Big Mac: Η ιστορία που ποτέ κανείς δεν θα μάθει αν ήταν μύθος ή πραγματικότητα
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Big Mac: Η ιστορία που ποτέ κανείς δεν θα μάθει αν ήταν μύθος ή πραγματικότητα

Σεζόν 2001-2002. Η αποστολή της ΑΕΚ κατευθύνεται για ένα κρίσιμο παιχνίδι με αντίπαλο την Παναχαϊκή...

Μια ιστορία που αγγίζει τα όρια του μύθου. Πολλοί την έχουν ακούσει, ελάχιστοι (πλην των πρωταγωνιστών) μπορούν να επιβεβαιώσουν αν ισχύει ή είναι ένας από τους πολλούς μύθους που συνοδεύουν το βαρύ σαν ιστορία όνομα του Big Mac. Όπως και να ‘χει δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι να αρχινήσει…

Η αποστολή της ΑΕΚ όδευε προς την Πάτρα. Το παιχνίδι κόντρα στην Παναχαϊκή ήταν κρίσιμο, καθώς με νίκη οι «κιτρινόμαυροι» θα ξέφευγαν από τον Ολυμπιακό με τρεις βαθμούς: μετά το 2-2 του τελευταίου κόντρα στον Παναθηναϊκό, η ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας είχε την ευκαιρία, με ένα «τρίποντο» στην Πάτρα να «αναπνεύσει» στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι θεωρίες για το που οφειλόταν αυτή η αναγέννηση της ΑΕΚ ήταν μοιρασμένες. Για κάποιους, η πορεία πρωταθλητισμού ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έκανε ο Φερνάντο Σάντος, ο προπονητής που μόλις είχε έρθει από την Πόρτο, ο «ένατος στην κατάταξη της FIFAΣ» όπως τον είχε αποκαλέσει ο Μάκης Ψωμιάδης στην παρουσίασή του. Για κάποιους άλλους βέβαια, αυτή η ανάσταση της ΑΕΚ οφειλόταν στον τελευταίο: στον «Big Mac» (ίσως και στον…κύριο Φόλια).

Big Mac: Η ιστορία που ποτέ κανείς δεν θα μάθει αν ήταν μύθος ή πραγματικότητα

Εκείνο το απόγευμα που η αποστολή της ΑΕΚ όδευε στην Πάτρα, ο Μάκαρος σύμφωνα με τον αστικό μύθο έκανε μια επίδειξη του επιχειρηματικού του δαιμονίου. Κάποια στιγμή, το πούλμαν σταμάτησε σε ένα μαγαζί της εθνικής οδού για μία μίνι στάση. «Φάτε ό,τι γουστάρετε», είπε ο Ψωμιάδης στους παίκτες, αφήνοντας να εννοηθεί -χωρίς να το λέει βέβαια…- πως όλα τα έξοδα τα αναλάμβανε εκείνος.

Όταν οι παίκτες ολοκλήρωσαν τα γεύματά τους ξεκίνησαν να επιβιβάζονται εκ νέου στο πούλμαν. Ο Ψωμιάδης τους ακολούθησε χωρίς φυσικά να πληρώσει, ενώ οι σερβιτόροι του μαγαζιού σαστισμένοι κοιτούσαν την ομάδα να φεύγει, χωρίς κανένας από αυτούς να έχει το θάρρος να πλησιάσει τον πανύψηλο άντρα με το μουστάκι και να του ζητήσει να πληρώσει. Τελικά, ανέλαβε δράση ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού.

Καθώς η ομάδα είχε ήδη επιβιβαστεί στο πούλμαν, ο ατρόμητος ιδιοκτήτης φέρεται να πρόλαβε τον Ψωμιάδη στην είσοδο και να του ψέλλισε, γεμάτος φόβο, ότι θα έπρεπε να πληρώσει τα όσα έφαγαν οι παίκτες της ομάδας. Παραδόξως, ο Ψωμιάδης γύρισε γεμάτος ευγένεια στον μαγαζάτορα και αντί να του κάνει μια επίδειξη υψηλής γαλλικής όπως θα περίμενε κανείς για να του το …ξαναφιξάρει, του είπε ως άλλος Χρήστος Ζαμπούνης:

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

«Μα ναι, έχεις δίκιο! Δεν ξέρω πως ξεχάστηκα και δεν πλήρωσα. Σε παρακαλώ, μπορείς μόνο να μου φέρεις ένα αντίγραφο του λογαριασμού για να τον εντάξω στα μηναία έξοδα της ΠΑΕ;».

Big Mac: Η ιστορία που ποτέ κανείς δεν θα μάθει αν ήταν μύθος ή πραγματικότητα

Ξαφνιασμένος ο μαγαζάτορας από το πόσο εύκολα είχε λυθεί το θέμα, είπε στον Ψωμιάδη να περιμένει και γύρισε προς το μαγαζί του για να φέρει στον ισχυρό άντρα της ΑΕΚ το αντίγραφο του λογαριασμού που ζήτησε. Τότε, ο Big Mac ανέβηκε γρήγορα γρήγορα στο πούλμαν και είπε στον οδηγό: «Αγαπούλα αμόλα γκάζι να πετάξουμε»!

Το πούλμαν ξεκίνησε εκ νέου προς την Πάτρα και ο μαγαζάτορας έμεινε… παγωτό! Κάπως έτσι, ο Μάκαρος την έβγαλε τσάμπα κάνοντας μια μίνι επίδειξη των επιχειρηματικών του δυνατοτήτων.  Ή τουλάχιστον, αυτό λέει ο θρύλος, τον οποίο ασφαλώς δεν πιστεύουμε και δεν υιοθετούμε. Για τον Μάκη άλλωστε έχουν ακουστεί τόσες και τόσες ιστορίες, που κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να διακρίνει τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και την πραγματικότητα…

Για την ιστορία, η ΑΕΚ νίκησε στην έδρα της Παναχαϊκής με 1-0.