6 πράγματα εξίσου απολαυστικά με το να τρώει 6 γκολ η Γερμανία
Βρείτε μας στο

Δεν χρειάζονται υπεκφυγές και «μακιγιαρίσματα».

Είναι σαφές και ξεκάθαρο (παρά τις αντιδράσεις που εύλογα προκαλεί αυτό στους υποστηρικτές της):

Η υπόλοιπη ποδοσφαιρική Ευρώπη και όχι μόνο καταχάρηκε το εξάμπαλο της Ισπανίας στη Γερμανία.

Είτε ως τιμωρία για τις κατά καιρούς συντριβές που υποχρεώνουν άλλες ομάδες όταν τις βρουν μπόσικες, είτε ως ανταπόδοση του ελέους που ποτέ δεν δείχνουν σε διαλυμένο αντίπαλο, η βαριά ήττα των Γερμανών πανηγυρίστηκε δεόντως.

Και έφερε στο μυαλό πράγματα εξίσου απολαυστικά με το πάθημα των «πάντσερ», όπως τα εξής:

Να «στριμώχνεται» ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πάνελ

Συμβαίνει σπάνια. Όχι επειδή δεν μπορεί κάποιος να τον ταπώσει, αλλά επειδή δεν αφήνει άλλον να μιλήσει. Όταν συμβαίνει όμως είναι απόλαυση. Να τον βλέπεις να προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Να ξεμένει από επιχειρήματα. Να φωνάζει για να καλύψει την αμηχανία του. Να παθαίνει τηλεοπτικά χουνέρια όπως αυτό που του σκάρωσε προ ημερών σε δελτίο ειδήσεων η Ράνια Τζίμα.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Να σαβουριάζεται ο εξωσχολικός που έκανε σούζες έξω από το προαύλιο

Όλο μαγκιά και λεζάντα. Ερχόταν με το καλογυαλισμένο «εργαλείο», το μόστραρε στο σχόλασμα και ξηγιόταν σούζες, κωλιές και παντιλίκια στον δρόμο απέξω με σκοπό να πουλήσει μούρη (κυρίως στα κορίτσα). Όποιος ισχυρίζεται ότι δεν το φχαριστιόταν όταν έτρωγε σαβούρα -άνευ σοβαρού τραυματισμού- ακριβώς στην κορύφωση του show (off) είναι κακός και αδίστακτος ψεύτης.

6 πράγματα εξίσου απολαυστικά με το να τρώει 6 γκολ η Γερμανία

Να αδικείται από τη διαιτησία η Γιουβέντους

Ισχύει και γι’ άλλες ομάδες, αλλά εδώ μιλάμε για τον ορισμό. Για το απόλυτο παράδειγμα συλλόγου που (ιστορικώς αποδεδειγμένα) δεν έχει κανένα δισταγμό να μεταχειριστεί οποιονδήποτε τρόπο για να νικήσει. Ε, γι’ αυτό έχει πλάκα, ειν’ η αλήθεια, να τη βλέπεις να διαμαρτύρεται σε κάποια από τις συγκλονιστικά σποραδικές φορές που θα δοθεί ένα πέναλτι ή ένα οφσάιντ εναντίον της.

6 πράγματα εξίσου απολαυστικά με το να τρώει 6 γκολ η Γερμανία

Να κερατώσεις αυτή που σε κεράτωσε

Το διαχρονικό λαϊκό άσμα ισχυρίζεται ότι «ο έρωτας με έρωτα περνάει». Και για το κέρατο όμως κάτι αντίστοιχο ισχύει. Δεν περνάει ο πόνος, ούτε γίνεται πιστευτό το «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις». Αν μη τι άλλο όμως αισθάνεσαι λιγότερο μ…ας αν ανταποδώσεις και καταφέρεις να εφαρμόσεις το «οφθαλμός αντί οφθαλμού», βγάζοντας κι εσύ τους… οφθαλμούς σου.

6 πράγματα εξίσου απολαυστικά με το να τρώει 6 γκολ η Γερμανία

Να πιάνεται το «μπιμ-μπιπ» από το κογιότ

Δεν πέτυχε ποτέ τον αιώνιο σκοπό του (και την αιώνια ευχή όλων μας) να το τσακώσει και να το κάνει με τα κρεμμυδάκια. Για όλες αυτές τις αδικίες όμως, για τη σκανδαλώδη εύνοιά του από το σενάριο, για κάθε μια από τις φορές που τη γλίτωσε με προκλητικό τρόπο «έτσι γιατί μπορεί», το φχαριστιόσουν που έστω και στιγμιαία κατάφερνε να βουτήξει το ενοχλητικότερο πουλί του κόσμου.

6 πράγματα εξίσου απολαυστικά με το να τρώει 6 γκολ η Γερμανία

Να κλαίγονται οι χρυσαυγίτες στο δικαστήριο

Κάποτε (όχι πολύ παλιά) ήταν σκληροί. Προσέβαλαν τους πάντες, έδερναν, δολοφονούσαν, έκαναν επίδειξη δύναμης στους αδύναμους. Όταν έσφιξαν όμως τα γάλατα και έπρεπε να λογοδοτήσουν, μετατράπηκαν σε ευαίσθητες υπάρξεις. Σε παραστρατημένα παιδιά. Σε μετανιωμένους νέους. Και όσο να πεις, ήτανε μούρλια -εκτός από την καταδίκη τους- η κλάψα που έριξαν για να την αποφύγουν.

6 πράγματα εξίσου απολαυστικά με το να τρώει 6 γκολ η Γερμανία