5 θρυλικά… αξεσουάρ ποδοσφαιριστών που έγραψαν ιστορία
Βρείτε μας στο

Δεν έχει σημασία το πότε και το γιατί αποφάσισαν να τα λανσάρουν.

Αν επρόκειτο για λόγους ανωτέρας βίας ή για κάποιο περίεργο γούρι.

Όπως και να ‘χει, κάποιοι παίκτες έχουν συνδεθεί με συγκεκριμένα αξεσουάρ που έφεραν πάνω τους.

Έχουν αποτυπωθεί ως εικόνα να τα φορούν και ν’ αγωνίζονται μ’ αυτά στον αγωνιστικό χώρο.

Κλασικές και μνημειώδεις περιπτώσεις όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Κράνος Τσεχ

Ο σοβαρός τραυματισμός του το 2006 (σε μια σύγκρουση με αντίπαλο) παραλίγο να τον αφήσει κυριολεκτικά στον τόπο. Παρομοιάστηκε σε σφοδρότητα από τους γιατρούς με αυτή που θα μπορούσε να έχει ένα τροχαίο ατύχημα. Το ειδικό κράνος λοιπόν που πάντοτε φοράει από την επέμβαση κι έπειτα για να προστατεύει το κεφάλι του ταυτίστηκε απόλυτα με την εικόνα του Τσέχου γκολκίπερ. Σε τέτοιο βαθμό που σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορεί και να μην τον αναγνώριζες πλέον αν τον έβλεπες χωρίς αυτό.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

5 θρυλικά… αξεσουάρ ποδοσφαιριστών που έγραψαν ιστορία

Γυαλιά Ντάβιντς

Δεν χρειαζόταν κάποιο αξεσουάρ ή κάποιος άλλος εξωαγωνιστικός λόγος για να τον προσέξεις. Λίγα λεπτά αγώνα που έπαιζε να παρακολουθούσες, αμέσως σου τραβούσε την προσοχή. Πέρα όμως από τη φοβερή ενέργεια και το πληθωρικό παιχνίδι του, ο Ολλανδός παιχταράς αποτυπώθηκε στο μυαλό των φιλάθλων και για έναν ακόμα λόγο: Τα ειδικά γυαλιά που φορούσε αφότου διαγνώστηκε με μια μορφή γλαυκώματος κι έκαναν (ακόμα περισσότερο) τους αντιπάλους του να πιστεύουν πως θα τους κάνει… οξυγονοκόλληση.

5 θρυλικά… αξεσουάρ ποδοσφαιριστών που έγραψαν ιστορία

Επίδεσμος Σουάρες

Μετά από κάθε γκολ που σημειώνει έχει ολόκληρο… τελετουργικό για τον πανηγυρισμό. Φιλάει συγκεκριμένα δάχτυλα με συγκεκριμένη σειρά ως αφιέρωση στη γυναίκα και τα παιδιά του. Στο ίδιο χέρι όμως που τα κάνει όλα αυτά ο Ουρουγουανός στράικερ κουβαλάει το μεγαλύτερο γούρι του: Έναν επίδεσμο (με χρώμα που αλλάζει ανάλογα με τη φανέλα) και αποφάσισε να τον… μονιμοποιήσει έπειτα από τραυματισμό του την εποχή που φορούσε ακόμα τη φανέλα της Λίβερπουλ.

5 θρυλικά… αξεσουάρ ποδοσφαιριστών που έγραψαν ιστορία

Τραγιάσκα Γιασίν

Είναι γνωστό πως ο θρύλος του ρωσικού (και όχι μόνο) ποδοσφαίρου ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Όχι μονάχα ως τερματοφύλακας, αλλά και σε… στιλιστικό επίπεδο. Έχει μείνει στην ιστορία λοιπόν η κατάμαυρη εμφάνισή του (που είχε ως αποτέλεσμα και το παρατσούκλι «μαύρη αράχνη» με το οποίο τον αποκαλούσαν). Αλλά και η μνημειώδης τραγιάσκα που φορούσε ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού διότι τη θεωρούσε τυχερή και κατέληξε να γίνει εντέλει το σήμα κατατεθέν του.

5 θρυλικά… αξεσουάρ ποδοσφαιριστών που έγραψαν ιστορία

Φόρμα Κίραλι

Δεν επρόκειτο ακριβώς για αξεσουάρ, αλλά μιλάμε για κάτι τόσο θρυλικό που έπαψε από ένα σημείο και μετά να είναι ένα απλό… παντελόνι. Διότι αρκούσε ένα σερί αγώνων που κράτησε ανέπαφη την εστία του από τη στιγμή που (τυχαία) φόρεσε τη γκρι φόρμα στο ξεκίνημα της καριέρας του, ώστε ο μπαμπάτσικος Ούγγρος γκολκίπερ να τη λατρέψει. Και ν’ αποφασίσει ότι θα… κυλιέται για πάντα μ’ αυτή μπροστά από τις εστίες μέχρι να κρεμάσει εντέλει τα γάντια του.

5 θρυλικά… αξεσουάρ ποδοσφαιριστών που έγραψαν ιστορία