5 αξέχαστα γκολ που μπήκαν με… περίεργα μέρη του σώματος

Γκολ να ‘ναι κι όπως να ‘ναι!
5 αξέχαστα γκολ που μπήκαν με… περίεργα μέρη του σώματος
30 Οκτωβρίου 2020 | 04:18

Σημασία στο ποδόσφαιρο έχει να πάει η μπάλα στο πλεχτό.

Ειδικά ενόψει κρίσιμων αγώνων της ομάδας μας όλοι έχουμε μονολογήσει «ας μπει και ας το βάλουμε με τον κ…ο» (ή κάτι παρόμοιο τελοσπάντων)!

Όντως λοιπόν έχουν υπάρξει φορές στα ελληνικά γήπεδα όπου είτε σκόπιμα, είτε λόγω τύχης, είτε απλώς επειδή δεν υπήρχε… εναλλακτική επιλογή, η λύση ήρθε με ανορθόδοξο τρόπο.

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις του «γκολ να ‘ναι κι όπως να ‘ναι», που έμειναν αποτυπωμένες στο μυαλό.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Σωτήρης Κωνσταντινίδης (ΑΕΚ-Ολυμπιακός)

Λες κι έγινε επίτηδες έτσι. Λες κι ήθελε η τύχη να ξεπληρώσει στην ΑΕΚ ό,τι της στέρησε λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, όταν το πέναλτι του Τσιάρτα σταμάτησε και στα δυο (!) δοκάρια. Όπως και να ‘χει, η ιστορία έγραψε πως ο «γιατρός» Σωτήρης Κωνσταντινίδης πέτυχε το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του με τα κιτρινόμαυρα (αφού εκείνος άλλαξε όσο έπρεπε την πορεία της μπάλας για να καταλήξει στα δίχτυα) χρησιμοποιώντας την… κοιλιά του.

Άγγελος Μπασινάς (Ντιναμό Κιέβου-Παναθηναϊκός)

Δεν φταίει σε κάτι. Δεν έκανε κάποια γκέλα. Το μόνο του ολίσθημα ήταν πως βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή: Τη στιγμή που θόλωσε το μυαλό του Κώστα Κιάσσου στο καταραμένο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ντιναμό. Και αντί να διώξει την μπάλα πλάγια (όπως ωρυόταν ο Μένιος Σακελλαρόπουλος μετά την κραυγή «δεν γίνονται αυτά») έχρισε σκόρερ ενός ιστορικά αστείου αυτογκόλ το… πλευρό του άτυχου Άγγελου Μπασινά.

Γιώτης Τσαλουχίδης (ΑΕΚ-Ολυμπιακός)

Τόσο σατανικό που έμοιαζε βγαλμένο από σενάριο φάρσας για τους ΑΕΚτζήδες της εποχής. Διότι έβλεπαν την ομάδας τους να πολιορκεί τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Και η μπάλα όχι μόνο να μην μπαίνει στην «ερυθρόλευκη» εστία, αλλά (στην πρώτη φάση των Πειραιωτών στο παιχνίδι) να χτυπά στον… σβέρκο του Γιώτη Τσαλουχίδη πριν καταλήξει με σαδιστικό τρόπο στα δίχτυα.

Θωμάς Μαύρος (ΑΕΚ-Άρης)

Εδώ δεν χρειάζεται περιγραφή. Δεν χρειάζεται εξήγηση του πώς και με τι μπήκε αυτό το γκολ. Εδώ τα λέει όλα η αδυναμία του (τότε σπίκερ) Σταύρου Τσώχου να πει τον πραγματικό τρόπο που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα ο Μαύρος. Ο δισταγμός να παραδεχθεί ότι πιθανότατα αυτό συνέβη με το… αναπαραγωγικό του σύστημα. Γενικά η αμηχανία του να καταλήξει αν ο θρύλος της ΑΕΚ το κατάφερε «με τα πόδια, με τον μηρό, με τα μπούτια του»…

Τότης Φυλακούρης (Πανιώνιος-Παναθηναϊκός)

Δυστυχώς δεν υπάρχει βίντεο. Κάτι που όντως ν’ αποδεικνύει ότι συνέβη. Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. Και απόλυτα ταιριαστό στην ιδιοσυγκρασία ενός από τους μεγαλύτερους πλακατζήδες των ελληνικών γηπέδων: Γιατί ποιος δυσκολεύεται και χωρίς ντοκουμέντο να πιστέψει τη διήγηση του ίδιου του Φυλακούρη πως για να πικάρει οπαδούς του Πανιωνίου που τον πείραζαν για τη μύτη του, σταμάτησε την μπάλα στη γραμμή και σκόραρε… με εκείνη;

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved