5 ιστορικές ποδοσφαιρικές «γκέλες» που στοίχισαν τίτλους
Βρείτε μας στο

Οι οπαδοί των ομάδων που τις υπέστησαν δεν αντέχουν καν να παρακολουθήσουν τις συγκεκριμένες φάσεις.

Οι πρωταγωνιστές τους (είτε αυτοί ήταν ινδάλματα της εξέδρας, είτε απλοί παίκτες που έτυχε να βρεθούν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή) στιγματίστηκαν για πάντα.

Μπορεί λοιπόν το ποδόσφαιρο να είναι παιχνίδι λαθών και σχεδόν τίποτα μέσα στο γήπεδο να μην μπορεί να συμβεί αν κάποιος δεν έχει ένα -μικρό έστω- μερίδιο ευθύνης, όμως υπάρχουν κάποιες γκέλες που μένουν στην ιστορία.

Σε άλλες περιπτώσεις περισσότερο, σε άλλες λιγότερο, έχουν συμβάλλει σε ιστορικές αποτυχίες.

Είναι σφάλματα απ’ αυτά που -χωρίς υπερβολή- έχουν κοστίσει τίτλους και κάποια εκ των οποίων είναι τα παρακάτω:

Γλίστρημα Τζέραρντ με Τσέλσι

Κάτι παραπάνω από τραγική ειρωνεία. Βγαλμένο, λες, από εφιάλτη. Τόσο σατανικά οδυνηρό που έμοιαζε σαν σενάριο γραμμένο από θανάσιμο εχθρό: Ο καλύτερος παίκτης, ο ηγέτης, το σύμβολο, ο αρχηγός που φώναζε πριν τη σέντρα «δεν γίνεται να μας… γλιστρήσει φέτος», έπαθε ακριβώς αυτό: Πρώτα έχασε το κοντρόλ, μετά έχασε την ισορροπία του, μετά έχασε τον Μπα και στο τέλος έχασε την ευκαιρία να λυτρώσει τη Λίβερπουλ (έπειτα από 24 χρόνια) και πιθανότατα τον ύπνο του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Κάριους με Ρεάλ

Τα λάθη του τερματοφύλακα πάντα φαίνονται πολύ περισσότερο από των άλλων. Αυτά που έκανε όμως ο Λόρις Κάριους στον τελικό του Champions League το 2018 δεν ήταν απλά λάθη. Ήταν «εγκλήματα». Και άντε πες ότι το δεύτερο (όταν έχασε την μπάλα από τα χέρια σε μακρινό σουτ του Μπέιλ) είναι κάτι που συμβαίνει και στους καλύτερους. Αυτό που έκανε όμως στο 1-0 της Ρεάλ (όταν από το πουθενά έκανε δώρο το γκολ στον Μπενζεμά) είναι… ατύχημα που καταδίκασε όχι μόνο τη Λίβερπουλ, αλλά και την υπόλοιπη καριέρα του.

Έξοδος Ελευθερόπουλου με Γιουβέντους

Ok, δεν στοίχισε τίτλο, αλλά μεταξύ μας, το να προκρινόταν ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Champions League θα ήταν απείρως μεγαλύτερο κατόρθωμα από ένα πρωτάθλημα. Προς αιώνια μελαγχολία όμως των οπαδών του (και αντίστοιχη ανακούφιση των αντιπάλων του) η συγκεκριμένη φάση το απαγόρευσε. Έφταιγε ο αέρας (που όντως αλλοίωσε την τροχιά της μπάλας); Έφταιγε ο Ελευθερόπουλος (που όντως ήταν προβληματικός στις εξόδους); Έφταιγαν και τα δυο; Σημασία έχει ότι ο Κόντε διέκοψε βίαια το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό όνειρο των Πειραιωτών…

Ευκαιρία Βαζέχα με Ολυμπιακό

Μπορείς να λάθος την απώλεια μιας ευκαιρίας; Μπορείς να χαρακτηρίσεις «γκέλα» ένα γκολ που δεν μπήκε; Ναι, αν πρόκειται για φάση τόσο καθοριστικής σημασίας και για σκόρερ τόσο μεγάλης κλάσης (που έχει σκοράρει δεκάδες απείρως πιο δύσκολα τέρματα) μπορείς. Γιατί ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν τίποτα παραπάνω στον «τελικό» πρωταθλήματος του 2000 από ένα… φύσημα της μπάλας για να ξαναπάρει προβάδισμα στο ματς και τη βαθμολογία. Κι όμως ο Βαζέχα -όχι ο Φρανκ Στράντλι, ο ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΖΕΧΑ- κατάφερε να χάσει το άχαστο…

Κλέψιμο από Μόρα με Ιωνικό

Διακόσια χρόνια θα περάσουν κι ακόμα δεν θα το έχουν ξεχάσει. Τι κι αν ξόρκισε τελικά η ομάδα τους την κατάρα, κατακτώντας το πρωτάθλημα του 2018; Οι οπαδοί της ΑΕΚ θα συνεχίσουν για πάντα να ιδρώνουν στο άκουσμα του ονόματος «Νατσούρας». Πριν φτάσει όμως εκείνος στο εφιαλτικό γκολ που γκρέμισε την «Ένωση» από την κορυφή, προηγήθηκε μια μνημειώδης αδράνεια του Μόρα. Μια ανεπίτρεπτη γκέλα που εκμεταλλεύτηκε ο Γκούτμαν κλέβοντάς του την μπάλα και σερβίροντας στον σκόρερ το γκολ που ουσιαστικά στέρησε τον τίτλο.