4 τίτλοι που κανένα ελληνικό σάιτ δεν τόλμησε να βάλει στον θρίαμβο του Τσιτσιπά επί του Ναδάλ

Αυτά ναι, θα ήταν πρωτοσέλιδα!
4 τίτλοι που κανένα ελληνικό σάιτ δεν τόλμησε να βάλει στον θρίαμβο του Τσιτσιπά επί του Ναδάλ
18 Φεβρουαρίου 2021 | 04:10

Ούτως ή άλλως ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι από τα αγαπημένα θέματα συζήτησης στην Ελλάδα.

Ό,τι κάνει κι ό,τι πει (κυρίως αυτό) γίνεται αντικείμενο διαμάχης ή «δικαστηρίων» στα social media.

Έχοντας δώσει λοιπόν τόσο υλικό μέχρι χθες, ο θρίαμβός του επί του Ράφα Ναδάλ αναπόφευκτα συνδέεται με εξωαγωνιστικές συμπεριφορές του.

Και αν τα αθλητικά ΜΜΕ είχαν φαντασία (ή σέβονταν την παράδοση καλτίλας που τα ίδια έχουν δημιουργήσει) θα μπορούσε να έχει φέρει πολύ πιο δυνατούς τίτλους.

Όπως, για παράδειγμα, τους εξής:

Θα το κάψουμε απόψε, κυρ Στέφανε!

Ο τίτλος που είχε αποδοθεί στη Αλίκη Βουγιουκλάκη ισχύει και για τον Τσιτσιπά. Αρέσει-δεν αρέσει, το επίπεδο στο οποίο πρωταγωνιστεί και διακρίνεται τον καθιστά (σε αθλητικό επίπεδο τουλάχιστον) «εθνικό σταρ». Σε μια τέτοια συγκυρία λοιπόν θα κολλούσε τέλεια μια από τις διασημότερες ατάκες της. Και η τεράστια επιτυχία επί του Ναδάλ θα μπορούσε εύκολα να πανηγυριστεί όπως η ενισχυμένη παραγγελία στον παντοπώλη, με την οποία γιορτάστηκε η πρόσληψή της ως γραμματέας από τον Παπαμιχαήλ.

Ο Harrods βγήκε παγανιά…

Μετά την περιβόητη ανάρτηση που είχε κάνει στο twitter ακολούθησε κατακραυγή. Παρουσιάστηκε ως «ψώνιο» που σκέφτεται μόνο τα ψώνια. Γενικότερα η επιθυμία που εξέφρασε να φτιαχτεί ένα κατάστημα Harrods και στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε ως θανάσιμο αμάρτημα. Μόνο που ο… Χάρος (σε επίπεδο τένις) δεν ήρθε για τον Τσιτσιπά, αλλά για τον Ναδάλ. Και το ομολογουμένως εύκολο λογοπαίγνιο θα μπορούσε άνετα να προστεθεί στα γραφικά των αθλητικών ΜΜΕ σε αντίστοιχες επιτυχίες παικτών ή ομάδων.

Κάγκουρας στα καγκουρό…

Όπως συμβαίνει με κάθε μεγάλο σταρ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει haters. Και όπως συμβαίνει παντού (αλλά λίγο περισσότερο στην Ελλάδα) οι haters του καταλογίζουν διάφορα: Άλλα δίκαια, άλλα άδικα, άλλα υπερβολικά. Αν δεχόμασταν λοιπόν ότι όντως δίνει δικαιώματα και όντως προσπαθεί ενίοτε να τραβήξει την προσοχή με τρόπο που θα το έκανε ένας κάγκουρας, επιτυχία του που καταγράφηκε σε… αυστραλιανό έδαφος (Australian Open) εύλογα θα μπορούσε να συνδεθεί με τα καγκουρό.

Πειράζει που είσαι μεγάλη φίρμα;

Η βασικότερη «κατηγορία» που του αποδίδεται απ’ όσους τον κριτικάρουν είναι πως μοιάζει υπερφίαλος. Για κάποιους άλλους πάλι δεν πρόκειται για αλαζονεία, μα απλώς για πίστη στις δυνατότητές του. Όπως και να ‘χει, το μόνο βέβαιο είναι πως ο Τσιτσιπάς δεν στερείται αυτοπεποίθησης. Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν που μονολογεί μέσα στα παιχνίδια «δεν παίζεις με ποιότητα», θα μπορούσε να αυτο-αποθεώνεται για τον θρίαμβο επί του Ναδάλ σιγοτραγουδώντας στο κορτ το μεγάλο hit του Φλωρινιώτη…

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved