5… «βρωμοπόδαρα» της Α’ Εθνικής που μπορούσαν να σε ρίξουν κάτω με σουτ!
Βρείτε μας στο

Αν ήσουν αντίπαλος αμυντικός, έκανες στην άκρη για να μη σε πετύχει η μπάλα.

Αν ήσουν αντίπαλος τερματοφύλακας, έκανες… τον σταυρό σου.

Αν ήσουν συμπαίκτης, άρχιζες ήδη να πανηγυρίζεις την ώρα που σηκωνόταν το πόδι τους από το έδαφος.

Γιατί τις περισσότερες φορές που συνέβαινε αυτό, αποτέλεσμα ήταν κάποιο εντυπωσιακό «παστέλι» που καρφωνόταν στα δίχτυα.

Προϊόν κάποιου από τα σεσημασμένα «βρωμοπόδαρα» των γηπέδων της Α’ Εθνικής, όπως τα εξής:

Γιάννης Ταραλίδη

Από τα πιο ευθύβολα σουτ όλων των εποχών. Καμιά σπουδαία μπάλα δεν ήξερε, αλλά έτσι και σε πετύχαινε κάποια «ρουκέτα» απ’ αυτές που εξαπέλυε με το δεξί του πόδι, την είχες άσχημα. Αν και μέσος λοιπόν (χωρίς συχνές προωθήσεις και ιδιαίτερη ικανότητα στο κεφάλι) κατάφερε στη διάρκεια της γεμάτης καριέρας του στα ελληνικά γήπεδα (Πανηλειακός, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Λεβαδειακός) να πετύχει 23 γκολ, εκ των οποίων όλα σχεδόν ήταν με σουτ εκτός περιοχής.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Λουτσιάνο Ντε Σόουζα

Δεν του φαινόταν, αλλά τα πόδια του… παρήγαγαν κεραυνούς! Διότι όσο κοντός ήταν, τόσο θαυματουργά έμοιαζαν τα σουτ που μπορούσε να πιάσει. Έχοντας λοιπόν σύμμαχο την εξαιρετική τεχνική του κατάρτιση, συνδύαζε εύκολα δύναμη με φάλτσο: Με αποτέλεσμα κάποια εντυπωσιακά και άπιαστα γκολ, όπως η απίθανη εκτέλεση φάουλ με την οποία είχε ανοίξει το σκορ στη Λεωφόρο στην περίφημη τεσσάρα του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού.

Πάουλο Αντριόλι

Μερακλής από τους λίγους! Ήταν αργός και όχι ακριβώς αθλητικός, αλλά ήξερε καντάρια μπάλα. Και το δεξί του πόδι ήτανε… θάνατος! Χάρη σ’ αυτό εξάλλου έκανε όλη την Α’ Εθνική να παραμιλάει με τις γκολάρες που πέτυχε (σε έξι μόλις μήνες) στον Ιωνικό. Ανάγκασε τον Άρη να «ξηλωθεί» για τα καλά τότε ώστε να τον κάνει δικό του. Χωρίς να κάνει εντέλει την πορεία που αναμενόταν, αλλά προλαβαίνοντας κι εκεί να στείλει μερικά από τα περιβόητα… συστημένα του.

Μιχάλης Κωνσταντίνου

Το φοβερό σουτ ήταν ένα μόνο από τα πλούσια προσόντα του. Στην εποχή που βρισκόταν στα ντουζένια του (φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή, πριν πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό) ο Κύπριος έμοιαζε ικανός να σκοράρει με κάθε τρόπο. Όταν το έκανε όμως εκτός περιοχής ήταν πραγματικά απόλαυση! Γιατί συχνότατα έφευγαν από τα πόδια του «φωτοβολίδες», όπως το αξέχαστο γκολ με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» ή ένα χαρακτηριστικό σε Ολυμπιακός-Ηρακλής.

Λέσεκ Πις

Άλλη μια επικίνδυνη… μισοριξιά! Φαινομενικά μπασμένος και μ’ ένα μουστάκι απ’ αυτά που ταιριάζουν περισσότερο σε ρεμπέτη παρά σε ποδοσφαιριστή, ο αξέχαστος Πολωνός της Καβάλας σ’ έκανε ν’ απορείς πού βρίσκει τόση δύναμη. Και πώς κατάφερνε με τα αριστοτεχνικά χτυπήματά του στην μπάλα ν’ αναγκάζει τους τερματοφύλακες απλώς ν’ ακούσουν τον… αέρα της ενώ σφύριζε δίπλα τους κατευθυνόμενη για τα «παραθυράκια».