Ναρκωτικά, στημένα, απαγωγές: 5 βαριά ονόματα της Α’ Εθνικής που απ’ την κορυφή κατέληξαν στη φυλακή
Βρείτε μας στο

Προς ναυάγιο οδεύει το όνειρο του Ρουμπέν Σεμέδο να αγωνιστεί σε ομάδα της Premier League –και συγκεκριμένα στην Γουλβς. Αιτία για αυτό δεν είναι κάτι που κάνει ή δεν κάνει καλά μέσα στο γήπεδο ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, αλλά οι δραστηριότητές του έξω από αυτό και τα μπλεξίματά του με την δικαιοσύνη.

Με αφορμή αυτή την υπόθεση, το menshouse.gr θυμάται 5 σημαντικά ονόματα που πέρασαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο και τελικά έγιναν πρώτη είδηση, αλλά για όλους τους λάθος λόγους.

Αμαέκι Ότιτζι

Ναρκωτικά, στημένα, απαγωγές: 5 βαριά ονόματα της Α’ Εθνικής που απ’ την κορυφή κατέληξαν στη φυλακή

Όταν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Παναχαϊκής λίγοι περίμεναν ότι αυτή η μεταγραφή γινόταν μία από τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία των Πατρινών. Ο νεαρός Νιγηριανός, αν και δεν αγωνιζόταν σε κάποια από τις λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες, δείχνει τις ικανότητές του (45 γκολ σε 104 ματς πρωταθλήματος) και αργότερα μετακομίζει στον Ιωνικό. Είναι βέβαιο ότι θα είχε προσελκύσει ακόμη σημαντικότερους «μνηστήρες», αν δεν υπήρχαν από τότε «ψίθυροι» για τις συνήθειές του. Οι φήμες επιβεβαιώνονται όταν θα συλληφθεί με 26,5 γραμμάρια ινδικής κάνναβης. Υποστηρίζει ότι είναι για προσωπική χρήση, αλλά μετά από 3 χρόνια έρχεται νέα σύλληψη (μαζί με άλλα 9 άτομα) για 545 γραμμάρια ηρωίνης. Το 2004 ο Ότιτζι πληρώνει με την ίδια του την ζωή τα παραστρατήματά του καθώς σκοτώνεται σε ανταλλαγή πυροβολισμών στην μακρινή Κολομβία…

Ντάνουτ Λούπου

Ναρκωτικά, στημένα, απαγωγές: 5 βαριά ονόματα της Α’ Εθνικής που απ’ την κορυφή κατέληξαν στη φυλακή

Το καλοκαίρι του 1990 ο Λούπου είναι ένας από τους παίκτες που διακρίνονται με την εθνική Ρουμανίας στα γήπεδα της Ιταλίας όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού τρίβουν τα χέρια του για τον παιχταρά της Ντινάμο Βουκουρεστίου (με την οποία ο Ρουμάνος είχε αποκλείσει από την Ευρώπη τους πράσινους) αλλά μετά από μόλις 7 μήνες τα πάντα διαλύονται. Ως κεραυνός εν αιθρία σκάει η είδηση ότι ο ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε για να γίνει ο ηγέτης του τριφυλλιού, τελικά είχε γίνει εγκέφαλος σπείρας που «ρήμαζε» σπίτια, με ιδιαίτερη αδυναμία σε γούνες και ηλεκτρονικά είδη. Ο ίδιος αργότερα προσπάθησε να δώσει άλλη διάσταση στα γεγονότα, αλλά αυτό δεν αλλάζει το δεδομένο ότι ένα αστέρι βρέθηκε να περνά το κατώφλι της φυλακής και να καταστρέφει μια πολλά υποσχόμενη καριέρα. Στην Ελλάδα έπαιξε επίσης σε ΟΦΗ και Κόρινθο.

Ρούμπεν Σεμέδο

Ναρκωτικά, στημένα, απαγωγές: 5 βαριά ονόματα της Α’ Εθνικής που απ’ την κορυφή κατέληξαν στη φυλακή

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού που έγινε και η αφορμή για να γραφούν αυτές οι γραμμές, θεωρείται σχεδόν αδύνατο να εξασφαλίσει κάρτα εργασίας και να πραγματοποιήσει το βήμα παραπάνω προς την Premier League. Ήδη του έχει απαγορευθεί άλλωστε και η είσοδος στην Ισπανία, αφού υπάρχει η σε βάρος του καταδίκη για 5ετή κάθειρξη με αναστολή εξαιτίας πολύ σοβαρών αδικημάτων. Στο… παλμαρέ του έχει υπόθεση απαγωγής αφού κατηγορήθηκε ότι έδεσε το θύμα στο σπίτι του προκειμένου να το διαρρήξει, με τις κατηγορίες να φτάνουν μέχρι την απόπειρα δολοφονίας. Για την υπόθεση, ο ατζέντης του, Κάτιο Μπαλντέ, είχε δηλώσει πως ο πελάτης του ήταν θύμα οικονομικής απάτης:

