2 μεταλλικά ποτά: Το κρυφό όπλο της Λίβερπουλ που πέρασε τα αντιντόπινγκ τεστ
Βρείτε μας στο
Μπάλα

2 μεταλλικά ποτά: Το κρυφό όπλο της Λίβερπουλ που πέρασε τα αντιντόπινγκ τεστ

Μήπως η εντυπωσιακή φυσική κατάσταση των «κόκκινων» έχει την εξήγηση της;

Έχει το εξωπραγματικό 33-1-0 στα 34 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι αήττητη 13 και πλέον μήνες – από το 2-1 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι τον Ιανουάριο του ’19 – και στο ματς με τη Γουέστ Χαμ (24/02) θα επιδιώξει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 21 σερί εντός έδρας νικών, που κρατάει από τη σεζόν 1972-73 με υπεύθυνη τη Λίβερπουλ (και τότε) του Μπιλ Σάνκλι.

Πριν ακόμα φύγει ο Φλεβάρης η ασυναγώνιστη Λίβερπουλ βρίσκεται στο +22 από τη Μάντσεστερ Σίτι και οι οπαδοί της αρχίζουν να κάνουν υπολογισμούς για το που θα… βρίσκονται τη στιγμή που θα επισημοποιηθεί το τέλος των 30 πέτρινων χρόνων.

Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα είναι ότι αυτή η Λίβερπουλ δεν είναι μια ακριβή ομάδα. Το περασμένο καλοκαίρι δεν σπατάλησε ούτε ευρώ για μεταγραφές, ενώ για τα μεγάλα έξοδα που είχαν προηγηθεί με τους Φαν Ντάικ, Άλισον, Φαμπίνιο, Κεϊτά χρειάστηκε πρώτα να μοσχοπουλήσει τον Φελίπε Κοουτίνιο.

2 μεταλλικά ποτά: Το κρυφό όπλο της Λίβερπουλ που πέρασε τα αντιντόπινγκ τεστ

Σε επίπεδο ατομικής ποιότητας οι reds δεν είναι οι κορυφαίοι του κόσμου, πιθανότατα ούτε καν της Αγγλίας. Η φυσική κατάσταση όμως, η χημεία και η τακτική πειθαρχία στο Gegenpress του Γιούργκεν Κλοπ έχουν συνθέσει ένα ανυπέρβλητο για κάθε αντίπαλο (πέραν της Νάπολι…) ποιοτικό μείγμα, που έχει οδηγήσει σε αυτή τη φαινομενική πορεία.

Ίσως σε αυτό το μείγμα να έχει βάλει το δικό του λιθαράκι, στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης, ένα κυριολεκτικό τέτοιο που κατατάσσεται στην κατηγορία των ισοτονικών ποτών. Θρυλείται ότι πέραν του δημιουργού του και της διατροφολόγου του συλλόγου κανείς δεν γνωρίζει τη συνταγή του αφεψήματος που πίνουν οι παίκτες της ομάδας μετά από κάθε παιχνίδι για να επιταχύνεται η αποκατάσταση του οργανισμού.

Το 2005 ο Γερμανός κολυμβητής Μαρκ Βάρνεκε πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στη σύγχρονη ιστορία του αθλήματος. Σε ηλικία 35 ετών έγινε ο γηραιότερος παγκόσμιος πρωταθλητής από το 1971, παίρνοντας το χρυσό στα 50μ. πρόσθιο. Χρόνια αργότερα ομολόγησε ότι η διατροφή ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της επιτυχίας του.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)
2 μεταλλικά ποτά: Το κρυφό όπλο της Λίβερπουλ που πέρασε τα αντιντόπινγκ τεστ

Ο Μαρκ Βάρνεκε είναι μέτοχος της εταιρίας AMSPORT, που ερευνά, αναπτύσσει και παράγει συμπληρώματα διατροφής και εργοεργικά βοηθήματα

Ο Βάρνεκε ασχολήθηκε έκτοτε επισταμένως με τη διατροφική συμβολή στον πρωταθλητισμό, αναπτύσσοντας δικές του μελέτες που οδήγησαν στην παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής. Αυτή που τέσταρε πρώτη τις ευεργετικές συνέπειες τους ήταν η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Ντάρα Τόρες, που δήλωσε ότι χάρη και σε αυτά κατάφερε να επιστρέψει στην ενεργό δράση, αφότου γέννησε παιδί, και να κατακτήσει τρία ασημένια μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, σε ηλικία 41 ετών!

