Σχεδιάζει water park στο AEL FC Arena ο Πηλαδάκης: 5 ακόμα ελληνικά γήπεδα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με άλλο τρόπο

Έδωσε ιδέες!

Η είδηση πως ο Κώστας Πηλαδάκης ετοιμάζεται να επιστρέψει ως επιχειρηματίας -και όχι ως ποδοσφαιρικός παράγοντας- στη Λάρισα προκάλεσε συζητήσεις.

Τα ρεπορτάζ που τον θέλουν να σχεδιάζει τη δημιουργία water park στο «AEL FC Arena», ώστε να αξιοποιούνται με κάποιο τρόπο οι εγκαταστάσεις, θα έλεγε κανείς ότι… τάραξαν τα νερά.

Αναπόφευκτα όμως έφεραν και μια άλλη σκέψη στο μυαλό:

Ποια άλλα ελληνικά γήπεδα θα μπορούσαν να μετατραπούν και να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο;

Σίγουρα τα εξής:

«Αγια-Σοφιά» – Ναός

Για όλους τους οπαδούς το γήπεδο της ομάδας τους θεωρείται ναός. Πόσω μάλλον για τους ΑΕΚτζήδες που το περιμένουν πώς και πώς τόσα χρόνια. Ειδικά όμως σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και η αναπόφευκτη θρησκευτική σύνδεση. Κι επειδή μοιάζει ελαφρώς δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα να ξαναγίνει ποτέ χριστιανική λειτουργία στην κανονική «Αγια-Σοφιά», θα μπορούσε εύκολα να γίνεται σ’ αυτή που κατασκευάζεται στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γήπεδο Προοδευτικής – Φυλακή

Η τοποθεσία από μόνη της κάνει αυτόματο τον συνειρμό. Το ότι βρίσκεται όμως στον Κορυδαλλό δεν είναι ο βασικός λόγος που η θρυλική έδρα της Προοδευτικής θα μπορούσε εύκολα να μετατραπεί σε… σωφρονιστικό κατάστημα. Είναι πως ούτως ή άλλως έχει καθιερωθεί στην ποδοσφαιρική πιάτσα ως «κλουβί». Πώς λειτουργεί ούτως ή άλλως με τους δικούς της νόμους. Και φυσικά ότι κάθε αντίπαλος που μπαίνει εκεί μοιάζει καταδικασμένος.

«Ζωσιμάδες» – Παγοδρόμιο

Πλέον έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά ο αγωνιστικός χώρος του. Όσο απίστευτο κι αν θα έμοιαζε κάποτε, είναι πλέον χαλί! Ποιος μπορεί να ξεχάσει όμως σε τι… καρμανιόλα μετατρεπόταν όταν χιόνιζε. Αν σκεφτείς λοιπόν ότι οι άνθρωποι του γηπέδου διαθέτουν την εμπειρία, αλλά και την τεχνογνωσία (με το αξέχαστο «ειδικό» μηχάνημα για τους πάγους) εύκολα θα μπορούσε να γίνει η χειμωνιάτικη… απάντηση ψυχαγωγίας στο water park του Πηλαδάκη.

Ριζούπολη – Μουσείο

Έχει περάσει ήδη στην ιστορία. Χρυσές (ή και πιο σκούρες) σελίδες αθλητικού ιδεώδους έχουν γραφτεί εντός κι εκτός των τειχών της. Μάχες όλων των ειδών έχουν φιλοξενηθεί στα χώματα της. Τι θα είχε να ζηλέψει από οποιουδήποτε τύπου μουσείο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πάμπολλα από τα μέρη του εξοπλισμού της (όπως η περιβόητη φυσούνα) θα μπορούσαν να εκτίθενται στις μελλοντικές γενιές ως κειμήλια ποδοσφαιρικού πολιτισμού;

«Γεντί Κουλέ» – Κέντρο κοινωνικών εκδηλώσεων

Όπως εύστοχα σημειώθηκε με αφορμή τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, «τι 100 άτομα θα επιτρέπονται στους γάμους; Στην Κρήτη 100 άτομα είναι μόνο οι σερβιτόροι»! Ε, από τη στιγμή που κάθε κοινωνική εκδήλωση στη Μεγαλόνησο μαζεύει κόσμο τουλάχιστον μιας εξέδρας, γιατί να μη φιλοξενούνταν στο… ζήπεδο του ΟΦΗ: Με απλωμένους στα πέταλα (όχι οπαδούς γηπεδούχων και φιλοξενούμενων αλλά) καλεσμένους «του γαμπρού» και «της νύφης».