Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019

Είναι ψέμα ότι όλοι οι καλοί χωράνε σε ένα 4-4-2 με ρόμβο...

Από τις τελευταίες 12 Χρυσές Μπάλες έχουν πάρει τις 11 και δεν υπάρχει λόγος να πιάσουμε δύο θέσεις για να γράφουμε πράγματα που τα ξέρουν όλοι (αν και ο Ρονάλντο η αλήθεια είναι ότι θα είχε ανταγωνισμό τη φετινή χρονιά) και να μην δώσουμε ευκαιρίες σε κάποια… νέα παιδιά.

Με την έγκαιρη, έγκριτη και… διεισδυτική ματιά του, το Menshouse σας παρουσιάζει την κορυφαία 11αδα της Ευρώπης για το 2011, χωρίς όμως αυτόν που θα έπρεπε να είναι αρχηγός της, τον Λίονελ Μέσι δηλαδή, τον οποίο μεταξύ μας… βαρεθήκαμε να βλέπουμε σε τέτοιες ενδεκάδες. Η διάταξη μας είναι 4-4-2 με ρόμβο και από τώρα σας λέμε ότι είναι μέγα ψέμα ότι… όλοι οι καλοί χωράνε.

Τερματοφύλακας: Σαμίρ Χαντάνοβιτς  

Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019

Η μάχη ήταν σκληρή και κρίθηκε πάνω στο νήμα, με τον Σλοβένο να επικρατεί οριακά των Άλισον και Μαρκ Αντρέ Τερ-Στέγκεν. Ο αρχηγός της Ίντερ είναι ο υπ’ αριθμόν ένα λόγος που η ομάδα του οδηγεί την κούρσα της Serie A ύστερα από 17 αγωνιστικές (ισόβαθμη της Γιουβέντους), έχοντας κρατήσει εφτά clean sheets. Αρκεί να δει κανείς το πρώτο ημίχρονο του εντός έδρας αγώνα με τη Λάτσιο (1-0) ώστε να καταλάβει για ποιο λόγο είναι η επιλογή μας.

Δεξιός μπακ: Αλεξάντερ – Αρνολντ

Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Ίσως ο κορυφαίος φουλ-μπακ του κόσμου αυτή τη στιγμή, καθώς η συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι είναι φαινομενική για τον 21χρονο Άγγλο, που είναι τρίτος στις ασίστ σε όλη την Ευρώπη για το 2019! Σε 43 συμμετοχές για όλες τις διοργανώσεις ο δεξιός μπακ της Λίβερπουλ έβγαλε 22 ασίστ, 12 εκ των οποίων στην Πρέμιερ Λιγκ της σεζόν 2018/19, αριθμός ρεκόρ για αμυντικό παίκτη στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Κεντρικοί αμυντικοί: Βίρτζιλ Φαν Ντάικ / Κρις Σμόλινγκ

Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019

Αυτός μπορεί να μη δίνει έτοιμα γκολ, αποτρέπει όμως κάποια… σίγουρα, ως ο μεγαλύτερος μπαμπούλας των επιθετικών ανά την Ευρώπη την τελευταία διετία. Ο Ολλανδός, που για πολλούς θα έπρεπε να είχε πάρει τη Χρυσή Μπάλα του 2019, συνδυάζει σε εξαιρετικά σπάνιο βαθμό δύναμη, έκρηξη, αλτικότητα και αντίληψη, στοιχεία που του επιτρέπουν να ολοκληρώνει παιχνίδια ακόμα και με 100% ποσοστό επιτυχίας σε τάκλιν και εναέριες μονομαχίες, όπως έγινε στο πρόσφατο με την Μπράιτον (30/11).

Στα χνάρια του Φαν Ντάικ στο δεύτερο μισό της χρονιάς βαδίζει ο Κρις Σμόλινγκ, που στα 30 χρόνια του έχει αναγεννηθεί με τη φανέλα της Ρόμα και αναγνωρίζεται τη φετινή σεζόν ως ο μακράν καλύτερος αμυντικός του Καμπιονάτο. «Το απόλυτο τοτέμ της άμυνας», έγραψε τις προάλλες η Gazzetta για τον παίκτη – βαρόμετρο της φετινής Ρόμα, η οποία προσπαθεί πια να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή, την ώρα που η επιστροφή του στην Εθνική Αγγλίας ύστερα από περίπου τρία χρόνια είναι προ των πυλών.

Αριστερός μπακ: Άντριου Ρόμπερτσον

Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019

Το alter ego του Αλεξάντερ – Άρνολντ στην άμυνα της Λίβερπουλ, σαφώς ο κορυφαίος αριστερός μπακ της Ευρώπης τη χρονιά που τελειώνει, όπως επιβεβαιώθηκε με το νοκ-ντάουν του Τζόρντι Αλμπα τη βραδιά του μυθικού 4-0 στο «Ανφιλντ». Τεράστια και η δική του συνεισφορά στην παραγωγή παιχνιδιού της Λίβερπουλ, στην Πρέμιερ Λιγκ του 2018/19 είχε μόνο μία λιγότερη ασίστ από τον Αλεξάντερ – Αρνολντ (11), ενώ φέτος μετράει έξι σε όλες τις διοργανώσεις, συνεχίζοντας σε πολύ υψηλές πτήσεις, όπως καθρεφτίζεται στο απίθανο 18-1-0 της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα.

