Υπόθεση Καρλίτος: Ένας παίκτης επιπέδου κανονικού Παναθηναϊκού
Βρείτε μας στο

Εφόσον ξεπεραστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες, άμεσα θα κλείσει και το τυπικό σκέλος της υπόθεσης και ια ανακοινωθεί η απόκτηση του Καρλίτος από τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, οι φίλοι της ομάδας θα χρειαστεί να περιμένουν μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν για να τον δουν με την πράσινη φανέλα, όμως οι πιθανότητες λένε ότι θα αποζημιωθούν για την υπομονή τους.

Έχοντας αγωνιστεί ήδη σε δύο ομάδες κατά την διάρκεια της περιόδου 2019-20 (κάτι που μετά την περίπτωση Βάλνερ που έκρινε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα…) δεν έχει το δικαίωμα να παίξει σε άλλη μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, αλλά αυτό φαίνεται πως είναι το μοναδικό «ψεγάδι» στην προ των πυλών συμφωνία με τον Ισπανό επιθετικό.

Το διάστημα που θα μεσολαβήσει από τη στιγμή της υπογραφής των συμβολαίων μέχρι την πρώτη εμφάνισή του, ο Γιώργος Δώνης θα έχει την ευκαιρία να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα και να του εξηγήσει ότι οι δυο τους (Καρλίτος και Παναθηναϊκός) μπορούν να πάνε… πακέτο σε επόμενο επίπεδο και να επιβεβαιώσουν αμφότεροι την αγωνιστική πρόοδο που επιχειρούν τα τελευταία χρόνια.

Κι αυτό διότι ο 29χρονος φορ, όπως και το τριφύλλι, έχει τραβήξει πολύ… κουπί προκειμένου να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα. Έχοντας ξεκινήσει από πολύ χαμηλά και χτίζοντας με κάθε βήμα του μέσα στο γήπεδο το όνομά του. Ένα όνομα που δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Παναθηναϊκού, όπως άλλωστε συνέβη σε όλες τις προηγούμενες ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε ο Καρλίτος κατά τη διάρκεια της καριέρας του, που μοιάζει με ένα ατελείωτο… αγροτικό που κάπου εδώ φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του.

Δύο πράγματα θα κόψει ο Καρλίτος με τον ερχομό του στην Ελλάδα. Τον βήχα των αντιπάλων αμυντικών και εισιτήρια. Και τα δύο σε μεγάλο βαθμό…

 

Παρά την άνεση που έχει στο γκολ, όπως μαρτυρούν τα στατιστικά και το βιογραφικό του, δεν είναι το κλασικό φορ περιοχής που θα περιμένει την υπόλοιπη ομάδα να του «φτιάξει» την ζωή. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, δεν διαθέτει την πολυτέλεια να χαραμίζει μια θέση στην ενδεκάδα για έναν παίκτη που δεν θα μπορεί να κάνει τίποτα άλλο πέρα από το σκοράρισμα.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Ξεκινώντας πολλές από τις προσπάθειές του εκτός περιοχής, είναι βέβαιο πως θα δημιουργήσει πονοκέφαλο στους προπονητές των αντιπάλων, αλλά και στους στόπερ που θα κάνουν το λάθος να τον ακολουθήσουν και να δοκιμάσουν να τον μαρκάρουν μακριά από το κουτί. Η άκρως ικανοποιητική τεχνική κατάστασή του και η τρομερή ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός μάλλον δεδομένα θα φέρνουν συχνά… τρικυμίες και την πιθανότητα έκθεσης των αμυντικών στα μάτια του κόσμου!

Είναι σαφές ότι τέτοιου τύπου παίκτη που να μπορεί να συνδυάσει το θέαμα με την ουσία (80 γκολ σε 212 παιχνίδια) ο Παναθηναϊκός σήμερα δεν διαθέτει. Ποδοσφαιριστή που να μπορεί να ξεκινά προσπάθειες μακριά από το «κουτί», αλλά και να τελειώνει προσπάθειες άλλων μέσα σε αυτό, επίσης.

Ο Καρλίτος έχει ένα «πακέτο» που δύσκολα βρίσκει κανείς στην ποδοσφαιρική πιάτσα και όταν τα βρίσκει, συνήθως χρειάζεται να ματώσει οικονομικά για να τον αποκτήσει. Εφόσον τελικά ολοκληρωθεί η συμφωνία, όλα τα «μπράβο» θα πρέπει να αποδοθούν σαφώς στον Τσάβι Ρόκα, με την ελπίδα –φυσικά- ο 29χρονος επιθετικός να δικαιώσει τις προσδοκίες που ο ίδιος (και τα βίντεο που τον συνοδεύουν) έχει δημιουργήσει πριν την άφιξή του.

Σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις αναρωτιέσαι πώς γίνεται ένας παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά να μην έχει κάνει νωρίτερα το «ξεπέταγμα» και γιατί λίγο πριν τα 30 χρόνια του, δεν έχει παίξει για λογαριασμό κάποιου πραγματικά «μεγάλου».

Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο πλέον κάτι τέτοιο είναι πιθανό, από τη στιγμή που οι σύλλογοι συχνά δεν δείχνουν την απαιτούμενη υπομονή για να στηρίξουν τις επιλογές τους και προτιμούν να αλλάζουν διαρκώς ρόστερ μη επιτρέποντας σε ποδοσφαιριστές σαν και του λόγου του να «ανθίσουν».

Το τριετές συμβόλαιο που θα υπογράψει ο πρώτος σκόρερ του πολωνικού πρωταθλήματος του 2018, θα σημάνει αυτόματα την πίστη με την οποία τον περιβάλλουν, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του. Βάλτε από τώρα στοίχημα ότι θα την ανταποδώσει…