Ο νέος Ρόνι ήταν απατεώνας: Ο παικταράς που «έβγαλε μάτια σε Άγιαξ-Βαλένθια»… δεν υπάρχει
Βρείτε μας στο

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι άνθρωποι της Αδελαΐδας Γιουνάιτεντ όταν στο fax των γραφείων του συλλόγου έφτασε ένα μήνυμα από τον άνθρωπο που «εκπροσωπούσε» τον Ντέξτερ Ροζάλες. Άλλωστε δεν ήταν καθόλου συνηθισμένο για ένα κλαμπ σαν αυτό της μακρινής Αυστραλίας να δέχεται τέτοιου τύπου κρούσεις από «παιχταράδες» σαν αυτόν, τον οποίο ο ίδιος ο ατζέντης του αποκαλούσε «νέο Ροναλντίνιο».

Ωστόσο το φιάσκο που ακολούθησε, όταν αποδείχθηκε ότι τα πάντα (ακόμη και το όνομα του παίκτη) ήταν ένα ψέμα, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν στην περίπτωση του συγκεκριμένου συλλόγου δεν ίσχυε η γνωστή ρήση για την… εκδιδόμενη που θέλει να κρυφτεί, αλλά η χαρά δεν την αφήνει.

Και αυτό διότι σε περιόδους προετοιμασίας είναι συχνό φαινόμενο στις ομάδες όλου του κόσμου να δοκιμάζονται παίκτες. Με την μόνη διαφορά ότι δεν προχωρούν όλοι οι σύλλογοι σε βαρύγδουπες ανακοινώσεις, όπως συνέβη με την Αδελαΐδα Γιουνάιτεντ που με άφησε τον ενθουσιασμό των διοικούντων να βγει προς τα έξω μέσω επίσημης τοποθέτησης σχετικά με το «λαχείο» που έτυχε να πέσει από το πουθενά στην «τσέπη» της.

Βέβαια το «βιογραφικό» του Ντέξτερ Ροζάλες ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Μάλιστα περί αυτού έφτασε στο σημείο να τοποθετηθεί δημόσια ακόμη και ο τότε (2012) προπονητής της ομάδας, Τζον Κόσμινα, που αποθέωσε την επιλογή της διοίκησης, ενώ σαν «γύφτικο σκερπάνι» δηλώσεις έκανε και ο τεχνικός διευθυντής Μάικλ Πετρίγιο που επιβεβαίωσε ότι ο «παιχταράς» βρισκόταν καθ’ οδόν για τους «κόκκινους»

Ποιος ήταν –τουλάχιστον στα λόγια και τα χαρτιά- ο Ντέξτερ Ροζάλες; Ήταν ένας 25χρονος Αμερικανός ποδοσφαιριστής που αγωνιζόταν ως μεσοεπιθετικός, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες των ΗΠΑ (Κ-17, Κ-20, Κ-23), που είχε δοκιμάσει να περάσει τον Ατλαντικό νωρίτερα για λογαριασμό ομάδων όπως ο Άγιαξ αλλά και η Βαλένθια! Παράλληλα, ως νεαρό, φερόταν να έχει παίξει στην Ρίβερ Πλέιτ της Αργεντινής και στην Κλαμπ Ατλέτικο της Κολομβίας! Ο συνωστισμός και ο έντονος ανταγωνισμός δεν του είχαν επιτρέψει να βρει θέση στην ενδεκάδα, αλλά για σε έναν  σύλλογο που αγωνιζόταν στο πολύ πιο ταπεινό πρωτάθλημα Αυστραλίας, σίγουρα το ταλέντο θα έφτανε και θα περίσσευε, όχι μόνο για να του δώσει θέση βασικού, αλλά και για να τον κάνει ηγέτη της ομάδας!

Καθώς όμως διοίκηση, τεχνικό τιμ και κυρίως οι οπαδοί (η φαντασία των οποίων οργίαζε με ρυθμό ανάλογο των… οργίων που θα έκανε και ο «νέος Ρόνι» στα γήπεδα) ανέμεναν την άφιξή του, κάποιοι λιγάκι πιο προσεχτικού άρχισαν να παίρνουν χαμπάρι ότι η… δουλειά «βρόμαγε» από όπου κι αν την έπιανες. Για αρχή δεν έβρισκες ούτε μία αξιόπιστη πηγή για την ύπαρξή του. Το μόνο λήμμα που υπήρχε ήταν αυτό στην Wikipedia, ενώ κανείς δεν φαινόταν να μπορεί να συμφωνήσει για την ακριβή ημερομηνία γέννησής του, που ναι μεν ήταν κάποια μέρα του Ιουλίου του 1987, αλλά το ποια ήταν άγνωστο.

Επιπλέον, για κάποιο «μυστήριο» λόγο, εκτός από αναφορές στο όνομά του, στο διαδίκτυο δεν έβρισκε κανείς ούτε καν μια φωτογραφία του, παρά το γεγονός ότι είχε περάσει από Άγιαξ και Βαλένθια… Το μόνο που εμφανιζόταν ήταν οι φωτογραφίες του Μάουρο Ροζάλες, αλλά και μία που υποτίθεται ήταν ο συνεπώνυμός του Ντέξτερ, η οποία και προφανώς ήταν αποτέλεσμα κακού φώτοσοπ…

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Όταν, δε, αναγκάστηκε ολόκληρος Άγιαξ να βγει με επίσημη δήλωση να ενημερώσει ότι ουδέποτε παίκτης με αυτό το όνομα είχε περάσει από την ομάδα, ακόμη και οι πλέον εύπιστοι αντιλήφθηκαν ότι είχαν πέσει –μέχρι ενός σημείου- θύματα μιας απάτης. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Ρίβερ Πλέιτ, κάνοντας γνωστό ότι τέτοιος παίκτης απλά δεν υπήρχε!

Φυσικά –και υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων- ο Ροζάλες δεν εμφανίστηκε ποτέ για να περάσει το δοκιμαστικό που στην πραγματικότητα ντρόπιασε τον σύλλογο για τον ερασιτεχνισμό που επέδειξε. Μιλώντας αργότερα ο ίδιος, προσπάθησε να δώσει την δική του εξήγηση για τα γεγονότα, φορτώνοντας τα πάντα στον μάνατζέρ του, ένα «τσακάλι» που ακούει στο όνομα Ντμίτρι Κάσκοβιτς. Όπως είπε, ο δαιμόνιος ατζέντης είχε «φουσκώσει» κάπως τα πράγματα. Αν και το «κάπως» είναι μάλλον πολύ επιεικής χαρακτηρισμός.

Ο Ντέξτερ Ροζάλες στην πραγματικότητα λεγόταν Ντέξτερ Ρόσα Μονσάλβε και ως παιδάκι είχε περάσει από την Ακαδημία Άγιαξ Ορλάντο, ένα καμπ το οποίο στη συνέχεια έκλεισε κιόλας! Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είχε βρεθεί στις ομάδες που είχε βάλει στο βιογραφικό του, έστω για δοκιμή, ενώ για να ενισχύσει την «αθωότητά» του, συμπλήρωσε ότι ήταν συμπαίκτης του Έντγκαρ Ντάβιντς. Προσθέτοντας πάντως ότι αυτό συνέβη στο πλαίσιο ενός παιχνιδιού 5Χ5…