Αμυντικός χαφ: Ενγκολό Καντέ

Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019

Δεν χρειάζονται λόγια, ούτε συστάσεις, για την παρουσία του μετρονόμου της Τσέλσι σε τέτοιου είδους ενδεκάδες τα επιχειρήματα είναι περιττά, διότι για άλλη μια χρονιά επιβεβαιώθηκε αυτό που έχει πει ο Μαρσέλ Ντεσαγί για την περίπτωση του. «Το 71% της επιφάνειας της Γης καλύπτεται από νερό και το υπόλοιπο από τον Καντέ…».

Δεξιός χαφ: Μάρσελ Ζάμπιτσερ

Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019

Στη δεξιά πτέρυγα τη θέση παίρνει ο καθόλα εντυπωσιακός φέτος Μάρσελ Ζάμπιτσερ, που φιλοδοξεί το Μάη να στεφθεί πρωταθλητής Γερμανίας, βοηθώντας στην αποκαθήλωση της Μπάγερν ύστερα από μια εξαετία. Η Λειψία αναδείχτηκε πρωταθλήτρια χειμώνα στην Μπουντεσλίγκα και προκρίθηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Αυστριακό μεσοεπιθετικό να κάνει παπάδες στη δεξιά πλευρά, ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό της σεζόν με 11 γκολ και εφτά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Προωθημένος χαφ: Λουίς Αλμπέρτο

Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019

Τη σεζόν 2017/18 ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έκανε όργια στη Serie A (11 γκολ / 13 ασίστ), αλλά η Λάτσιο έχασε στο νήμα – στην ισοβαθμία με την Ιντερ – την πολυπόθητη τέταρτη θέση και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρσι… ξαπόστασε λίγο και φέτος ο 27χρονος επιτελικός έχει ξανά εκτοξευθεί, οδηγώντας τους λατσιάλι ακόμα και στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος (στο -6 από Ίντερ, Γιουβέντους με ματς λιγότερ).

Ο Λουίς Αλμπέρτο είναι ο πρώτος στις ασίστ στο top-5 πρωταθλημάτων της Ευρώπης στο πρώτο μισό της σεζόν, έχοντας 12 (και τρία γκολ), δύο εκ των οποίων στο εντυπωσιακό 3-1 επί της Γιουβέντους την 7η Δεκεμβρίου. Μόλις δύο εβδομάδες αργότερα οι Ρωμαίοι νίκησαν ξανά με το ίδιο σκορ τους μπιανκονέρι στο Σούπερ Καπ, με τον ηγέτη τους να ανοίγει το σκορ, στέλνοντας και ένα μήνυμα ενόψει του 2020.

Αριστερός χαφ: Παπού Γκόμεζ

Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019

Το απολύτως παράδοξο με την περίπτωση του είναι το εξής: για ποιο λόγο δεν έχει πάρει σπίτι του τη φανέλα βασικού της Εθνικής Αργεντινής, με όλα αυτά τα απίθανα που κάνει τα τελευταία χρόνια στο Καμπιονάτο. Ο κοντοπίθαρος ηγέτης και αρχηγός της εξελίσσεται πια και σε ζωντανό θρύλο της Αταλάντα, έχοντας οδηγήσει το σύλλογο στις πιο ένδοξες στιγμές του.

Τρίτη πέρσι στη Serie A, διεκδικεί φέτος επανέξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ με ένα επικό come back προκρίθηκε στα νοκ-άουτ της φετινής διοργάνωσης και θα διεκδικήσει κόντρα στη Βαλένθια την είσοδο στους «8». Ο δαίμονας στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής γράφει φέτος έξι γκολ και εφτά ασίστ, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα νούμερα δεν αποτυπώνουν το μέγεθος της προσφοράς.

Το δικό του impact, αγωνιστικά και ψυχολογικά, ίσως να μειονεκτεί μόνο του αντίστοιχου του Λίονελ Μέσι στην Μπαρτσελόνα.

Επιθετικό δίδυμο: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι / Τίμο Βέρνερ

Χωρίς Μέσι, CR7: Η κορυφαία ενδεκάδα της Ευρώπης για το 2019

Τρεις παίκτες για δύο θέσεις και ο μόνος λόγος που ο Τσίρο Ιμόμπιλε (των 17 γκολ και 5 ασίστ στη φετινή Serie A!) έμεινε εκτός είναι ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έβαλε 10 τέρματα στους φετινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, διότι το δικό του κατόρθωμα σε επίπεδο πρωταθλήματος (19 γκολ / 2 ασίστ) είναι σαφώς λιγότερο σημαντικό.

Ο αναγεννημένος επιθετικός της Λάτσιο έχασε πάνω στο νήμα και από τον «άνθρωπο – γκολ» της Λειψίας, Τίμο Βέρνερ, ο οποίος έχει νούμερα… Μέσι και Κριστιάνο στο πρώτο εξάμηνο της φετινής σεζόν: ήτοι 23 γκολ και 10 ασίστ σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ (!), σκοράροντας 12 από αυτά στις οχτώ τελευταίες αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα!