6 γκολ σε «νεκρό χρόνο» που έχουν πανηγυρίσει το ίδιο έξαλλα οι ΑΕΚτζήδες με του Λιβάγια
Βρείτε μας στο

Το δεύτερο γκολ του Μάρκο Λιβάγια στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη ήταν εκείνο που σφράγισε την πρόκριση της ΑΕΚ στον τελικό.

Κακά τα ψέματα όμως, το γκολ που άλλαξε τα πάντα και πιθανότατα πανηγυρίστηκε πολύ πιο έξαλλα από τους οπαδούς της «Ένωσης» ήταν το πρώτο.

Αυτό που έσπασε την γκαντεμιά. Αυτό που λύτρωσε τους «κιτρινόμαυρους». Αυτό που άφησε ξερό τον αντίπαλο ακριβώς τη στιγμή που είχε πιστέψει ότι προκρίθηκε.

Πέρα λοιπόν από το ξέσπασμα (και ενδεχομένως τις υλικές ζημιές σε σαλόνια ή καφετέριες) προκάλεσε και εξίσου ωραίες αναμνήσεις στον ΑΕΚτζή.

Αντίστοιχα γκολ που μπήκαν στα χασομέρια (κάποια μάλιστα πολύ πρόσφατα) και τον έστειλαν στα ουράνια.

Αξέχαστα λυτρωτικά «παστέλια» όπως τα εξής:

Κώστας Κατσουράνης (Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2)

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

 

Μια από τις καλύτερες εμφανίσεις που είχε κάνει η ΑΕΚ σε ντέρμπι κινδύνευε να πάει στράφι. Το ματς όπου κατά πάσα πιθανότητα είχε χάσει τις περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό πήγαινε καρφί για ισοπαλία. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Κώστας Κατσουράνης να πλασάρει -ούτε καν στα δίχτυα αλλά στο σίδερο που τα κρατούσε- και να προκαλέσει παροξυσμό στο πέταλο των «κιτρινόμαυρων» στη Ριζούπολη.

Νίκος Λυμπερόπουλος (ΟΦΗ-ΑΕΚ 2-3)

Δεν ήταν ντέρμπι. Δεν έκρινε κάποιον τίτλο. Ήταν όμως παιχνίδι που (έτσι όπως εξελίχθηκε) όλοι πίστεψαν ότι θα οδηγούσε στο πρωτάθλημα. Βέβαια η ΑΕΚ κατάφερε εντέλει να το χάσει ως… ΑΕΚ ελέω Νατσούρα. Εκείνο το βράδυ όμως στο «Γεντί Κουλέ» παρέμεινε αξέχαστο. Γιατί μετά την αυτοκτονία του άνετου 0-2 που έγινε 2-2, το… μπομπόνι του Νίκου Λυμπερόπουλου κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα ήταν ο ορισμός της λύτρωσης.

Μίτσελ (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3)

Ένα από τα πιο παλαβά ματς όλων των εποχών. Έπειτα από μια επιβλητική εμφάνιση του Παναθηναϊκού (που όχι μόνο είχε ανατρέψει το 0-2 του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου, αλλά είχε χάσει ευκαιρίες για πέντε γκολ) τα όργανα είχαν αρχίσει στο ΟΑΚΑ. Ήδη στο ταρτάν οπαδοί έκοβαν βόλτες με απειλητικές διαθέσεις. Ωστόσο η σέντρα του Μίτσελ από τον… σταθμό Ειρήνη και η γκέλα του Καρνέζη έφεραν το πιο αναπάντεχο buzzer-beater στην πρόσφατη ιστορία.

Πέτρος Μάνταλος (ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2)

Από τις μεγαλύτερες ανατροπές της ΑΕΚ σε ντέρμπι. Χάνοντας 2-0 στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου κι ενώ οπαδοί της ξεσπούσαν γι’ αυτό παίζοντας ξύλο με την αστυνομία εκτός ΟΑΚΑ, μέσα σ’ αυτό η ομάδα του Χιμένεθ εξακολουθούσε να το πιστεύει. Αφού λοιπόν ο Χριστοδουλόπουλος έβαλε τη σπίθα (μειώνοντας το σκορ και ισοφαρίζοντας με το ανεπανάληπτο παστέλι-φάουλ) ήρθε ο Μάνταλος να βάλει φωτιά με το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις.

Γιώργος Γιακουμάκης (Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2)

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, θα παραμένει το απόλυτο γκολ-φαντασίωση του ΑΕΚτζή. Γιατί το σκηνικό έμοιαζε επίτηδες στημένο έτσι για να πάρει μια από τις μεγαλύτερες χαρές όλων των εποχών: Σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας όπου παιζόταν μισό πρωτάθλημα. Κι ενώ η ομάδα του έχει φάει γκολ στο τέλος, όχι μόνο να μη χάνει, αλλά ν’ αφήνει… κάγκελο το «Καραϊσκάκη» με γκολ ενός παίκτη που είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής ως τότε.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (ΑΕΚ-ΑΕΛ 1-0)

Ο πρωταγωνιστής μπορεί να μην είναι πια το ίδιο αγαπητός στους φίλους της ΑΕΚ, αλλά εκείνο το γκολ σίγουρα τους έχει μείνει αξέχαστο. Έπειτα από 94 λεπτά αποτυχημένων προσπαθειών να διασπαστεί το τείχος της ΑΕΛ, απέμενε μια τελευταία φάση. Ακόμα κι ο Μπάρκας είχε προωθηθεί στην αντίπαλη εστία. Με μια απίθανη έμπνευση λοιπόν, ο Χριστοδουλόπουλος «γκρέμισε» το ΟΑΚΑ και ανάγκασε μέχρι και τον… Κούγια να δώσει συγχαρητήρια στον πάγκο.