Box-to-box, physical χαρακτηριστικά, πιτσιρικάς: Ο παίκτης που έκανε πλάκα στην Μάντσεστερ Σίτι είναι το μελλοντικό νο1
Βρείτε μας στο

Στην οικογένεια είναι κολλημένοι με την μπάλα και άρρωστοι με την Τσέλσι, οπότε μάλλον δεν είχε άλλη επιλογή. Σε ηλικία 6 ετών ο μικρός Κόνορ πέρασε την πύλη των Ακαδημιών των Μπλε και 15 χρόνια μετά, κάνει τον κόσμο του club να τρελαίνεται μαζί του. Και να φανταστεί κανείς ότι ακόμα δεν έχει φορέσει τη φανέλα της Τσέλσι σε ούτε ένα επίσημο ματς.

Το 2017 ήταν μέλος της Εθνικής Αγγλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο των under-17 και η σεζόν 2018-19 ήταν εκείνη που άρχισε να ξεχωρίζει. Τότε αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης των Ακαδημιών των Μπλε και θα μπορούσε να πανηγυρίζει, αφού όσοι πέτυχαν κάτι ανάλογο, έβρισκαν άμεσα θέση στη μεγάλη ομάδα. Για εκείνον όμως, αυτό δεν έμελλε να συμβεί άμεσα.

Την επόμενη, στα 18 του αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επαγγελματική κατηγορία, ως δανεικός με την Τσάρλτον και την επόμενη έμεινε στην Championship παίζοντας στην Σουόνσι. Το 2020-21 ήρθε η ώρα της Premier League, πάλι με την ίδια φόρμουλα, αυτή τη φορά στην Γουέστ Μπρομ. Η ευκαιρία ήταν εκεί και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Σε μια ομάδα που από τα 10 πρώτα ματς φώναξε «υποβιβάζομαι», ο Γκάλαχερ ήταν μέσα στους 2-3 παίκτες που ξεχώρισαν. Επαιξε σε 32 αγώνες [2.683 λεπτά] και αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης της WBA.

Box-to-box, physical χαρακτηριστικά, πιτσιρικάς: Ο παίκτης που έκανε πλάκα στην Μάντσεστερ Σίτι είναι το μελλοντικό νο1

Οταν η σεζόν τελείωσε, οι δρόμοι ήταν εντελώς διαφορετικοί. Η Γουέστ Μπρομ έπεσε, ο Κόνορ ανέβηκε. Επίπεδο, αφού μετακόμισε στο Λονδίνο για λογαριασμό της Κρίσταλ Πάλας. Παρότι έκανε προετοιμασία με την Τσέλσι, παραχωρήθηκε για 4η σερί χρονιά δανεικός και έδειξε πως όταν παίζεις, έχεις πάντα τον τρόπο να δείξεις αυτό που πραγματικά είσαι. Box-to-box μέσος με ανεβασμένους δείκτες σε αμυντικά, επιθετικά και physical χαρακτηριστικά, ο σήμερα 21χρονος, είδε την ευκαιρία να τον πιάνει από τα μαλλιά.

Σε μια ομάδα που ύστερα από χρόνια, άλλαξε προπονητή, φιλοσοφία και πήρε πολλούς καινούριους παίκτες, ο Γκάλαχερ έγινε άμεσα ο difference-maker στο σύνολο που χτίζει ο Πατρίκ Βιεϊρά. Σαν κεντρικός μέσος στο 4-3-3 και playmaker στο 4-2-3-1 ο Αγγλος ξεκίνησε τη χρονιά με το πόδι στο γκάζι. Μόλις την 3η αγωνιστική πέτυχε και τα δύο γκολ στο εκτός έδρας 2-2 κόντρα στην Γουέστ Χαμ, δείχνοντας εκπληκτική τεχνική σε ντρίμπλα και τελείωμα.

