Πήγε να δει το VAR μαζί με τον διαιτητή: 4 ακόμα μυθικά πράγματα που ΜΟΝΟ ο Λουίς Σουάρες έχει κάνει
Βρείτε μας στο

Είναι εδώ και χρόνια γνωστό τι «περιβόλι» αποτελεί ο Λουίς Σουάρες.

Δεν χρειαζόταν (μια ακόμα) αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε πως είναι αυτό που λέμε στα χωριά μας «one of a kind».

Όπως και να το κάνουμε όμως, το τελευταίο εξωαγωνιστικό κατόρθωμα του Ουρουγουανού είναι δύσκολο να περάσει στο ντούκου.

Η κίνησή του να πάει για «μπανιστήρι» στο VAR την ώρα που εξέταζε φάση ο διαιτητής στο Λοκομοτίβ-Ατλέτικο παραήταν… Σουάρες για να μη γραφτεί στην ιστορία.

Και να μην πάρει εντέλει τη θέση που τις αξίζει ανάμεσα σε άλλες μνημειώδεις εμπνεύσεις που κατά καιρούς (και κατ’ επανάληψη σε κάποιες περιπτώσεις) έχει παρουσιάσει.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Δάγκωσε αντίπαλο

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Αν συνέβαινε μια φορά θα μπορούσες να πεις ότι είναι η κακιά στιγμή. Δεν έχει συμβεί όμως ούτε καν δυο. Είναι τρεις οι φορές που τα δοντάκια του Ουρουγουανού (και ειδικά το μπροστά που είναι κραυγαλέα οφσάιντ) έχουν τρυπήσει σαν συρραπτικό κορμάκια αντιπάλων: Με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη μουλωχτή δαγκωνιά στον Κιελίνι, η οποία επιβεβαίωσε οριστικά πως για τον Σουάρες ΔΕΝ ισχύει το «μη φοβάσαι, να σε μυρίσει θέλει μόνο».

Διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι τερματοφύλακα

Τι θα πει είχε δικαίωμα να την πιάσει; Όταν σουτάρει ο Λουίς (ο) Σουάρες κανένας δεν έχει δικαίωμα να πιάσει την μπάλα -εκτός κι αν το κάνει για να τη μαζέψει απ’ τα δίχτυα. Κάτι τέτοιο πρέπει να πέρασε φευγαλέα από το μυαλό του στο απίστευτο μπλακάουτ με τη Χιλή (που το ξανάπαθε πρόσφατα με την Ατλέτικο). Τότε που ζήτησε πέναλτι από τον διαιτητή επειδή ο γκολκίπερ -με εμφανέστατη… πρόθεση- απέκρουσε προσπάθειά του με το χέρι.

Πανηγύρισε γκολ με… βουτιά μπροστά στον Μόγιες επειδή τον είχε κατηγορήσει ότι βουτάει

Ότι έχει ταλέντο και στην υποκριτική (εκτός από την μπάλα) ήταν κάτι ανέκαθεν γνωστό. Συμπεριλαμβάνεται εύκολα στους 10 πιο θρασείς «θεατρίνους» όλων των εποχών. Όταν τόλμησε όμως να το πει κάποτε ο Ντέιβιντ Μόγιες του το κράτησε μανιάτικο. Και σκοράροντας σ’ ένα ντέρμπι Έβερτον-Λίβερπουλ πανηγύρισε το γκολ του με εντυπωσιακή (όσο και ειρωνική) βουτιά μπροστά από τον πάγκο του ελαφρώς φλούφλη Άγγλου τεχνικού.

Έβαλε δυο γκολ σε ματς έχοντας κάνει δυο «ποδιές» στον ίδιο αντίπαλο

Να λέμε τα κακά, αλλά να λέμε και τα (εντυπωσιακά) καλά. Ανεξαρτήτως της τρέλας και της μ…ίας που ενδεχομένως κουβαλάει, ο Σουάρες υπήρξε στα ντουζένια του ασύλληπτος παιχταράς. Γιατί δεν υπάρχουν πολλοί που -σε επίπεδο Champions League μάλιστα- να έχουν ξηγηθεί τέτοιο χουνέρι σε αντίπαλο, όπως οι δυο αλήτικες «ποδιές» στον καψερό Νταβίντ Λουίζ πριν πετύχει ισάριθμες γκολάρες στο ίδιο ματς.