5 μεγάλες μορφές που θα μπορούσαν να έχουν συλλάβει τον Μαγκουάιρ
Βρείτε μας στο

Η σύλληψη του Χάρι Μαγκουάιρ στη Μύκονο έκανε τον γύρο του κόσμου.

Έγινε θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Εντός της χώρας όμως προκάλεσε αίσθηση για έναν ακόμα λόγο:

Για το ότι υπήρξε ποδοσφαιριστής τόσο αργός, ώστε να τον προλάβουν στο τρέξιμο οι (όχι ακριβώς διάσημοι για την ταχύτητά τους) Έλληνες αστυνομικοί.

Υπό αυτή την έννοια (και μετά την επιβεβαίωση του πόσο μαούνα είναι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) γίνεται η εύλογη σκέψη ότι εύκολα θα μπορούσαν να τον έχουν συλλάβει και κάποιες αξέχαστες αστυνομικές μορφές.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Πουτ δε κοτ ντάουν

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Αν αγωνιζόταν σε παιχνίδι τοπικού πρωταθλήματος στην Ελλάδα, εύκολα θα μπορούσε ν’ ακούσει από την εξέδρα τον χαρακτηρισμό «κλεφτοκοτάς». Όπως συνέβη όμως και με τον καταζητούμενο στην ιστορική διαφήμιση της NOVA, αποδείχθηκε δύσκολο να ελιχθεί στα σοκάκια της Μυκόνου. Γι’ αυτό θα ήταν παιχνιδάκι για το ευέλικτο όργανο να τον τσιμπήσει και να του διαβάσει (σε αγγλικά που θ’ άκουγε μάλιστα για πρώτη φορά) τα δικαιώματά του.

Ηλίας του 16ου

Τι σημασία έχει που θα ήταν δυο κεφάλια ψηλότερος; Που θα έμοιαζε ακόμα πιο μισοριξιά δίπλα του ο Χατζηχρήστος; Σ’ εκείνον δεν θα μπορούσε να πουλήσει τσαμπουκάδες. Να τον βρίσει και να του επιτεθεί, όπως κατηγορείται ότι έκανε με τους αστυνομικούς στη Μύκονο. Γιατί (όπως επιβεβαιώνουν τα πιο αληθινά χαστούκια στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, που τα έφαγε ο αξέχαστος Θανάσης Βέγγος) ο «Ηλίας» είχε βαρύ χέρι!

Ρόμποκοπ

Θεωρητικά ήταν ο τέλειος αστυνομικός. Ικανός να συλλάβει κάθε εγκληματία και να τιμωρήσει επί τόπου όποιον παρέβαινε τον νόμο. Το μοναδικό ψεγάδι του Ρόμποκοπ ωστόσο ήταν η ταχύτητα. Η αδυναμία να κάνει καταδίωξη. Παρόλα αυτά, ποιος αμφιβάλλει ότι (έστω και κουβαλώντας μισό τόνο σίδερο, λαμαρίνες και καρμπιρατέρ) θα προλάβαινε στο τρέξιμο κι εντέλει θα συνελάμβανε τέτοια αργο-καρούτα όπως ο αέρινος Μαγκουάιρ;

5 μεγάλες μορφές που θα μπορούσαν να έχουν συλλάβει τον Μαγκουάιρ

Ταξίαρχος Θεοχάρης

Ίσως δεν θα μπορούσε να τον έχει συλλάβει αυτοπροσώπως. Ήταν πάντοτε εξαντλημένος κι εξάλλου δεν ήταν δική του δουλειά -ο ίδιος ήτανε βαθμοφόρος. Από τη στιγμή όμως που θα του τον έφερναν στο τμήμα δύσκολα θα μπορούσε ο Μαγκουάιρ να κάνει τέτοιες μαγκιές. Αν έβριζε, θα του πέταγε κάνα γραφείο. Αν σήκωνε χέρι, θα του το έδινε να το φάει. Αν τολμούσε να τον δωροδοκήσει, θα πήγαινε να τον λιντσάρει ουρλιάζοντας «WARM»!

5 μεγάλες μορφές που θα μπορούσαν να έχουν συλλάβει τον Μαγκουάιρ

Τροχονόμος Βαρβάρα

Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος τρόπος για να τρέξει γρήγορα ο Μαγκουάιρ είναι με αυτοκίνητο. Και σε μια τέτοια περίπτωση δύσκολα θα γλίτωνε από τα (ψεύτικα) νύχια της τροχονόμου Βαρβάρας. Ακόμα και πεζός όμως να ήταν, δεν θα της ξέφευγε. Άσε που δεν θα το επεδίωκε καν. Θα την μπέρδευε με τον Μαρουάν Φελαϊνί και αντί να επιτεθεί, θα του έλεγε πόσο κρίμα ήταν που για λίγους μόλις μήνες δεν πρόλαβαν να παίξουν συμπαίκτες στη Μαν. Γιουνάιτεντ.

5 μεγάλες μορφές που θα μπορούσαν να έχουν συλλάβει τον Μαγκουάιρ