Η μεγαλύτερη πλάνη των παιδικών μας χρόνων: Και εσύ το πιστεύεις ακόμα αυτό για τον Αλέφαντο;
Βρείτε μας στο

Ένα από τα κλασικότερα ρητά που χρησιμοποιούν οι δημοσιογράφοι (επειδή τους απενοχοποιεί) λέει  «ποτέ μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια ωραία ιστορία».

Μπορεί λοιπόν να μοιάζει δύσκολο στον ελεύθερο χρόνο του ο Νίκος Αλέφαντος να διαβάζει Μαρκ Τουέιν (στον οποίο αποδίδεται η περιβόητη φράση)  ωστόσο από ιστορίες άλλο τίποτα.

Χιουμοριστικές, υπερβολικές, δραματικές. «Τα πάντα όλα», όπως θα ‘λεγε κι ο ίδιος.

Και όπως συμβαίνει συχνά με φυσιογνωμίες που παράγουν τόσο πολύ «υλικό», κάποιες από τις ιστορίες είναι ψεύτικες…

Σαν αυτή που θέλει τον «Αλέ» να έχει διδάξει τακτική με… κεφτέδες!

Η μεγαλύτερη πλάνη των παιδικών μας χρόνων: Και εσύ το πιστεύεις ακόμα αυτό για τον Αλέφαντο;

Όχι ότι δεν θα μπορούσε να το έχει κάνει (και) αυτό. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του εξάλλου ο Έλληνας τεχνικός έχει ξεπεράσει με μια ποικιλία τρόπων τα όρια της καλτίλας.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση το στόρι είναι μεν αληθινό, αλλά ο πρωταγωνιστής είναι άλλος.

Κι επειδή μοιάζει πολύ λογικό (η αλήθεια είναι) να το έχει κάνει ο Αλέφαντος, έχει μετατραπεί σε έναν αστικό μύθο απ’ αυτούς που χρόνια τον συνοδεύουν.

Κι όμως! Όπως έχει αποκαλύψει ο Γιώργος Αρκουλής στο βιβλίο του «10 μικροί μύθοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο», είναι μια άλλη μεγάλη φυσιογνωμία των αθηναϊκών γηπέδων που έχει στήσει το συγκεκριμένο σκηνικό:

Ο θρυλικός Μπάμπης Τακούνας…

Ως τεχνικός του ιστορικού Ρουφ, ο εμβληματικός μετρ των πάγκων στις χαμηλότερες κατηγορίες είχε ένα πάγιο αίτημα προς τη διοίκηση.

Πριν από κρίσιμα παιχνίδια να συγκεντρώνεται όλη η ομάδα σε κάποιο μαγειρείο και να γευματίζει μέσα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Ενόψει λοιπόν καθοριστικού αγώνα ο ίδιος και οι παίκτες του έχουν μαζευτεί σε οινομαγειρείο των Κάτω Πετραλώνων για ν’ αναλύσουν το πώς θ’ αγωνιστούν οι ίδιοι και ο αντίπαλος.

Όση ώρα ο κόουτς έχει ξεκινήσει τη θεωρία, η μυρωδιά από τους κεφτέδες που τηγανίζονται έχει σπάσει ήδη τη μύτη των ποδοσφαιριστών.

Η μεγαλύτερη πλάνη των παιδικών μας χρόνων: Και εσύ το πιστεύεις ακόμα αυτό για τον Αλέφαντο;

Κι όταν πια φτάνουν στο τραπέζι -αντί να σταματήσει για να φάνε- τον ακούν να κάνει το αμίμητο:

Ζητά λαδόκολλες, τις απλώνει στο τραπέζι και τοποθετεί τους κεφτέδες σε σχηματισμό ενδεκάδας!

Όπως είναι λογικό, την ώρα που δίδασκε τακτική κανείς δεν μπορούσε να τον προσέξει. Άπαντες είχαν το νου στους κεφτέδες.

Και όταν κάποιος δεν άντεξε και τσίμπησε έναν στα μουλωχτά, ήρθε η ιστορική έκρηξη  του Τακούνα:

«Ρε ‘σεις, κάποιος μου έφαγε τον σέντερ μπακ»!

Όταν τελείωσε η έκρηξη γέλιου που ακολούθησε στο τραπέζι, ο Τακούνας ήταν έτοιμος να συνεχίσει. Με απελπισία ωστόσο διαπίστωσε ότι έλειπαν πλέον δυο ακόμα κεφτέδες.

Τους είχε «καβατζώσει» ο (παίκτης του τότε) Νίκος Αλέφαντος!

Πού αντί να μείνει στην ιστορία ως ο λυτρωτής των πεινασμένων, που έληξε αναγκαστικά την ανάλυση αφήνοντας την ομάδα με οκτώ… παίκτες, έμεινε (ψευδώς) στην ιστορία ως ο εμπνευστής του συγκεκριμένου φιάσκου.

Η μεγαλύτερη πλάνη των παιδικών μας χρόνων: Και εσύ το πιστεύεις ακόμα αυτό για τον Αλέφαντο;