«Νιώθω ότι με βοήθησαν να ανακάμπτω γρήγορα και να αυξάνω των μυϊκό όγκο», είχε δηλώσει η Τόρες, η οποία επί σειρά ετών ήταν ύποπτη για ντόπινγκ, λόγω των ασύλληπτων χρόνων της σε τέτοια ηλικία, αλλά η ίδια έγινε εθελόντρια σε έξτρα αντιντόπινγκ ελέγχους και δεν βρέθηκε θετική σε κανένα.

2 μεταλλικά ποτά: Το κρυφό όπλο της Λίβερπουλ που πέρασε τα αντιντόπινγκ τεστ

Η Ντάρα Τόρες έκανε τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις μετά τα 40 χρόνια της

Στην ιστοσελίδα του ο Βάρνεκε δεν παρέχει πλήρη κατάλογο των συστατικών και αναλογιών των σκευασμάτων του. Αρκείται να κατονομάσει πολλά αμινοξέα, όπως γλυκίνη, προλίνη και ειδικά αργινίνη. Αναφέρει ότι η αργινίνη είναι υπεύθυνη για την αυξημένη κυκλοφορία του αίματος, η οποία «μειώνει σημαντικά τον χρόνο αναγέννησης» των μυών. Στις ΗΠΑ, προσθέτει, είναι γνωστή ως «φυσικό Viagra».

Που κολλάει η Λίβερπουλ σε όλα αυτά; Τον περασμένο Σεπτέμβριο η «Bild» αποκάλυψε ότι ο Βάρνεκε δέχτηκε πρόταση από τη διοίκηση των «Reds» για να συνεργαστεί με τη διατροφολόγο του συλλόγου, Μόνα Νέμερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νέμερ, που παλαιότερα δούλευε στη Μπάγερν Μονάχου, είναι η καλύτερη διατροφολόγος παγκοσμίως. Η γερμανική εφημερίδα έκανε τότε λόγο για το «μυστικό ποτό» της Λίβερπουλ, καθώς ο Βάρνεκε κατασκεύασε δύο ειδικά μεταλλικά ποτά για τους παίκτες της ομάδας, ένα με γεύση λεμόνι και ένα με πορτοκάλι.

2 μεταλλικά ποτά: Το κρυφό όπλο της Λίβερπουλ που πέρασε τα αντιντόπινγκ τεστ

Η Μόνα Νέμερ δίπλα στον Γιούργκεν Κλοπ

Η χορήγηση γίνεται μετά από κάθε αγώνα και κάθε προπόνηση και το ποτό θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση της σωματικής κόπωσης και την επιτάχυνση της αποκατάστασης.

Το μυστικό ποτό της Λίβερπουλ προκάλεσε υποψίες στη λίγκα για πιθανή παραβίαση των κανόνων του ντόπινγκ, ωστόσο πέρασε κάθε δοκιμή στην οποία υποβλήθηκε και δεν βρέθηκε τίποτα στη φόρμουλα του που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «παράνομο».

Είτε πρόκειται για επιστημονικό «θαύμα» σε μορφή ποτού, είτε για φαινόμενο αυθυποβλητικής ικανότητας, το… πόρισμα είναι ένα: το σκεύασμα του Βάρνεκε φλερτάρει ανοιχτά με την έννοια «μαγικό φίλτρο», αφού μετά την ενσωμάτωσή του στο διαιτολόγιο τους, οι παίκτες της Λίβερπουλ δεν… βλέπουν τους αντιπάλους τους.