Το πέναλτι που εκτελέστηκε ένα μήνα μετά

Όχι, δεν ήταν Έλληνας ο διαιτητής και περίμενε να σιγουρευτεί στο VAR…

Πόσο μπορεί να διαρκέσει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι;

Κανονικά 90 λεπτά. Με τις καθυστερήσεις 95. Άντε να φτάσει 97-98, αν ο διαιτητής είναι «ματιασμένος» και η ομάδα που θέλει να ευνοήσει δεν καταφέρνει να σκοράρει.

Ακόμα και τελικός να είναι ή πρόκριση να παίζεται, μισή ώρα είναι ο έξτρα χρόνος της παράτασης. Να πούμε ότι τραβάνε πολύ και τα πέναλτι; Να το πούμε.

Και σαν το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-4 του 2009 να πάει, που σουτάρανε πέναλτι όλη νύχτα στο ΟΑΚΑ, σε 2,5 ώρες το πολύ έχει λήξει.

Μπορεί λοιπόν στη χώρα μας το «τρίτο ημίχρονο» (όπως κλισεδιάρικα αποκαλείται) να κρατά μέρες μετά από ντέρμπι, αλλά ακόμα κι εμείς είμαστε μακριά απ’ αυτό που συνέβη στη Χιλή.

Εκεί όπου πέναλτι το οποίο κερδήθηκε σε παιχνίδι πρωταθλήματος εκτελέστηκε… ένα μήνα μετά!

Όχι, δεν έκανε δυο βδομάδες ο διαιτητής να σιγουρευτεί τι θα δώσει στο VAR και άλλες τόσες για να κοπάσουν οι διαμαρτυρίες (όπως εύκολα θα μπορούσε να έχει συμβεί στην Ελλάδα).

Άλλο ήταν το πρόβλημα. Και ήταν τεχνικής φύσεως…

Στην αναμέτρηση λοιπόν της Κούρικο Ουνίδο με την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα που διεξαγόταν στις 15 Οκτωβρίου οι γηπεδούχοι προηγούνταν 2-0 στο σκορ.

Είχαν πετύχει και τα δυο γκολ τους από την άσπρη βούλα. Όταν όμως ο διαιτητής (στο ξεκίνημα του β’ μέρους) την έδειξε και για δική τους παράβαση ξεκίνησαν τα ωραία…

Γιατί την ώρα που ο ρέφερι προσπαθούσε να τσεκάρει στην οθόνη αν όντως έπρεπε να καταλογίσει το πέναλτι, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα στον πίνακα του σκορ. Και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το γήπεδο βυθίστηκε στο σκοτάδι!

Όπως είναι εύλογο, το ματς διακόπηκε. Όπως… δεν είναι εύλογο (αφού σε αντίστοιχες περιπτώσεις συνεχίζεται την επόμενη μέρα ή τελοσπάντων σε κάποια κοντινή ημερομηνία) ορίστηκε για τις 11 Νοεμβρίου.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα λοιπόν οι ομάδες έκαναν το ζέσταμά τους, ξαναμπήκαν στο γήπεδο και εκτελεστής με τερματοφύλακα βρέθηκαν αντιμέτωποι από τα έντεκα βήματα.

Μόνο που… ούτε τότε ήταν γραφτό να εκτελεστεί το πιο καταραμένο πέναλτι όλων των εποχών:

Στην πρώτη εκτέλεση ο διαιτητής έκρινε ότι η μπάλα κυλούσε…

Στη δεύτερη εκτέλεση ο γκολκίπερ απέκρουσε, αλλά θεωρήθηκε ότι το πόδι του δεν πατούσε στη γραμμή του τέρματος…

Και χρειάστηκε τρίτη (αφού άλλαξε ενδιάμεσα και ο εκτελεστής) ώστε ο Φερνάντο Σαμπέδρι να μειώσει το σκορ και το ματς να συνεχιστεί.

Χαρακτηριστικό του σουρεαλιστικού σκηνικού ήταν το γεγονός πως ο παίκτης που είχε κερδίσει το πέναλτι, ο Σέσαρ Πινάρες, μέχρι αυτό να χτυπηθεί είχε πάρει μεταγραφή στη βραζιλιάνικη Γκρέμιο!

Όπως επίσης ότι ο αδίστακτος ρέφερι έδωσε κι άλλο πέναλτι στο 90’ (τρίτο στους γηπεδούχους και τέταρτο συνολικά):

Αγνοώντας τον σοβαρό κίνδυνο, βάσει των όσων είχαν προηγηθεί, να λήξει το ματς την… Πρωτοχρονιά!