5 εντελώς «κουφά» γκολ που έγραψαν ιστορία στην Α’ Εθνική
Βρείτε μας στο

Μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό και το σαγόνι πεσμένο στο πάτωμα.

Μας έκαναν να ζητοκραυγάσουμε ανέλπιστα (αν επωφελήθηκε η δική μας ομάδα) ή να κατεβάσουμε αμέτρητα «καντηλάκια» (αν ήταν εκείνη που εισέπραξε το τεμάχιο).

Σε κάθε περίπτωση -ακόμα και σε αυτή του να είμαστε ουδέτεροι και απλά να γουρλώσαμε τα μάτια ως αυτόπτες μάρτυρες στο γήπεδο ή την τηλεόραση- πρόκειται για αξέχαστες φάσεις.

Για εντελώς «κουφά» και ανύποπτα γκολ που χαράχτηκαν στο μυαλό κάθε μύστη της παλιάς καλής Α’ Εθνικής.

Όπως, για παράδειγμα, τα εξής:

Αριάν Μπεκιάι (ΟΦΗ-Πανηλειακός)

Με τον ΟΦΗ να χάνει εντός έδρας από αντίπαλο που είχε τον ίδιο στόχο (τη σωτηρία εκείνη την εποχή) το ρολόι είχε δείξει το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Είχε απομείνει πλέον μια τελευταία ζαριά (με εκτέλεση φάουλ). Παίρνοντας εντολή λοιπόν από τον Γιάννη Σαμαρά ν’ ανέβει κι εκείνος στην περιοχή, ο Άριαν Μπεκιάι πιάνει κάτι-σαν-κεφαλιά μέσα στην αναμπουμπούλα και γίνεται ένας από τους ελάχιστους τερματοφύλακες στην ιστορία των ελληνικών γηπέδων που σκοράρουν σε κανονική ροή αγώνα και όχι με πέναλτι.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Χρήστος Κωστής (ΑΕΚ-Ολυμπιακός)

Λίγο πριν τη λήξη του ντέρμπι το ματς είχε στραβώσει για τα καλά στην ΑΕΚ. Δεν φτάνει που είχε χάσει ένα τσουβάλι ευκαιρίες, είχε μείνει και πίσω στο σκορ. Όση τύχη της έλειψε όμως στο προηγούμενο κομμάτι του αγώνα, τη βρήκε… μαζεμένη σε μια από τις πιο περίεργες φάσεις όλων των εποχών: Με συνεννόηση-μπουζούκι των Καλαντζή-Στρακόσια, τον Χρήστο Κωστή να επωφελείται και παρά τη διευκρίνιση «εγώ τους γ…α» στους πανηγυρισμούς, να υπάρχει ζωηρή υποψία ακόμη και σήμερα ότι το γκολ ήρθε από τη «γιόμα» του Μανωλά.

Νίκος Μιχόπουλος (ΠΑΟΚ-Άρης)

Από τις πιο ιστορικές «γκέλες» στην ιστορία των ελληνικών ντέρμπι! Σε μια βραδιά που χαράχτηκε για πάντα στα όνειρα των οπαδών του Άρη (εξαιτίας του τελικού 1-4), ο εφιάλτης για εκείνους του ΠΑΟΚ σφραγίστηκε απ’ αυτήν εδώ τη φάση: Τον Κουλακιώτη να γυρίζει ανυποψίαστος στον Μιχόπουλο, εκείνον να κάνει ένα μεγαλοπρεπές «τσαφ» (με κίνηση ζεϊμπεκιάς) και τον Φλόρες να πανηγυρίζει με την ψυχάρα του μπροστά στην εξέδρα ένα από τα πιο «κουλά» αυτογκόλ που έχουν μπει ποτέ στα γήπεδα της χώρας μας.

Γιώργος Πουλόπουλος (Παναθηναϊκός-Προοδευτική)

Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου ο Κώστας Βουτσάς σκοράρει άθελά του με κεφαλιά (την ώρα που χαζεύει τη Μάρθα Καραγιάννη στις εξέδρες). Ε, μπορεί εκείνο το απόγευμα ο Γιώργος Πουλόπουλος να μη χάζευε κανέναν στις εξέδρες (αφού το ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν κεκλεισμένων των θυρών), ωστόσο πέτυχε ένα εξίσου «κουφό» γκολ: Όταν η μπάλα βρήκε στην… πλάτη του έπειτα από κόντρες και σφράγισε ιστορικό διπλό της Προοδευτικής του Σούλη Παπαδόπουλου στη Λεωφόρο.

Δημήτρης Σιαλμάς-Μανώλης Σκούφαλης

Δεν μπήκε στην πρώτη κατηγορία (ο ΠΑΣ Γιάννινα έπαιζε Β’ Εθνική τότε), ούτε ήταν «περίεργο» όπως συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις. Ήταν όμως αν μη τι άλλο ήταν σοκαριστικό. Οδήγησε σε έκρηξη ενθουσιασμού όσους το παρακολούθησαν (και τον Γιώργο Μίνο που το περιέγραφε). Γιατί μόνο στην ιστορία θα μπορούσε να έχει μείνει γκολ με ασίστ από ραμπόνα και εκτέλεση από «ψαλιδάκι», το οποίο έφτιαξαν (όχι ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά) ο Μανώλης Σκούφαλης και ο Δημήτρης Σιαλμάς.