Πέντε free agent παίκτες Ευρωλίγκας για όλα τα γούστα
Βρείτε μας στο

Αν και βρισκόμαστε ήδη στον Νοέμβριο η σεζόν μόνο ομαλά δεν εξελίσσεται για την Ευρωλίγκα, αλλά και τις υπόλοιπες διοργανώσεις στα ομαδικά αθλήματα, που ζουν στην σκιά και το βάρος που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός και το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ακόμη κι έτσι πάντως, ούτε η ζωή ούτε το μπάσκετ σταματούν. Και –φυσικά- δεν σταματά ούτε η προσπάθεια των συλλόγων να ενισχυθούν και να καλύψουν αδυναμίες και κενά στο ρόστερ τους, τα οποία έχουν παρατηρηθεί μετά από αυτές τις πρώτες (κουτσουρεμένες λόγω covid 19) αγωνιστικές.

Έτσι συγκεντρώσαμε 5 ξεχωριστές περιπτώσεις παικτών που βρίσκονται ακόμη ελεύθεροι ως free agents στην αγορά και καλύπτουν σχεδόν όλες τις θέσεις, όλα τα… γούστα, αλλά και κάθε λογής πορτοφόλια συλλόγων της Ευρωλίγκας, στην περίπτωση που θελήσουν να προχωρήσουν σε μεταγραφικές προσθήκες που θα τους επιτρέψουν να κοιτάξουν πιο… μακριά την φετινή χρονιά.

Νίκος Παππάς

Πέντε free agent παίκτες Ευρωλίγκας για όλα τα γούστα

Άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί με τον Νίκο Παππά, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει τίποτα σχετικά με το μέλλον του. Ο Έλληνας γκαρντ βρέθηκε τελευταία στιγμή εκτός Παναθηναϊκού και Ευρωλίγκας, ενώ πολύ σύντομο αποδείχθηκε το πέρασμά του από το Basketball Champions League και την Χάποελ Χολόν με την οποία έπαιξε μόλις ένα ματς, σπάζοντας στη συνέχεια το διάρκειας ενός μήνα συμβόλαιό του. Για την ώρα έχει δηλώσει ότι θα συμμετάσχει σε κάποια ματς της ομάδας του τριφυλλιού με αμαξίδιο, χωρίς να κάνει γνωστό εάν ενδιαφέρεται να επιστρέψει και στα υπόλοιπα παρκέ ή όχι.

Πέτερι Κόπονεν

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Πέντε free agent παίκτες Ευρωλίγκας για όλα τα γούστα

Ένας από τους σπουδαιότερους σουτέρ της τελευταίας δεκαετίας, ο άνθρωπος που έβαλε το φινλανδικό μπάσκετ στον… χάρτη, κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο Κόπονεν βρέθηκε την τελευταία διετία στην Μπάγερν Μόνάχου, ενώ πέρυσι είχε μόλις 6,8 πόντους μέσο όρο. Στα 32 χρόνια του πια, πάντως, μπορεί ακόμη να δώσει λύσεις αφού το σουτ (ιδιαίτερα το δικό του τρίποντο) δεν είναι τέχνη που ξεχνιέται. Ακόμη πάντως δεν έχει βρεθεί ομάδα που να του προσφέρει ένα συμβόλαιο και οι υπηρεσίες του παραμένουν διαθέσιμες.

Μπράντον Πολ

Πέντε free agent παίκτες Ευρωλίγκας για όλα τα γούστα

Τον Ιούλιο του 2019 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του για 2 χρόνια, όμως η καριέρα του στον Πειραιά τερματίστηκε πρόωρα αφού οι ερυθρόλευκοι αποφάσισαν να κάνουν χρήση του opt out και να τον αφήσουν ελεύθερο. Αν και η παρουσία του δεν ήταν τόσο κακή (8,6 πόντοι, 2,9 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ), σε καμία περίπτωση δεν εκπλήρωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν για αυτόν εξαιτίας και του «μεγάλου» συμβολαίου του. Έτσι κόπηκε από τους Πειραιώτες χωρίς να βρει μέχρι τώρα ομάδα, ενώ δεν αποκλείεται να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στο ΝΒΑ όπου τελευταία σεζόν είχε αγωνιστεί το 2017-18 στους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Άντονι Γκιλ

Πέντε free agent παίκτες Ευρωλίγκας για όλα τα γούστα

Ο Αμερικανός έκανε μια πολύ καλή σεζόν (όσο παίχτηκε αυτή)με την Χίμκι, αλλά αποφάσισε να μην συνεχίσει στην Ρωσία, εκφράζοντας μεταξύ άλλων και παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο τον χρησιμοποιούσε ο τεχνικός της ομάδας Ρίμας Κουρτινάιτις. Η παρουσία του Γιώργου Μπαρτζώκα με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν τον έβαλε στο ραντάρ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, χωρίς όμως να γίνει κάποια κίνηση. Αργότερα μπήκε σε συζητήσεις με την Βαλένθια, αλλά δεν έφτασε σε συμφωνία. Πλέον παραμένει ελεύθερος, έχοντας στο «βιογραφικό» του τους περσινούς μέσους όρους του (8,3 πόντοι και 4,5 ριμπάουντ) και ρίχνοντας «ματιές» ακόμη και στο ΝΒΑ.

Ταρίκ Μπλακ

Πέντε free agent παίκτες Ευρωλίγκας για όλα τα γούστα

Μετά από μια διετία στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Ταρίκ Μπλακ έφυγε από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έχοντας την σεζόν που μας πέρασε 9,1 πόντους και σχεδόν 5 ριμπάουντ. Επομένως πολλοί απόρησαν για την λύση του συμβολαίου του, όμως φαίνεται πως ήταν περισσότερο δική του απόφαση καθώς οι Ισραηλινοί ήθελαν την παραμονή του. Ο ίδιος πάντως φαίνεται να επέλεξε να φύγει από την Ευρώπη γενικότερα φοβούμενος τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό και μέχρι τώρα μάλλον πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του.