5 αξέχαστοι «εμφύλιοι» καυγάδες πολύ χειρότεροι απ' το Βέρντε-Βράνιες
Βρείτε μας στο

Η συμμετοχή του Όγκνιεν Βράνιες σε επεισόδιο δεν είναι είδηση.

Πιθανότατα το αντίθετο (να υπήρχε επεισόδιο σε γήπεδο που αγωνίζεται και να μην είναι παρών) θα προκαλούσε μεγαλύτερη έκπληξη.

Αν μη τι άλλο όμως ο καυγάς του με τον Ντάνι Βέρντε ήταν το στιγμιότυπο που σημάδεψε την επιστροφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

5 αξέχαστοι «εμφύλιοι» καυγάδες πολύ χειρότεροι απ' το Βέρντε-Βράνιες

Όχι μονάχα επειδή εξελίχθηκε σε… θρίαμβο του αουτσάιντερ (με τον βραχύσωμο Ιταλό να είναι εκείνος που τον βούτηξε πρώτος από τον λαιμό) αλλά κι επειδή υπενθύμισε αξέχαστα αντίστοιχα σκηνικά.

Μίνι ποδοσφαιρικούς «εμφυλίους» και ιστορικές μανούρες ανάμεσα σε συμπαίκτες, όπως για παράδειγμα οι εξής:

Ντάιερ-Μπόιερ

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Δεν συνέβη στα μέρη μας, αλλά σίγουρα είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ποδοσφαιρικού «εμφυλίου». Σ’ ένα παιχνίδι της Νιούκαστλ με την Άστον Βίλα το 2005 όπου η ομάδα τους δεχόταν μια ξεγυρισμένη τριάρα, οι δυο συμπαίκτες πρόλαβαν ν’ ανταλλάξουν γερά μπουκέτα πριν τους χωρίσουν. Κάτι που στιγμάτισε για πάντα την καριέρα τους και δεδομένης της πρωτοφανούς… βιαιότητας, ανάγκασε τον διαιτητή να τους αποβάλλει αμφότερους με απευθείας κόκκινη.

Ατματσίδης-Ρε

Το επεισοδιακό Παναθηναϊκός-ΑΕΚ του 1999 (που εν πολλοίς θα καθόριζε ποιος θα πάρει τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για το Champions League) δεν έμεινε στην ιστορία μονάχα για το αξέχαστο ξυλίκι στα επίσημα. Έμεινε και για τις αποβολές των Ρε και Μπασινά: Mε τον Ηλία Ατματσίδη να φεύγει από το τέρμα του στην πρώτη περίπτωση για να πετάξει έξω σχεδόν με τις… κλωτσιές τον Λιβεριανό συμπαίκτη του που είχε μόλις αφήσει την ομάδα με 10 παίκτες.

Αλέφαντος-Μπαρτολομέο

Ως γνωστόν, η ψυχραιμία δεν συγκαταλέγεται ακριβώς στα προτερήματα του Νίκου Αλέφαντου. Πόσω μάλλον όταν υπήρχε ποδοσφαιριστής που ν’ αμφισβητήσει απόφασή του. Αυτό είχε τολμήσει να κάνει ο Μπαρτολομέο εκείνο το απόγευμα στη Νέα Φιλαδέλφεια όταν τον έκανε αλλαγή. Με αποτέλεσμα ο «Αλέφας» να του κάνει… πέσιμο στον πάγκο και όταν ερωτήθηκε σχετικά στη λήξη του αγώνα να προσφέρει το επικό σκηνικό του «μάθε μπαλίτσα από τον άρχοντα».

Τσόσιτς-Χουλτ

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσπάθεια για να τσακωθείς μ’ έναν τύπο τόσο πράο και μειλίχιο όσο ο Νίκλας Χουλτ. Ωστόσο ο Ούρος Τσόσιτς τα κατάφερε μια χαρά! Και όχι μόνο αυτό, αλλά πρωταγωνίστησε σ’ ένα σκηνικό για το οποίο εκ των υστέρων ο Σέρβος αμυντικός ομολόγησε ότι ντρέπεται: Κινούμενος απειλητικά προς τον Σουηδό συμπαίκτη του πριν μια εκτέλεση κόρνερ στο εκτός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με την Μπάγερν και βουτώντας τον από την… κοτσίδα!

Καστίγιο-Σούρερ

Συχνά-πυκνά ο Νέρι Καστίγιο γινόταν το «κόκκινο πανί» για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Υπήρξε όμως ένα βράδυ που έγινε και για τους συμπαίκτες του! Τότε που σ’ ένα παιχνίδι με το Αιγάλεω αψήφησε τις εντολές του πάγκου και των Σούρερ-Μπουλούτ για μια εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις. Σουτάροντας λοιπόν… νταηλίκι (και πετυχαίνοντας μάλιστα γκολ) κυνηγήθηκε στ’ αποδυτήρια από τον Αργεντινό, που φέρεται να του έριξε και μερικές «ψιλές».