Αγκιμπού Καμαρά - Αλεξανδρόπουλος 1-0
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Αγκιμπού Καμαρά – Αλεξανδρόπουλος 1-0

Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική και η (υπερβολική) τακτική το ποδόσφαιρο

Γράφει ο Νίκος Σάρρος

Αυτός ο Αγκιμπού Καμαρά πρέπει να είναι διάνοια τελικά, δεν εξηγείται αλλιώς. Με τόσο υψηλό iq που έχει που από την δεύτερη ομάδα της Λιλ έπαιξε κατευθείαν βασικός στον Ολυμπιακό. Είναι τόσο δύσκολη αυτή η ρουφιάνα η τακτική στο ποδόσφαιρο λένε, που πρέπει να έχεις υψηλό iq για να μπορέσεις να την κατανοήσεις, να την καταλάβεις και να την εφαρμόσεις.

Φήμες λένε ότι στα διαγωνίσματα που βάζει ο Μάρτινς στο Ρέντη, ο μικρός από την Γουϊνέα σκίζει. Πρώτος παραδίδει την κόλλα, την ώρα που οι άλλοι ακόμα διαβάζουν τα θέματα. Τα «άριστα» πέφτουν βροχή για τον μικρό, όχι σαν τον σκράπα τον Πέπε, που όλο έκανε αντιγραφή από τον Λοβέρα και τον Βινάγκρε. Τι σημασία έχει, που δεν έχουμε καταλάβει την θέση που παίζει ο μικρός;

Σαν πλάγιος ήρθε, αλλα ο Μάρτινς κάπου μεταξύ κέντρου και πίσω από τον φορ τον βάζει καθώς ο μικρός είναι μαμούνι. Α, είπαμε ότι καταλαβαίνει και τακτική ε; Διαβαστερός. 4-3-3, 4-4-2, κύβους, ρόμβους, ανάποδα τρίγωνα, κόντρα παξιμάδια, όλα. Για αυτό και παίζει ο μικρός και αύριο θα τον πουλήσει κιόλας ο Ολυμπιακός. Την ίδια ώρα, αυτός ο Αλεξανδρόπουλος….πα πα πα ρε παιδί μου, μένει μετεξεταστέος.

Δεν εξηγείται αλλιώς ότι αυτό το παιδί δεν σκαμπάζει καν από τακτική, για αυτό άλλωστε τρία χρόνια τώρα (δεν) παίζει στον Παναθηναϊκό. Την πρώτη χρονιά δεν έπαιζε, γιατί ο Γιώργος Δώνης έδινε τα sos στον γιό του για να θαυμάζουμε τις αρετές του, πριν μας τις στερήσει η Φέλνο και η Ασκολι. Την δεύτερη χρονιά ο Πογιάτος προτιμούσε τον αριστούχο Αγιουμπ και μόνο ο τεράστιος Μπόλονι τόλμησε να ρίξει γροθιά στο μαχαίρι.

Σε εκείνο το συνονθύλευμα που προκαλούσε υπνηλία σε όσους το έβλεπαν, ο Ρουμάνος έριχνε τον Αλεξανδρόπουλο συνέχεια στο γήπεδο να παίζει, προκειμένου να μάθει και τακτική δίπλα στον προφέσορ Σανκαρέ.

Ε και τι έκανε ο μικρός, τον εξέθεσε. Ετρεχε, μοχθούσε, πάλευε, είχε διάθεση, νεύρο και τσαγανό, προχωρούσε την μπάλα κάθετα, αντί – άκουσον άκουσον – να την παίζει παράλληλα με ασφάλεια στα 5 μέτρα για να γίνει το σωστό το τίμιο το build up. Λίγο πριν είχε πέσει στα βαθιά ένας άλλος αδιάβαστος μικρός από τον Μπόλονι, ο Ζαγαρίτης, ο οποίος -ω μα τον Δία – είχε κάνει ποδιά στον μπακ της ΑΕΚ, αντί να γυρίσει την μπάλα στους στόπερ «ώστε να το ξαναπάμε από την άρχη» το …χτίσιμο.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Απαράδεκτα πράγματα για το ποδόσφαιρο τακτικής που ονειρεύονται όλοι οι προπονητές. Να λόγου χάρη, προχτές στο Χαριλαόυ, βγήκε ο Αλεξανδρόπουλος και ο άτακτος Βιγιαφάνιες, και τακτικά ο Παναθηναϊκός ίσιωσε με συνέπεια να μαντρώσει τον Αρη στην περιοχή έξω από την περιοχή του Διούδη. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε, αλλά έχασε τακτικά.