Οι πιο καλοντυμένοι προπονητές που πέρασαν από την Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Στην άφιξή του για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα πρόλαβε ήδη να κλέψει την παράσταση.

Ανεξαρτήτως του αν αναλάβει τελικά την «Ένωση» και το πόσο καλά θα τα καταφέρει στον πάγκο της, από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση απέδειξε κάτι:

Έχει όλα τα φόντα να μπει σε ένα -μικρό ειν’ η αλήθεια- κλαμπ: Των πιο καλοντυμένων προπονητών που έχουν έρθει ποτέ στην Ελλάδα.

Οι πιο καλοντυμένοι προπονητές που πέρασαν από την Ελλάδα

Διότι ναι, δεν μπορείς να πεις ακριβώς ότι στους πάγκους των ομάδων της χώρας μας βασιλεύει το… στιλ.

Ειδικά τα παλιά καλά χρόνια της Α’ Εθνικής η φόρμα πήγαινε σύννεφο και το κοστούμι θεωρούνταν σχεδόν πολυτέλεια.

Παρόλα αυτά, έχουν περάσει και απ’ τα δικά μας γήπεδα προπονητές-μοντέλα. Τεχνικοί που ήξεραν πώς να ντυθούν και πώς να τραβήξουν τα βλέμματα.

Την αποθέωσε ο Βλάσης Μπονάτσος: Η ηθοποιός που παρουσίασε το πρώτο «Ok» ήταν μια απ’ τις ομορφότερες Ελληνίδες των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αποθέωσε ο Βλάσης Μπονάτσος: Η ηθοποιός που παρουσίασε το πρώτο «Ok» ήταν μια απ’ τις ομορφότερες Ελληνίδες των 90’s

Σινιέ περιπτώσεις όπως οι εξής:

Ντούσαν Μπάγεβιτς

Μπορεί να είναι το πρόσωπο που προκάλεσε τον μεγαλύτερο ίσως διχασμό στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά σε ένα πράγμα συμφωνούν όλοι για ‘κείνον: Ήταν πάντοτε (και παραμένει τώρα που μεγάλωσε) φιγουρίνι. Με το ευθυτενές παρουσιαστικό και την επιβλητική φυσιογνωμία του ν’ αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις ενδυματολογικές του επιλογές, έδειχνε πάντα σικάτος: ες και τα κοστούμια εφευρέθηκαν αποκλειστικά για να τα φοράει εκείνος.

Οι πιο καλοντυμένοι προπονητές που πέρασαν από την Ελλάδα

Μίτσελ

Μέγα στιλιστικό (και όχι μόνο) ίνδαλμα. Κυριλέ, κοσμοπολίτης και με αριστοκρατικό αέρα, έμοιαζε να το ‘χει σκάσει από δεξίωση για να κάτσει στον πάγκο. Γιατί ήταν πάντοτε ντυμένος στην τρίχα: Με πανάκριβα κοστούμια, καλοσιδερωμένα πουκάμισα, γυαλισμένα παπούτσια και περιποίηση σε τέτοιο βαθμό που να δηλώνει για ‘κείνον ο (κάποτε παίκτης του στον Ολυμπιακό) Μπονγκ πως «οι καθρέφτες και τα τζελ είναι σημαντικότερα από τις νίκες».

Οι πιο καλοντυμένοι προπονητές που πέρασαν από την Ελλάδα

Νίκος Αναστόπουλος

Για πολλά πράγματα ξεχώριζε πάντοτε στην προπονητική του καριέρα. Και ένα απ’ αυτά ήταν σίγουρα το ντύσιμο του. Με κάτι παραπάνω από εμφανείς τις επιρροές του ιταλικού στιλ από τη θητεία του ως ποδοσφαιριστής στην Αβελίνο, έχει κλέψει πολλές φορές την παράσταση με τις στιλιστικές του επιλογές. Και χωρίς να διστάζει ακόμα και τολμηρούς συνδυασμούς, απέχει κατά πολύ από το μίζερο παρουσιαστικό του μέσου Έλληνα προπονητή.

Οι πιο καλοντυμένοι προπονητές που πέρασαν από την Ελλάδα

Αλμπέρτο Μπιγκόν

Σήμερα το στιλ του μπορεί να μοιάζει ξεπερασμένο. Όταν ήρθε ωστόσο στην Ελλάδα θεωρήθηκε κλασάτο. Αναλαμβάνοντας τον Ολυμπιακό ως ο προπονητής με τον οποίο πήρε πρωτάθλημα η Νάπολι του Μαραντόνα, είδε γρήγορα αυτή τη φήμη του να… ξηλώνεται. Σε αντίθεση με το περιβόητο καμηλό παλτό του, που όχι μόνο δεν ξηλώθηκε, αλλά τον καθιέρωσε ως μια από τις πιο φινετσάτες παρουσίες στους πάγκους σε μια εποχή που βασίλευε η φόρμα και το σκαρπίνι.

Οι πιο καλοντυμένοι προπονητές που πέρασαν από την Ελλάδα

Μιγκέλ Καρντόσο

Τα νεύρα των οπαδών της ΑΕΚ (με το ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα τους επί των ημερών του) τα έκανε κουρέλια. Ο ίδιος όμως μόνο κουρέλια δεν φορούσε στις εμφανίσεις του. Διότι από μπάλα (όπως αποδείχθηκε) μπορεί να μη σκάμπαζε, αλλά από λεζάντα άλλο τίποτα: Με τα καλοραμμένα κοστούμια του, τα στενά του πουκάμισα και το ανεπανάληπτο μεταξωτό μαντίλι, που υποδήλωνε από την παρουσίασή του κιόλας πόσο κονιόρδος ήταν.

Οι πιο καλοντυμένοι προπονητές που πέρασαν από την Ελλάδα