«Μήπως έχει και γλυκό»: 5 ατάκες με τις οποίες μείναμε κάγκελο σε μεταδόσεις αγώνων
Βρείτε μας στο

Την ιστορία στα σπορ τη γράφουν οι αθλητές.

Δικά τους είναι τα κατορθώματα, αυτοί βάζουν τα γκολ και τις… καλαθιές (sic), αυτοί είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές.

Κάποιες φορές όμως (ειδικά στη χώρα μας) οι σπίκερ τους κλέβουν την παράσταση.

Βρίσκουν τον τρόπο -ακούσια ή εκούσια- να χαραχτούν κι αυτοί στη μνήμη του ακροατή ή του τηλεθεατή.

Με αξέχαστες ατάκες που δυσκολευόμασταν να πιστέψουμε ότι μόλις τις ακούσαμε, όπως για παράδειγμα οι εξής:

«Μήπως έχει και γλυκό» (Ηρακλής Αντύπας στο Ανόρθωση-Ολυμπιακός)

Έχοντας ήδη «φορτώσει» από την εξέλιξη του προκριματικού του Champions League με την Ανόρθωση, ο Ηρακλής Αντύπας… μουρλοποιείται ακόμα περισσότερο με την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μήτρογλου. Και βγάζοντας τον νταλκά του στο ραδιόφωνο για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό του Ολυμπιακού, προαναγγέλλει το (καταδικαστικό) τρίτο γκολ με την αμίμητη προφητεία «πολύ φοβάμαι μήπως έχει και… γλυκό»!

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

«Έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε» (Γιώργος Χελάκης στο Ελλάδα-Ρωσία)

Στην ιστορία έμεινε για τις περιγραφές του στο Euro του 2004. Οι ατάκες του στην παλαβή πορεία της Εθνικής συνδέθηκαν με το έπος της κατάκτησης της κούπας. Μερικά χρόνια αργότερα όμως (στη νίκη επί της Ρωσίας για το Euro 2012) ο Γιώργος Χελάκης έδωσε ένα ακόμα σόου: Μεταφέροντας… παραφρασμένο, για να μπορεί ν’ ακουστεί, το σύνθημα που κυριαρχούσε σε όλη τη χώρα ενόψει του προημιτελικού με τη Γερμανία.

«Άγιος Γεώργιος Πρίντεζης» (Βαγγέλης Ιωάννου στο Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα)

Δεν ήταν η πρώτη φορά που υπερέβαλε -και σίγουρα δεν ήταν η τελευταία. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έκανε βαφτίσια σε παίκτη -προηγήθηκαν και ακολούθησαν πολλά ακόμα. Αν μη τι άλλο όμως η πιο πετυχημένη (κατ’ άλλους η μόνη πετυχημένη) βραδιά του ως νονός ήταν εκείνη. Όταν συνέδεσε την ονομαστική εορτή του Γιώργου Πρίντεζη με το buzzer-beater που έστειλε τον Ολυμπιακό στο φάιναλ-φορ και δικαίως τον ανακήρυξε… άγιο.

«Κάτι μεταξύ αδελφής και εξαδέλφης από το Λονδίνο» (Αλέξανδρος Θεοφιλόπουλος στο Ελλάδα-Κροατία)

Σχεδόν 25 χρόνια έχουν περάσει και είναι δύσκολο να χωνέψεις τι είπε. Άλλα τόσα θα περάσουν ακόμα και πιθανότατα δεν θα έχει βρεθεί άλλος να ξεστομίσει τέτοια χοντράδα σε πανελλήνια μετάδοση. Διότι είναι δύσκολο να καταρριφθεί το ρεκόρ προσβολών/υπονοούμενων που πρόλαβε να χωρέσει σε λίγα δευτερόλεπτα ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος για τον Άγγλο διαιτητή (και διχασμένη προσωπικότητα κατά τα ίδια λεγόμενα) Ρίτσαρντσον…

«Τεχνικό μεν… και γκολ» (Μανώλης Μαυρομάτης στο Ολυμπιακός-Σεβίλλη)

Τερματοφύλακας και παίκτες του Ολυμπιακού είχαν αγχωθεί. Οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» (γνωρίζοντας κι εκείνοι την έφεση του μεγάλου Σούκερ στα φάουλ) είχαν αρχίσει να φοβούνται πριν καν την εκτέλεση. Μόνο ο μέγας Μανόλο πίστευε μέχρι και το τελευταίο νανοσεκόντ ότι όλα θα πάνε καλά. Και παρόλο που δεν δικαιώθηκε η εισαγωγή που προμήνυε άουτ, περιέγραψε το πρώτο (και τελευταίο) σουτ που ήταν έκπληξη το ότι πήγε μέσα, παρόλο που ήταν… τεχνικό.