Ό,τι κι αν λέτε για τον Κριστιάνο…
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Ό,τι κι αν λέτε για τον Κριστιάνο…

Ο CR7 επέστρεψε στην Γιουνάιτεντ κι αυτό από μόνο του ως κίνηση επιβεβαιώνει κάτι που όλοι βαθιά μέσα τους αναγνωρίζουν στον Πορτογάλο σούπερ σταρ.

Η σκόνη μετά την επιστροφή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πλέον καθίσει. Μιλάμε για ένα αντικειμενικό γεγονός. Καμία άλλη ανακοίνωση αθλητικού περιεχομένου δεν έχει δημιουργήσει τέτοιο hype σε μια ώρα.

Στα πρώτα δέκα λεπτά 331.400 άνθρωποι έκαναν retweet το post των Κόκκινων Διαβόλων, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τον Λιονέλ Μέσι και την Παρί Σεν Ζερμέν ήταν 257.500. Και μάλλον τυχαίο δεν είναι, o κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του αθλήματος επέστρεψε στην ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στην Αγγλία.

Μυστικό δεν ήταν ποτέ. Ο Ρονάλντο έκανε όλες τις επιλογές της μυθικής καριέρας του με βάση το πως θα μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστικός και στο top-level για όσο το δυνατόν περισσότερο. Στα 33, η βιολογική του ηλικία ήταν 23 και σήμερα, όποιος πει ότι είναι ένας κλασικός 36άρης, στην καλύτερη περίπτωση τού έχουν κόψει το internet εδώ και χρόνια. Ο CR7 είναι μια μηχανή σε σώμα ανθρώπου και έχει work-ethic που όμοιο του δεν υπήρξε ποτέ ξανά. Προφανώς, όλα αυτά τα ξέρει ο ίδιος.

Πέρα από την πράξη – πέρυσι έβαλε 29 γκολ στην Serie A και 5 στο Euro – ο Κριστιάνο είναι ίσως ακόμα πιο ανταγωνιστικός στο μυαλό του. Δεν θα συζητούσε ποτέ να παίξει μπάλα σε πρωτάθλημα εκτός των top-5, αφού θέλει τα γκολ του να έχουν «αντικειμενική αξία». Θέλει όλα να μετράνε στην υστεροφημία και τις λίστες για τον κορυφαίο όλων των εποχών, οπότε δεν θα έπαιρνε μεταγραφή [τουλάχιστον ακόμα] σε λίγκα τύπου MLS.

Ό,τι κι αν λέτε για τον Κριστιάνο…

Για τον ίδιο θα ήταν εύκολο. Να μείνει στην Γιουβέντους για να κατακτήσει ξανά το Scudetto ή να επιδιώξει να πάει σε Μπάγερν / Παρί για να σηκώσει πρωτάθλημα σε μία έξτρα χώρα. Ακόμα και το σενάριο της Σίτι σε πολλούς θα φαινόταν η πιο safe λύση. Κάτοχος του τίτλου, ο λεγόμενος καλύτερος προπονητής, ρευστό για όταν χρειαστεί ενίσχυση. Με αυτό το ρόστερ, φαβορί για Premier League και στη θεωρία, για το Champions League.

Αντίθετα, η επιλογή του ήταν μια ομάδα που οι στοιχηματικές εταιρείες πλήρωναν με 9.00 απόδοση να κατακτήσει το πρωτάθλημα πριν ο ίδιος αφιχθεί. Αν και για πρώτη φορά μετά από… αιώνες η Γιουνάιτεντ άλλαξε στρατηγική και έκανε μεταγραφική – όνειρο, παραμένει κάτω από Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ στη λίστα των «φαβορί» για να κατακτήσουν την Premier League

Ό,τι κι αν λέτε για τον Κριστιάνο…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

. Ο Ρονάλντο πήγε στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου με στόχο να ανεβάσει ψηλά μια ομάδα που έχει να σηκώσει τα χέρια της με κάτι βαρύ από το 2013.

Ό,τι κι αν λέτε για τον Κριστιάνο…

Σε μία κίνηση με την οποία κινδυνεύει να χάσει πολλά, τόλμησε να παίξει το τελευταίο κομμάτι της καριέρας του στα κόκκινα. #Διπλής. Από τα 36 μέχρι τα 38 στον υψηλότερο ρυθμό, εκεί όπου οι παίκτες των 30-40 εκατ. ευρώ είναι αυγά μάτια σε αγγλικό πρωινό. Θέλοντας και μη, αφού μιλάμε για τους δύο καλύτερους της εποχής, είναι αναπόφευκτη η σύγκριση με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στο τελευταίο του τεράστιο συμβόλαιο ζύγισε την κατάσταση και επέλεξε τη σιγουριά της PSG στο λιγότερο ανταγωνιστικό από τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Για τον Κριστιάνο, το φινάλε δεν θα είναι το ίδιο. Ειδικά από τη στιγμή που γυρίζει όντας εντελώς διαφορετικός παίκτης από εκείνον που άφησε πίσω του το Old Trafford το 2009. Ο εξτρέμ που έκανε πλάκα 2-3 φορές στην ίδια φάση σε κάθε αντίπαλο, επιστρέφει ως ο απόλυτος predator στην περιοχή.

Κάποιος που έχει κόψει τα «περιττά»σπριντ και χρειάζεται μια επαφή για να σκοράρει. Η τεχνική του είναι εκεί, μόνο σε ένα μπαρ στις 5 το πρωί μπορεί να υποστηρίξει κάποιος το αντίθετο, όμως πλέον παίζει όσο πιο κοντά στο κουτί και οι ντρίμπλες και τα εφέ γίνονται σπάνια.

Κάποτε, ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς «είπε» στον Ρονάλντο ότι δεν είναι πρόκληση η μεταγραφή στην Γιουβέντους. Μια ομάδα που είναι στημένη και έχει ήδη κατακτήσει 7 σερί πρωταθλήματα. Χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι ο CR7 ενδιαφέρεται να απαντήσει στον Ibra, αν χαρίσει στην Γιουνάιτεντ το πρωτάθλημα, θα μπορεί να ρωτήσει τον Σουηδό αν αυτό ήταν πρόκληση και αν εκείνος έκανε κάτι ανάλογο όταν έπαιξε στην Γιουνάιτεντ…