Κουέστα… κι ασ’ τα: 5 ακόμα αξέχαστες γκάφες τερματοφυλάκων στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Το γκολ που πέτυχε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη έκανε τον γύρο της Ευρώπης.

Δεν βλέπεις συχνά τερματοφύλακες να την πατάνε τόσο χοντρά όσο ο Χουλιάν Κουέστα από τον μέσο του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός όμως δεν ήταν ο πρώτος (και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος) γκολκίπερ που τα έκανε μαντάρα σε ελληνικό γήπεδο.

Έχουν προηγηθεί στο παρελθόν συνάδελφοί του, οι οποίοι έχουν… πνίξει ιστορικά «κουνέλια».

Γκαφατζήδες σεσημασμένοι ή της (μιας) κακιάς στιγμής, όπως οι παρακάτω:

Νίκος Μιχόπουλος (ΠΑΟΚ-Άρης)

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα ήθελαν να σβήσουν από τη μνήμη τους το συγκεκριμένο ντέρμπι. Κι ένας από τους βασικότερους είναι ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα τους δέχθηκε το ένα από τα τέσσερα γκολ του αιώνιου «εχθρού»: Χάρη σε ένα ανεπανάληπτο «τσαφ» του Νίκου Μιχόπουλου, το οποίο μετέτρεψε ένα φαινομενικά ανύποπτο γύρισμα του Κουλακιώτη σε αυτογκόλ που θα στοιχειώνει ακόμα και σήμερα τον ύπνο του.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Αντώνης Νικοπολίδης (ΑΕΚ-Ολυμπιακός)

Συμβαίνουν (ή μάλλον έχουν συμβεί) και στους καλύτερους… Παρόλο που μοιάζει αδιανόητο για την κλάση του και την καριέρα που έκανε στα ελληνικά γήπεδα, ο τότε τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχει δεχθεί ένα από τα πιο κωμικά αυτογκόλ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί δεν χρειάστηκε να τον ενοχλήσει κανείς σε μια εύκολη σέντρα του Σέζαρ σε ντέρμπι με την ΑΕΚ για να του φύγει η μπάλα από τα χέρια και έπειτα να τη βάλει ο ίδιος μέσα με το πόδι!

Ορέστης Καρνέζης (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός)

Από τα λάθη που όχι απλά σημαδεύουν, αλλά απειλούν να τελειώσουν πρόωρα καριέρες τερματοφυλάκων. Ευτυχώς αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Ορέστη Καρνέζη, αλλά είναι σίγουρο πώς δεν θα ξεχάσει ποτέ (ούτε εκείνος, ούτε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού) τι έγινε εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ: Τότε που μπερδεύτηκε σε μια γιόμα απελπισίας του Μίτσελ από τον… σταθμό Ειρήνη και κόστισε αναπάντεχο αποκλεισμό από το Κύπελλο σε νεκρό χρόνο.

Παναγιώτης Γλύκος (ΠΑΟΚ-ΑΕΚ)

Είναι τυχερός που ο ΠΑΟΚ νίκησε και πού ο τελικός αυτός στο Πανθεσσαλικό είχε δεκάδες άλλους λόγους να μείνει στην ιστορία. Διαφορετικά θα περνούσαν τα χρόνια, θα ξανάβλεπε τη φάση και ακόμα θ’ απορούσε: Τι πήγε τόσο στραβά σ’ εκείνο το σουτ-τηλεφώνημα (που θα ‘λεγε και ο Μανώλης Μαυρομάτης), με αποτέλεσμα η μπάλα να… ζωντανέψει στα χέρια του και ο Χριστοδουλόπουλος να πανηγυρίσει το πιο ανέλπιστο γκολ της καριέρας του.

Λουκ Στιλ (Πανιώνιος-Παναθηναϊκός)

Ποτέ δεν αποτέλεσε αυτό που λέμε εγγύηση εμπιστοσύνης για τον Παναθηναϊκό, αλλά εκείνο το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη, ο Λουκ Στιλ ξεπέρασε τον (κακό) εαυτό του. Γιατί ναι, τα χτυπήματα φάουλ του Μπακασέτα έχουμε διαπιστώσει και στην πορεία των χρόνων πόσο φαρμακερά είναι. Ωστόσο αυτό που κατέληξε σε οδυνηρό γκολ από τον Πανιώνιο το έκανε ο ίδιος… φαρμακερό, αντιμετωπίζοντας την μπάλα σαν χειροβομβίδα που δεν έπρεπε ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ να πιάσει.