Κάθε ματς που περνούσε έδειχνε ότι τίποτα δεν είναι σύμπτωση, όμως το παιχνίδι με αντίπαλο την Μάντσεστερ Σίτι στο Etihad, εκτόξευσε την δημοσιότητά του. Αν υπήρχε τέτοιος τίτλος, θα ήταν άνετα παίκτης της αγωνιστικής, όμως μπορεί να παρηγορηθεί με το ότι ήταν για 3η φορά φέτος man-of-the-match, ενώ έφτασε τα 3 γκολ στην Premier League. Ο κόσμος της Premier League, έμαθε για τα καλά τον Κόνορ Γκάλαχερ, ο οποίος στα 21 του έκανε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να… πανηγυρίζει όπως ο Τσούμπερ καθώς ήταν ένα κέντρο μόνος του, διαλύοντας κάθε πλάνο των Πολιτών.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Box-to-box, physical χαρακτηριστικά, πιτσιρικάς: Ο παίκτης που έκανε πλάκα στην Μάντσεστερ Σίτι είναι το μελλοντικό νο1

Δεν χρειάστηκε πολλά λεπτά για να συστηθεί σε όσους δεν τον ήξεραν. Στο 7’ πίεσε τον Λαπόρτ, του έκλεψε την μπάλα και την πέταξε γλυκά στην κίνηση του Ζαχά, ο οποίος έκανε το 0-1. Αυτή ήταν η 2η ασίστ του στην φετινή Premier League, όμως το… έργο στο Μάντσεστερ είχε συνέχεια. Στο αμυντικό κομμάτι, πέρα από το ακατάπαυστο pressing, έβαζε το κορμί του σε θέσεις που η Σίτι συνηθίζει να περνά την μπάλα για να παίξει ανάμεσα στις γραμμές και όχι μόνο σταματούσε επιθέσεις αλλά ανακτούσε την κατοχή για την Πάλας.

Διάβαζε την εύκολη, την προφανή πάσα και έβαζε block σε κάθε σημείο του γηπέδου, όσο κι αν αυτό μπορεί να διαβάζεται υπερβολή. Στο κέντρο, στην περιοχή της ομάδας του, ο Γκάλαχερ ήταν παντού και έκανε τα πάντα προκαλώντας μικρό σοκ στους αναλυτές του BBC. Κάποια στιγμή στο δεύτερο μέρος, έκανε ντρίμπλα με την οποία πέταξε κάτω τον Ρούμπεν Ντίας και ανάγκασε τον Εντερσον σε δύσκολη επέμβαση. Το φινάλε όμως ήταν όλο δικό του. Κέρδισε την μπάλα στο ημικύκλιο της Πάλας, έβγαλε αντεπίθεση και αφού ακολούθησε τη φάση, έφτασε αργά στην αντίπαλη περιοχή – όπως έκανε το ειδωλό του, Φρανκ Λάμπαρντ – και με σουτ στην κίνηση δοκάρι-και-μέσα υπέγραψε την τεράστια νίκη (0-2).

Box-to-box, physical χαρακτηριστικά, πιτσιρικάς: Ο παίκτης που έκανε πλάκα στην Μάντσεστερ Σίτι είναι το μελλοντικό νο1

«Εχει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει στο top-level» είπε ο Βιεϊρά. «Οταν αναλύουμε με video τους αγώνες του, παίρνει αμέσως τις πληροφορίες και τις μεταφράζει μέσα στο γήπεδο. Είναι κάποιος που τον ενδιαφέρει να βελτιώνεται. Είναι πραγματικά απόλαυση να δουλεύεις μαζί του, το work-ethic του είναι κάτι το φανταστικό».

Πέρα από τον Βιεϊρά που θα τον χάσει το ερχόμενο καλοκαίρι, πρόβλημα εξαιτίας του Γκάλαχερ, έχουν ακόμα δύο προπονητές. Ο ένας είναι ο τεχνικός της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος ακόμα δεν τον έχει καλέσει στην Εθνική και ίσως έχει αργήσει να το κάνει, δεδομένου ότι λόγω της καταγωγής των γονιών του, ο Κόνορ μπορεί να εκπροσωπήσει επίσης Σκωτία και Ιρλανδία. Ο άλλος, είναι ο Τόμας Τούχελ.

Ο ξανθομάλλης άσος έκανε στον προπονητή της Τσέλσι μεγάλη χάρη κόβοντας τρεις βαθμούς από την Σίτι, όμως την ίδια στιγμή του βάζει έναν τεράστιο πονοκέφαλο ενόψει της νέας σεζόν, ο οποίος έχει να κάνει με το αν πρέπει να τον συμπεριλάβει στην πρώτη ομάδα. Βέβαια, αν ο Γκάλαχερ συνεχίσει έτσι και δεδομένης της ανυπαρξίας του Σαούλ Νίγκεθ, ο Γερμανός προπονητής δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, παρά μόνο ικανοποίηση για το ότι ένας home-grown παικταράς θα πλαισιώσει στο ρόστερ τους Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς για τον ρόλο του μέσου…