«Πολύ αλκοόλ στο αίμα, θα πέθαινα»: Ο παίκτης των 700 ευρώ είναι το απόλυτο must see του φετινού Champions League
Βρείτε μας στο

«Πας πολύ γρήγορα Μίκο. Όμως εγώ επιτάχυνα. Ήμουν στον γάμο του αδερφού μου, πολύ αλκοόλ στο αίμα και καθόλου ύπνος. Οδηγούσα σε έναν χωματόδρομο, ήμουν εντελώς μεθυσμένος. Σε ένα χιλιόμετρο θα έβγαινα στον κεντρικό, όμως έκλεισα τα μάτια μου για μια στιγμή. Μόνο μία. Κατέληξα σε κάτι χωράφια, θα μπορούσα να έχω πεθάνει. Επί χρόνια έπινα και χανόμουν. Και ο Θεός με φρόντιζε».

Σε νεαρή ηλικία, ο Ζούνιορ Μεσίας κάθε άλλο παρά τη ζωή ενός αθλητή έκανε. «Πάρτι, πάρτι, πολύ πάρτι. Μέχρι που τα έκανα σκατά». Στα 22 του άφησε πίσω την πατρίδα και την οικογένειά του με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον. «Ο αδερφός μου με έπεισε να φύγω. Αγαπούσα το ποδόσφαιρο αλλά δεν είχα την ελπίδα να γίνω επαγγελματίας. Θεωρούσα ότι είμαι ήδη αρκετά μεγάλος, δεν ήταν αυτό το πλάνο».

Ο Ζούνιορ αφίχθη στο Τορίνο και έκανε τα πρώτα του βήματα στην περιοχή Μπαριέρα Ντι Μιλάνο. «Θυμάμαι όταν έφτασα στην Ιταλία. Δούλευα σε οικοδομή, καθάριζα ένα-ένα τα τούβλα από τα γκρεμισμένα κτίρια και έπαιρνα 20 σεντς για κάθε ένα. Έκανα οικονομίες και έτσι μπόρεσα να μείνω στη χώρα. Κράτησα για χρόνια αυτή τη δουλειά, στη συνέχεια έγινα χτίστης. Μου άρεσε να πηγαίνω, αυτός ήταν ο μοναδικός δρόμος».

«Πολύ αλκοόλ στο αίμα, θα πέθαινα»: Ο παίκτης των 700 ευρώ είναι το απόλυτο must see του φετινού Champions League

Το επόμενο διάστημα πήρε την πρώτη του μεταγραφή. Από χτίστης, έπιασε δουλειά ως διανομέας. Κουβαλούσε κιβώτια και έκανε delivery οικιακές συσκευές. Ήταν μια δουλειά που του βρήκαν οι συμπαίκτες του στην Sport Warique, ομάδα Περουβιανών που συμμετείχε σε ανεξάρτητο/ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στην περιοχή του Τορίνο. Η καθημερινότητά του, ακόμα μικρή σχέση είχε με το ποδόσφαιρο, όμως το ταλέντο που διέθετε, θα άλλαζε τη ζωή του.

Ο τεχνικός της ομάδας, Οσκαρ Βάργκας, είχε εντυπωσιαστεί από όσα έκανε, κυρίως με την ικανότητά του να ντριμπλάρει. Έτσι πήρε το κινητό του και έγραψε μερικές λέξεις. «Προπονώ ένα φαινόμενο, έλα να τον δεις». Ο άνθρωπος που έλαβε το μήνυμα, ήταν ο επί σειρά ετών παίκτης και bandiera της Τορίνο, Ετσιο Ρόσι, ο οποίος άκουσε την προτροπή του φίλου του. Αφού παρακολούθησε τον Μεσίας από κοντά, στο τέλος του ματς τον έπιασε από τον ώμο. «Άκου, δεν μπορείς να μείνεις εδώ».

«Πολύ αλκοόλ στο αίμα, θα πέθαινα»: Ο παίκτης των 700 ευρώ είναι το απόλυτο must see του φετινού Champions League

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Ο Ρόσι τού πρότεινε να παίξει στην Φοσάνο, στην οποία ήταν προπονητής ένας φίλος του. «Μου προσέφεραν 700 ευρώ τον μήνα, με γιο και γυναίκα στην Βραζιλία δεν θα τα κατάφερνα. Έβγαζα 1.200 με τη δουλειά μου». Το επόμενο διάστημα ήταν δύσκολο για τον Βραζιλιάνο, ο οποίος σκέφτηκε ακόμα και να εγκαταλείψει κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. «Το έθεσα στα χέρια του Θεού, ήθελα να μου δώσει ένα σημάδι». Τελικά, η υπομονή του ανταμείφθηκε.

