Η παντοδυναμία της Γιουβέντους, με τα οχτώ σερί πρωταθλήματα, έχει καταστήσει κομματάκι βαρετό το ιταλικό πρωτάθλημα. Στο δρόμο για το 9ο πάντως το εμπόδιο μοιάζει πιο υψηλό από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια, καθώς η μικρή «επανάσταση» της Ίντερ έχει αναβιώσει το ενδιαφέρον για τη μάχη του τίτλου.
Έχοντας αρκετούς τραυματισμούς στο πρώτο μισό της σεζόν, αλλά και την επιβάρυνση από τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ (που τελικά της στοίχισε μόνο σε αυτό) η ομάδα του Αντόνιο Κόντε δικαιούται να αισιοδοξεί ότι από τη στιγμή που μετά από 23 αγωνιστικές είναι στα ίσια με τη μεγάλη αντίπαλό της όλα είναι πιθανά.
Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η Ίντερ του 2020 είναι διαφορετική από αυτήν του 2019, έχοντας πραγματοποιήσει την πιο σημαντική κίνηση στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Κρίστιαν Έρικσεν αποκτήθηκε για να δώσει ποιότητα και δημιουργία στη μεσαία γραμμή των «νερατζούρι», που ήταν και η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας.
Όσο γρήγορα βέβαια κι αν προσαρμοστεί ο Δανός, αν το «9» το καλό της ομάδας δεν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, τότε πολύ δύσκολα θα συνεχίσει να απειλεί έως τέλους η ομάδα του Μιλάνου την πρωταθλήτρια. Ο Ρομέλου Λουκάκου είναι ο υπ’ αριθμόν ένα λόγος που η Ίντερ βλέπει ξανά το θρόνο μια δεκαετία μετά την τελευταία στέψη της. Μετά τη δεύτερη ουσιαστικά χαμένη σεζόν στη Μάντεστερ Γιουνάιτεντ ο Βέλγος επιθετικός έχει επιστρέψει δριμύτερος, θυμίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στην Έβερτον.
Ο 26χρονος φορ έφτασε τα 20 γκολ με τη φανέλα της Ίντερ νωρίτερα από οποιονδήποτε παίκτη στο παρελθόν. Τα κατάφερε με την ντομπλέτα στο 2-0 επί της Ουντινέζε (μετά το γκολ του στο ντέρμπι με τη Μίλαν έχει 2-1), παιχνίδι που ήταν το 29ο με τη νέα ομάδα του. Ο Ρονάλντο και ο Ρούμπεν Σόσα είχαν χρειαστεί 31 συμμετοχές για να φτάσουν το ίδιο νούμερο, ο Ερνάν Κρέσπο 36, οι Μιλίτο και Παλάσιο 37, ενώ ο Κρίστιαν Βιέρι 38 και ο Μάουρο Ικάρντι 39.
Στην πρώτη χρονιά του «Όλντ Τράφορντ» ο Λουκάκου δικαιολόγησε εν μέρει το πολύ υψηλό κόστος απόκτησής του (85 εκατ. ευρώ), έχοντας 27 γκολ και 9 ασίστ σε 52 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Η απόδοση του όμως έπεσε κατακόρυφα την περσινή χρονιά (15 γκολ, 4 ασίστ σε 45 ματς) και ένας από τους προφανείς λόγους που συνέβη αυτό ήταν ότι έδειχνε πολύ βαρύς στο γήπεδο. Τόσο που τα social media στην Αγγλία είχαν γεμίσει από σχόλια υποτιμητικά για το βάρος του, ενώ ο Γκάρι Νέβιλ δεν είχε διστάσει να αναδείξει το στοιχείο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού σχολιασμού, χαρακτηρίζοντας τον παίκτη εξαντλημένο μόνο και μόνο επειδή… περιφέρει το σαρκίο του.
Φαίνεται όμως ότι για αυτή την εικόνα υπήρχε μια εξήγηση, που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να βρει, εν αντιθέσει με τους Μιλανέζους. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Telegraph», ο Λουκάκου αντιμετώπιζε πέρσι ένα σοβαρό πρόβλημα στο πεπτικό του σύστημα, με αποτέλεσμα να παίρνει εύκολα κιλά και κατά συνέπεια να πέφτει το επίπεδο φυσικής κατάστασής του και απόδοσης του στο γήπεδο.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ιατρικό επιτελείο της Γιουνάιτεντ δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει το πρόβλημα. Η Ίντερ όμως, όχι μόνο το βρήκε, αλλά το έλυσε κιόλας. Μέσα σε 12 ημέρες ο Λουκάκου έχασε 3 κιλά, επανήλθε σε άριστη φυσική κατάσταση και θυμίζει ξανά το «θωρηκτό», που οι αντίπαλες άμυνες πάσχιζαν με κάθε τρόπο να σταματήσουν.
Με το 4-2 επί της Μίλαν η Ιντερ εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Γιουβέντους στη Βερόνα και την έπιασε στην κορυφή, δεκαπέντε στροφές πριν από το φινάλε. Χωρίς Τσάμπιονς Λιγκ πια, με Έρικσεν στο κέντρο και τον Λουκάκου σε τέτοια κατάσταση, ίσως ήρθε η ώρα να καταρρεύσει η «δικτατορία» της Γιουβέντους.