Αχ, ρε Νόλε… καλύτερα να σερβίρεις παρά να μιλάς
Βρείτε μας στο
Επικαιρότητα

Αχ, ρε Νόλε… καλύτερα να σερβίρεις παρά να μιλάς

Το νούμερο 1 στον κόσμο αξίζει όλο το κράξιμο του κόσμου

Ότι θα υπήρχε οποιοδήποτε θέμα του κόσμου όπου σε διαμάχη Νόβακ Τζόκοβιτς-Νικ Κύργιου θα δικαιωνόταν ο δεύτερος, το λες και έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Αλλά ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός τενίστας, το κακό παιδί του αθλήματος, αυτή τη φορά δικαίως και απολύτως δικαιολογημένα τα «έχωσε» στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, που επέδειξε στο θέμα του κορωνοϊού αμετροέπεια και ξεροκεφαλιά μεγαλύτερη ακόμη κι από το πέρα για πέρα αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

Ιδιαίτερα αγαπημένος στο ελληνικό κοινό, φιλέλληνας άλλωστε και ο ίδιος, ο Σέρβος τενίστας έφτασε στο σημείο να μετατραπεί σε περίγελο, μα αυτό είναι δευτερεύον. Το πολύ πιο σημαντικό είναι ότι μετατράπηκε σε δημόσιο κίνδυνο λόγω της επιμονής του να αμφισβητεί συστηματικά γιατρούς, υγειονομικούς, λοιμωξιολόγους και ειδικούς στο θέμα του Covid-19, συμπεριφερόμενος σαν τον τελευταίο οπαδό θεωριών συνομωσίας και «ψεκασμένο» συνάνθρωπό μας.

Αχ, ρε Νόλε… καλύτερα να σερβίρεις παρά να μιλάς

Μπορεί ο ίδιος να μην το έκανε, η σύζυγός του όμως μέσω instagram δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό στο να ποστάρει εκείνο το γνωστό «συνομωσιολογικό» βίντεο όπου ο κορωνοϊός εμπλέκεται με τα δίκτυα τηλεφωνίας 5G, με μυστικά σχέδια αγνώστων αόρατων χεριών και άλλα τέτοια παλαβά που ακόμα και οι κατά τα άλλα συμπαθείς οδηγοί ταξί (που ξέρουν από αυτά) πιθανότατα δεν θα τολμούσαν να αναλύσουν στους δύσμοιρους  επιβάτες τους κατά την διάρκεια μιας κούρσας.

Βάζοντας το… στεφάνι του πάνω από τη λογική και αφήνοντας να εννοηθεί ότι μάλλον συμφωνεί με την Γελένα, ο Νόλε αντί να την… μαζέψει, αρκέστηκε σε ένα «…δεν ξέρω αν αυτά που αναφέρει το βίντεο είναι αληθή ή όχι, θα ήθελα όμως σίγουρα να πάρω περισσότερες πληροφορίες για αυτό», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «καλά τα είπες αγάπη μου, πώς τους πετσόκοψες έτσι»…

Αχ, ρε Νόλε… καλύτερα να σερβίρεις παρά να μιλάς

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Όσοι πάντως συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι το κάρμα το συναντά κανείς να κάνει πιάτσα στην παραλιακή και να ζει σε στούντιο με κόκκινα φανάρια πέριξ της Ομόνοιας, ένιωσαν μια κάποια δικαίωση όταν ανακοινώθηκε ότι ΚΑΙ ο Τζόκοβιτς ΚΑΙ η σύζυγός του ανιχνεύθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Και από την στιγμή που οι άνθρωποι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, το χαιρέκακο μειδίαμα σχηματίστηκε με σχετική ευκολία σε πολλά πρόσωπα που ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα φώναζαν για την στάση του Νόλε. Τονίζοντας ότι ένας αθλητής με την δική του επιρροή θα όφειλε να είναι πολύ πιο προσεκτικός και μετρημένος στις δηλώσεις του, όταν σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων του διαφωνούσε με τα λεγόμενα του Σέρβου, ο οποίος θεωρούσε τα τεστ αχρείαστα και διατράνωνε την αντίθεσή του σε αυτά. Συμπληρώνοντας , μάλιστα, ότι ο ίδιος δεν θα έκανε… Αν και δεν έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις, δεν αποκλείεται να πιστεύει ότι μαζί με το εμβόλιο θα του έβαζαν τσιπάκι…

Το σίριαλ της βλακείας (γιατί περί βλακείας πρόκειται) ολοκληρώθηκε με το τουρνουά της Adria που συνδιοργάνωσε ο Σέρβος σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων, την ώρα που ιδιαίτερα στην πατρίδα του ο ιός «ζει και βασιλεύει» και οι αναφορές για κρούσματα συνεχίζοντα αμείωτα. Και σαν να μην έφτανε η διεξαγωγή των αγώνων με σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας, όπου το (φερόμενο ως) υγειονομικό πρωτόκολλο έγινε κουρελόχαρτο, ήρθε κι εκείνο το περίφημο… after party να αποδείξει ότι η ανοησία μπορεί ανά πάσα στιγμή να χτυπήσει τους πάντες. Όπως και ο κορωνοϊός ένα πράμα δηλαδή…

Αχ, ρε Νόλε… καλύτερα να σερβίρεις παρά να μιλάς

Οι εικόνες του Τζόκοβιτς, του Ζβέρεφ, του Τιμ και άλλων αστέρων να χορεύουν ημίγυμνοι στις μπάρες λες και δεν υπάρχει αύριο έγινε «παντιέρα» από τους αρνητές της πανδημίας, που κοίταζαν όλους τους υπόλοιπους λες και είναι ηλίθιοι που έπεσαν στην λούμπα της προπαγάνδας που ενορχήστρωσαν οι πολυεθνικές για να μας κλείσουν στα σπίτια, να μας πάρουν τα σπίτια ή ένας θεός ξέρει τι άλλο…

Το μόνο θετικό (εκτός από τα δείγματα του Νόλε, της γυναίκας του, άλλων τριών αθλητών αλλά και μελών των αποστολών) είναι ότι τουλάχιστον ο Τζόκοβιτς βγήκε να ζητήσει μια δημόσια συγγνώμη. Ίσως την επόμενη φορά να αρκεστεί σε αυτό που γνωρίζει καλύτερα. Ξέρει αυτός, σερβίς, μπάκχαντ, φόρχαντ, σμας, ντράιβ, ντροπ σοτ και να αφήσει τα ιατρικά σε άλλους.