη της. Αυτό που στην πραγματική ζωή παραμένει άπιαστο όνειρο, στο Football Manager είναι θέμα απόφασης. Μιας απόφασης όμως που δεν αρμόζει στους παντελονάτους παίχτες. Όχι, φίλε, δεν μπορείς να παίζεις το κάθε ματσάκι δέκα φορές, μέχρι να καταφέρεις να το κερδίσεις. Ίσως θα ήταν καλύτερο να δεχθείς το αποτέλεσμα σα ένας αληθινός τζέντλεμαν και να φερθείς αναλόγως μετά την ήττα.

Σταμάτα να χρησιμοποιείς editor

Το καταφύγιο κάθε «πουθενά» είναι οι editors. Και μην υποστηρίζεις ότι εσύ δεν το έχεις κάνει ποτέ, λες και απολογείσαι στη μάνα σου που σε έκανε τσακωτό να… χουφτώνεις τον εαυτό σου στο κρεβάτι! Μόνο και μόνο το γεγονός ότι η ίδια η εταιρία εδώ και μερικά χρόνια ενσωματώνει (από ό,τι μου είπε ένας φίλος από το χωριό, με αντίτιμο 4,99€) τον επίσημο δικό της στο FM, αποτελεί απόδειξη πως ολοένα και περισσότεροι gamers θεωρούν φυσιολογικό να επενδύσουν αυτό το ποσό, αντί να στείλουν τους scout να βρουν παίκτες της προκοπής. Την ανεργία (έστω και στα ψέματα) δεν την σκέφτεστε βρε; Τι θα κάνουν στο παιχνίδι οι τεχνικοί διευθυντές; Κλέφτες θα γίνουν;

Μην φτιάχνεις δεύτερο προφίλ

Άλλοι κατεργάρηδες αυτοί… Η εύκολη λύση…  Την έχεις πατήσει κι εσύ όπως ο Παναθηναϊκός με τον Βέμερ. Βρήκες τον υπερπαιχταρά, έσκασες ένα καράβι λεφτά να τον αγοράσεις κι εκείνος είναι χειρότερος κι από έξαρση ακμής σε εφηβικό πρόσωπο. Τον βγάζεις στο κλαδί, δηλαδή την αγορά, αλλά οι μηδενικές προτάσεις που έρχονται μάλλον αποδεικνύουν ότι κορόιδα σαν κι εσένα ούτε στον εικονικό κόσμο του FM δεν υπάρχουν. Αποδέξου το και προχώρα. Μην φτιάχνεις δεύτερο προφίλ, αναλαμβάνεις την Ρεάλ Μαδρίτης και αγοράζεις από τα τσικό της ομάδας σου με 10 εκατομμύρια έναν ποδοσφαιριστή που ακόμη και η μάνα του θα τον είχε απορρίψει. Όχι, δεν είναι ωραία πράματα αυτά, φίλε. Αλήθεια, αυτή η ψυχή ο Βέμερ ακόμη στον Παναθηναϊκό ανήκει;

5 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στο Football Manager 2020

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Μην χρησιμοποιήσεις super tactics

Είπαμε… είσαι ένας χειραφετημένος, πολυάσχολος άνδρας που κινείται μεταξύ των επιχειρήσεών του και του χρηματιστηρίου… Βασικά, όχι. Είσαι ένας ρεμπεσκές, που κινείσαι με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή με παπί ανάμεσα σε αυτοκίνητα ή βρίσκεσαι μέσα στο αυτοκίνητο ακινητοποιημένος στην Φραντζή. Όποια δικαιολογία κι αν προβάλεις, δεν έχεις το δικαίωμα να λες πως δεν προλαβαίνεις να κάτσεις να δημιουργήσεις μια τακτική και να καταλήγεις να κάνεις download έτοιμες tactics από το Internet. Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν δεν σκαμπάζεις από τέτοια, μάθε σε ταχύρρυθμα μαθήματα μπαλίτσα από τον άρχοντα και εφάρμοσε όλα όσα έχει να σου μάθει.

Άσε τα save με πρώτη δουλειά την Λίβερπουλ

Αν σε λένε Χρήστο Σωτηρακόπουλο, μην διαβάσεις τις παρακάτω γραμμές. Ξεκίνα την καριέρα σου από την Λίβερπουλ, δεν θα σου κρατήσουμε κακία. Αν, όμως, θέλεις να νιώσεις την πραγματική μαγεία του Football Manager, ένας είναι ο δρόμος. Αυτός που ξεκινά από την ανεργία. Ετοίμασε το προφίλ σου με βάση τα υπαρκτά χαρακτηριστικά σου και περίμενε την ευκαιρία σου. Ξεκίνα από όσο πιο χαμηλά μπορείς και φτάσε μέχρι εκεί που αξίζεις. Χωρίς, φυσικά, να παραβλέψεις τα παραπάνω βήματα. Αν είναι να γ@#$&^ς στα quit/load, να κατεβάσεις έτοιμες τακτικές, να δημιουργήσεις παράλληλο προφίλ ή να χρησιμοποιήσεις editor, άστο καλύτερα. Ξεκίνα save με την Λίβερπουλ. Μεγάλε…