Σχέδιο απόδρασης: Ο παίκτης- κλειδί της Εθνικής στον τελικό με τη Σουηδία
Βρείτε μας στο

Κι όμως είναι ακόμα εδώ. Και είναι απίστευτος ο τρόπος που το έχει καταφέρει. Η Εθνική βρέθηκε στιγμές μακριά από το οριστικό τέλος, όμως με τα δύο γκολ μετά το 90’ κόντρα στην Γεωργία πάτησε ένεση αδρεναλίνης στις ελπίδες της για την πρόκριση στο Mundial του Κατάρ. Αν τελικά αυτό συμβεί, αξίζει να γίνει documentary.

Εδώ και κάποιες ώρες, η πρωταθλήτρια του 2004, ζει μια δεύτερη ζωή. Από εκεί που ήταν και με τα δύο πόδια εκτός συνέχειας, έχει στη διάθεσή της 90 λεπτά για ένα ιστορικό comeback. Γιατί το επόμενο ματς [Τρίτη 12/10, 21:45] είναι κόντρα στον direct-rival, τον αντίπαλο με τον οποίο παίζει τη 2η θέση του group.

Και έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, η Σουηδία ακόμα και με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, θα είχε τον φόβο μας. Πόσω μάλλον τώρα….

Στη μέχρι τώρα διαδρομή, η Ελλάδα αν και προηγήθηκε, απέτυχε να νικήσει εντός την Γεωργία [στο πρώτο ματς], απέτυχε να κρατήσει το υπέρ της σκορ στο Κόσοβο, όμως αν και μέχρι χθες είχε μόλις μία νίκη στον όμιλο, έχει και κάτι άλλο, καλό. Βρίσκεται ανάμεσα στις μόλις 10 ομάδες – από τις 45 που συμμετέχουν στα προκριματικά – που δεν έχει ηττηθεί. Και μπορεί να έχουμε τα στραβά μας, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Σχέδιο απόδρασης: Ο παίκτης- κλειδί της Εθνικής στον τελικό με τη Σουηδία

Ομαδάρες όπως Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αγγλία, Δανία, Βέλγιο είναι ανάμεσα στις αήττητες…

Στο ματς που αποτελεί τελικό για τα μπαράζ, η Ελλάδα έχει δύο πλεονεκτήματα στην προσπάθεια για την απόλυτη «κηδεία». Το ένα είναι ότι βρέθηκε και με τα δύο πόδια στο σπίτι της, άρα θα παίξει πολύ πιο απελευθερωμένα και χωρίς να έχει κάτι να χάσει, ενώ το άλλο έχει να κάνει με την οικοδέσποινα. Η Σουηδία είναι η καλύτερη άμυνα του ομίλου με παθητικό 3 γκολ και τα 2 από αυτά τα έχει δεθχεί στο ΟΑΚΑ από την Ελλάδα, η οποία την έχει υποχρεώσει στη μοναδική ήττα της.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Πέρα όμως από τα θεωρητικά αβαντάζ, η Ελλάδα και ο τεχνικός της, Τζον Φαν’τ Σχιπ, έχουν στο μανίκι τους έναν – νεαρό – άσο, ο οποίος στο υπερσύγχρονο γήπεδο της Σόλνα μπορεί να βρει την τέλεια σκηνή για να δώσει μια αξέχαστη παράσταση.

Αυτός είναι κάποιος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει δική του τη φανέλα του βασικού με την Εθνική. Μιλάμε για τον Χρήστο Τζόλη, τον παίκτη που πριν μερικούς μήνες πουλήθηκε στην Νόριτς από τον ΠΑΟΚ. Ο 19χρονος επιθετικός παίζει συστηματικά ως αλλαγή, όμως τώρα οι συνθήκες είναι τέτοιες που ίσως αναγκάσουν τον Ολλανδό προπονητή να τον χρησιμοποιήσει από το πρώτο λεπτό.

Σχέδιο απόδρασης: Ο παίκτης- κλειδί της Εθνικής στον τελικό με τη Σουηδία

Στον αγώνα του Μπατούμι μπήκε για το τελευταίο τέταρτο. Και το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να δημιουργήσει ανισορροπία στις γραμμές των Γεωργιανών, για να προκαλέσει προβλήματα. Αν και δεν σκόραρε και δεν έδωσε ασίστ, σε αυτό το λίγο που έπαιξε, ο Τζόλης έκανε στην επίθεση τη διαφορά που χρειαζόταν η Εθνική. Εδωσε μπροστά την παρουσία που οδήγησε στη νίκη.

Γρήγορος, με ικανότητα στο 1v1, έχει ένα skillset με χαρακτηριστικά που θα βοηθήσουν κόντρα στην Σουηδία. Δεν θα ήταν έκπληξη αν έβρισκε θέση στο 3-5-2 του Φαν’τ Σχιπ σαν second-striker, καθώς με το γκάζι του πέρα από το να φύγει στο ξέφωτο, θα έχει τη δυνατότητα να πιέσει την άμυνα των Σκανδιναβών με τα βαριά κορμιά.

Κάθε μεγάλη επιτυχία χρειάζεται μια μεγάλη υπέρβαση και αυτό είναι που καλείται να κάνει η Ελλάδα στο ματς που ακολουθεί. Και ο Τζόλης μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη-κλειδί στο «σχέδιο απόδρασης» από την Σόλνα.

Ταχύτητα και ποιότητα είναι δύσκολο να τα βρεις, αφού αυτά τα δύο μαζί συνήθως είναι υπεραρκετά για να κάνει ένας παίκτης τη διαφορά. Στην τελική, έχουμε κάνει άλλα κι άλλα θαύματα…