«Σ’ αυτήν την κατάσταση δεν αντέδρασε πολύ σωστά, αλλά αυτός είναι το θύμα. Ό,τι έχω δει στην ισπανική τηλεόραση είναι πραγματικά ντροπιαστικό, πραγματικά άσχημο. Ο Ρούμπεν δεν συμμετείχε σ’ αυτό. Η υποτιθέμενη απαγωγή δε συνέβη ποτέ. Είναι απολύτως ψέμα ότι υπήρξε απαγωγή και βασανιστήρια. Το όπλο δεν ανήκει στον Σεμέδο, αν και το βρήκαν σπίτι του». Παλιότερα είχε έρθει αντιμέτωπος με καταγγελίας μιας γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση σε μπαρ αλλά και για απειλή με όπλο ενός υπαλλήλου night club, επειδή τόλμησε να του πει ότι το μαγαζί είχε κλείσει…

Σέρχιο Κόκε

Ναρκωτικά, στημένα, απαγωγές: 5 βαριά ονόματα της Α’ Εθνικής που απ’ την κορυφή κατέληξαν στη φυλακή

Οι φίλοι του Άρη τον λάτρεψαν αφού ο Κόκε όχι μόνο τα… παστέλωνε, αλλά και δέθηκε όσο ελάχιστοι με την εξέδρα. Για την εκτελεστική του δεινότητα δεν υπήρξε ποτέ καμία αμφιβολία, άλλωστε την αποδεικνύει και η παρουσία στο βιβλίο Γκίνες όπου βρίσκεται ως ο παίκτης που έχει σκοράρει σε 9 διαφορετικά πρωταθλήματα  δηλαδή την Ισπανία (Μάλαγα), την Γαλλία (Μαρσέιγ), την Πορτογαλία (Σπόρτιγκ), την Ελλάδα (Άρης), το Αζερμπαϊτζάν (Μπακού), τις Ηνωμένες Πολιτείες (Χιούστον Ντινάμο), την Γερμανία (Ρέγκενσμπουργκ), την Βολιβία (Μπλούμινγκ) και την Ινδία (Ιστ Γιουνάιτεντ) σε 3 διαφορετικές ηπείρους. Τον Νοέμβριο του 2019 συνελήφθη ως ο εγκέφαλος κυκλώματος που εμπορευόταν ναρκωτικά, πολυτελή αυτοκίνητα και άλλα. Οι αρχές στη Μάλαγα κατέσχεσαν περίπου 1 τόνο χασίς και σχεδόν 1.000.000 ευρώ, μετά από συντονισμένες ενέργειες της αστυνομίας στην «Επιχείρηση MasKoke», όπως έμεινε στην ιστορία.

Ραούλ Μπράβο

Ναρκωτικά, στημένα, απαγωγές: 5 βαριά ονόματα της Α’ Εθνικής που απ’ την κορυφή κατέληξαν στη φυλακή

Στα 40 χρόνια του, πια, ο Ραούλ Μπράβο σκέφτεται να επιστρέψει στα γήπεδα (σε ομάδα μικρής κατηγορίας βέβαια) αφού πρώτα σόκαρε τον κόσμο μετά τις σοβαρές κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν στην Ισπανία. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, του Άρη και της Βέροιας κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που ξέπλενε μαύρο χρήμα το οποίο προερχόταν από παράνομο στοιχηματισμό. Μάλιστα η υπόθεση αφορούσε στημένους αγώνες ακόμα και τις σεζόν που έπαιζε στην Ελλάδα. Αφέθηκε ελεύθερος μετά την προφυλάκισή του, με εγγύηση ύψους 100.000 ευρώ, ενώ δημοσίευμα κροατικής εφημερίδας το… τερμάτισε γράφοντας ότι κάποτε είχε προσλάβει πληρωμένο δολοφόνο με στόχο τον τότε συμπαίκτη του στους «ερυθρόλευκους», Ντάρκο Κοβάσεβιτς, κάτι που ο κάτοχος ενός τροπαίου Τσάμπιονς Λιγκ με την Ρεάλ Μαδρίτης, αρνήθηκε κατηγορηματικά.