Για σένα που «κράζεις» τον Μπρέι και τον Παναθηναϊκό...
Βρείτε μας στο

Ήταν, ειδικά όταν μιλάμε για 15γουστο, η απόλυτη μπασκετική είδηση της ημέρας- ένας, τηρουμένων των αναλογιών, πορτοκαλί κεραυνός εν αιθρία που ήρθε να ταράξει τα ελαφρώς λιμνάζοντα καλοκαιρινά νερά της BasketLeague: ο Παναθηναϊκός, λίγες μέρες μάλιστα πριν την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας, γνωστοποίησε τη λύση της συνεργασίας με τον Τι Τζέι Μπρέι.

Με το που μαθεύτηκε η είδηση ξεκίνησε μία πρωτοφανής προσπάθεια αποδόμησης τόσο του ίδιου του παίκτη όσο και των πρωταθλητών Ελλάδος: του πρώτου γιατί, αίφνης, έγινε ατελείωτο αγωνιστικό παλτό και της ομάδας γιατί πού στο καλό είναι η οργάνωσή της, όταν χάνει κάποιον λίγο πριν την έναρξη της σεζόν;

Ναι, μόνο που δεν είναι έτσι- ακόμα κι αν έτσι νομίζετε: ο Μπρέι, για να μείνουμε στα αμιγώς μπασκετικά, για το ρόλο που αποκτήθηκε από τους Πράσινους ήταν μια χαρά.

Ναι, σύμφωνοι, δεν ήταν ακριβώς κράμα Διαμαντίδη με Γιασικεβίτσιους, όμως σε περίπτωση που δεν το προσέξατε το ημερολόγιο λέει 2021 και όχι 2009, Οι εποχές έχουν αλλάξει και ο Αμερικανός γκαρντ για τα λεφτά του μια χαρά δουλίτσα έκανε.

Για σένα που «κράζεις» τον Μπρέι και τον Παναθηναϊκό...

Μπορεί αμυντικά να είχε τα θεματάκια του και ιδίως στο ένας εναντίον ενός, μπορεί να μην ήταν και ο καλύτερος οργανωτής στην ιστορία (δύσκολα θα μας έκανε να ξεχάσουμε τον Μάτζικ Τζόνσον μέχρι να τελειώσει την καριέρα του), αλλά είχε το μέγεθος που απαιτείται στο σύγχρονο μπάσκετ, active hands που λέγαμε και στο χωριό μας στο πίσω μισό, ενώ μπροστά ήταν σαφέστατα ο καλύτερος σουτέρ του ΠΑΟ.

Του ΠΑΟ, είπαμε; Του πρωταθλήματος ολόκληρου θέλαμε να γράψουμε. Εκτός κι αν ξέρετε πολλούς που να σουτάρουν με 53,3% στα τρίποντα και 63,2% στα δίποντα σε αυτή την BastketLeague και που να βάζουν ερχόμενοι από τον πάγκο «σβηστά» 11 πόντους.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Το σημαντικότερο, ωστόσο, δεν είναι καν το τι έκανε ο Μπρέι εντός των τεσσάρων γραμμών, ούτε η ύστερη «μετατροπή» του από τους οπαδούς σε combo guard  που μετά βίας αξίζει θέση στην Β΄ ΕΣΚΑΝΑ- όχι.

Πέραν της πλήρους και παντελώς άδικης αποκαθήλωσης του παίκτη, υπάρχουν και οι υπόνοιες περί ερασιτεχνικής αντιμετώπισης της κατάστασης από τους 6 φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Πώς άφησαν να συμβεί κάτι τέτοιο, πού είναι η οργάνωσή τους, είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά και πολλά άλλα άκρως… ενδιαφέροντα γράφτηκαν στα social media αυτοστιγμεί, θαρρείς, με την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας (με το γιατί υπάρχει τέτοια μουρμούρα εφόσον ο παίκτης είναι, σύμφωνα με τους ίδιους, για το ανάθεμα να μην βγάζει και πολύ νόημα).

Η απάντηση, φυσικά, ήταν πάρα πολύ ξεκάθαρη: ο Παναθηναϊκός απλά σεβάστηκε την επιθυμία του Μπρέι, καθώς το παιδί αντιμετωπίζει σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και ζήτησε ο ίδιος να λυθεί το συμβόλαιό του.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως για φέτος τουλάχιστον δε θέλει καν να παίξει μπάσκετ μια και είναι αξεπέραστο το ζήτημα που αντιμετωπίζει.

Πέραν τούτου, οι Πράσινοι, για να είναι καλυμμένοι στη λύση συμβολαίου, πέτυχαν να συμπεριληφθεί ρήτρα 100.000 ευρώ αν αγωνιστεί οπουδήποτε αλλού φέτος στην Ευρώπη ο παίκτης, κάτι που πάντως ο Αμερικανός το ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμβεί.

Άρα και ο ΠΑΟ, όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες, σεβάστηκε τον αθλητή του, και είναι καλυμμένος στην (απίθανη, αυτή την στιγμή) περίπτωση που ο Μπρέι αγωνιστεί το 2021-2022 στην Γηραιά Ήπειρο, καθώς θα εισπράξουν 100.000 ευρώ.

Επομένως, ενίοτε τα πράγματα είναι απλά πολύ πιο διαφορετικά από αυτά που πιστεύει ο καθένας μας που… τρελαίνεται με μία απόφαση/κίνηση της ομάδας του.

Οι αθλητές μπορεί να είναι καλοπληρωμένοι άνθρωποι, όμως δεν παύουν να είναι ακριβώς αυτό: άνθρωποι. Και ως τέτοιοι, καμιά φορά αντιμετωπίζουν και προσωπικά προβλήματα.

Προς μελλοντική γνώση και στοιχειώδη συμμόρφωση…