Σχεδόν δύο χρόνια αφού τον είχε δει να παίζει από κοντά, το 2015, ο Ρόσι θα του έδινε την ευκαιρία της ζωής του. «Ζούνιορ, έλα στην Καζάλε. Κάνε δοκιμή και αν όλα πάνε καλά, θα μιλήσω στον πρόεδρο». Και τελικά όλα πήγαν καλά. «Υπάρχει ένα συμβόλαιο με 1.500 ευρώ τον μήνα για σένα. Δεν χρειάζεται να σκεφτείς τίποτα άλλο, θα έχεις μόνο το ποδόσφαιρο».

Από τότε μέχρι σήμερα, ο Μεσίας είχε μια άνοδο που σαν και αυτή είναι μετρημένες στην ιστορία του αθλήματος. Εκείνη τη χρονιά έβαλε 21 γκολ στην ομάδα της Serie D, την επόμενη πήρε μεταγραφή στην Κιέρι και πέτυχε 16, όμως το club από το οποίο ξεκίνησαν όλα ήταν η Γκοτσάνο.

«Πολύ αλκοόλ στο αίμα, θα πέθαινα»: Ο παίκτης των 700 ευρώ είναι το απόλυτο must see του φετινού Champions League

Έπαιξε σε αυτή το 2017-18 και πανηγύρισε την άνοδο. Την επόμενη χρονιά, έκανε ντεμπούτο σε επαγγελματικό επίπεδο στην Serie C και πριν ολοκληρωθεί η σεζόν, στις 31 Ιανουαρίου του 2019, η Κροτόνε απέκτησε τα δικαιώματά του και τον άφησε δανεικό στην ομάδα του για το υπόλοιπο της περιόδου. Το 2019-20 ήταν στο ρόστερ των Pitagorici που πήραν την άνοδο από την Serie B στην Serie A.

Και κάπως έτσι, φτάσαμε στις μέρες μας. Το 2020-21 μπορούσε κανείς να ακούσει τους Ιταλούς σχολιαστές να μιλούν για μια εκπληκτική ιστορία ενός παίκτη, που μέσα σε 4 χρόνια ανέβηκε τις 4 κατηγορίες του calcio. Η έμπνευση των Βάργκας και Ρόσι είχε φέρει τον Βραζιλιάνο στην κορυφή. «Η ζωή μου είναι ένα όνειρο» είπε πέρυσι ο Μεσίας, ο οποίος είχε ακόμα περισσότερα να πετύχει.

Αν και η ομάδα του δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην Serie A, ο ίδιος στην πρώτη του παρουσία σε αυτή έβαλε 9 γκολ και έδωσε 4 ασίστ προκαλώντας το ενδιαφέρον των μεγάλων club. Τις τελευταίες ώρες της μεταγραφικής περιόδου η Μίλαν τον έκανε δικό της και κάπως έτσι ο Ζούνιορ μέσα σε 5 χρόνια βρέθηκε από ερασιτεχνικά, στο Champions League…

Η ιστορία του αριστεροπόδαρου επιθετικού, θυμίζει σε έναν βαθμό εκείνη του legend της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι, που μέχρι τα 26 έπαιζε σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα και εξελίχθηκε στον κορυφαίο στράικερ της Premier League.

Ο Μεσίας δεν μπορεί να επαναλάβει ένα «θαύμα» σαν και αυτό του 2016, όμως σίγουρα μόνο τυχαίο δεν είναι ότι στην πρώτη του χρονιά στο top-level, ήταν ο Βραζιλιάνος με τις περισσότερες επιτυχημένες ντρίμπλες στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα.

Ο άσος της Κροτόνε, αγωνιζόμενος στην Ιταλία έκανε 105 και άφησε πίσω του τον Νεϊμάρ, που στην Ligue1, έμεινε 2ος με μόλις 87. Ο πρώτος προπονητής του, μπορεί να νιώσει δικαιωμένος…