Ο Κριστιάνο έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του…
Βρείτε μας στο

Δεν είναι όλες οι αλλαγές ευχάριστες. Έπειτα από τρία χρόνια στην Γιουβέντους, ο Κριστιάνο αποφάσισε να βγει από μια κατάσταση που μόνο ζημιά στην εικόνα του μπορούσε να κάνει. Ήταν αυτονόητα τα πρωταθλήματα με την Vecchia Signora, οπότε η αποτυχημένη τελευταία σεζόν [2020-21] μπορεί να ήταν ένας προπομπός για το τι μπορεί να ακολουθήσει. «Δεν είναι πρόκληση να πας στην Γιουβέντους» του είχε πει ο Ιμπραΐμοβιτς και εμείς θα πούμε ότι μπορεί και να το είχε κρατήσει στην άκρη του μυαλού του. Η επιστροφή στο Old Trafford ήταν κινηματογραφική.

Και αν σε κάποιον έκανε εντύπωση ότι συνεχίζει να τα παστελώνει στο top-level, ας μπει στην ουρά. Γιατί δύσκολα θα έκανε εντύπωση σε κάποιον μη hater ότι ο CR7 ξεκίνησε τη σεζόν εκπληκτικά.

Η δεύτερη θητεία του στην Γιουνάιτεντ άρχισε με τα δύο πρώτα γκολ στο 4-1 κόντρα στην [πάμπλουτη, να τα λέμε όλα] Νιούκαστλ, όμως η συνέχεια κάθε άλλο παρά όμορφη ήταν. Αν και πολλοί θα το έθεταν πολύ πιο «λαϊκά», εμείς θα δείξουμε ότι έχουμε μεγαλώσει στο Βuckingham και θα πούμε απλά ότι η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν απλά ασταθής.

Από την επιστροφή του Κριστιάνο και μετά δηλαδή, η Utd έχει 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Όμως ο ίδιος ξεχώριζε σαν κάτι που λάμπει μέσα στις μαύρες νύχτες του Μάντσεστερ. Τη στιγμή που μιλάμε, είναι στα 9 γκολ έπειτα από 12 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και πολλά από αυτά έδωσαν νίκες ή έσωσαν βαθμούς ακόμα και στις καθυστερήσεις. Ο Νορβηγός προπονητής είχε την έμπνευση να τον βγάλει με το σκορ στο 1-1 κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις στο ματς που ήρθε η ήττα στο τέλος, ενώ με την Εβερτον τον είχε στον πάγκο.

Ο Ρονάλντο γι’ ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι όμοιός του δεν υπάρχει. Στα 36 του κάνει με απόλυτη συνέπεια αυτό για το οποίο αποκτήθηκε και μεταξύ μας, μάλλον κάτι παραπάνω αφού χωρίς τα δικά του γκολ ο Σόλσκιερ δεν θα είχε κρατήσει για τόσο πολύ τη δουλειά του. Όμως η Γιουνάιτεντ δεν έχει καμία σχέση, βρίσκεται αυτή τη στιγμή πολύ μακριά από το δικό του επίπεδο…

Ο Κριστιάνο έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του…

Ήδη έχει έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα σενάρια για το ότι αν οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν καταφέρουν να μπουν στην 4άδα, το καλοκαίρι ο Κριστιάνο θα χαιρετίσει. «Εντάξει, είναι ακόμα νωρίς». Όχι, βρισκόμαστε δέκα μέρες από τον Δεκέμβριο και το 1/3 της σεζόν έχει σχεδόν περάσει. Δεν χρειάζεται να είναι αναλυτής κάποιος για να διαπιστώσει ότι το re-union δεν έχει δουλέψει καθόλου.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Και κάπως έτσι, μάλλον πολύ φυσιολογικά, αρχίζουν και προκύπτουν οι ερωτήσεις. Από ειδικούς και μη. Ήταν η Γιουνάιτεντ τελικά η σωστή επιλογή; Έπρεπε μήπως να έχει πάει στην Σίτι; Το πιο εύκολο να απαντήσει κανείς, είναι αυτό. Με τους Πολίτες θα είχε σίγουρα περισσότερα γκολ, πιθανότατα και περισσότερους τίτλους στο φινάλε της σεζόν. Όμως ειλικρινά, δεν ήταν δυνατόν να πάει εκεί.

Μετά τη safe λύση με τη μεταγραφή στην Γιουβέντους, ο Ρονάλντο χρειαζόταν μια πρόκληση και στην τελική δεν γινόταν να επιστρέψει στο Μάντσεστερ και να μην είναι για την Γιουνάιτεντ. Ήθελε να είναι αυτός που θα την επαναφέρει στα πολύ ψηλά και θα τη βοηθήσει να κατακτήσει κάτι ύστερα από μία άκουπη 4ετία. Αν και υπάρχουν ακόμα τίτλοι προς διεκδίκηση, φαντάζει δύσκολο δεδομένης της εικόνας.

Υπάρχει ακόμα και η αρνητική εκδοχή για εκείνον. Θέλει όλα να περνούν από τα πόδια του, είναι εγωιστής και τελειώνει μόνος του τις φάσεις, οι υπόλοιποι παίκτες σταμάτησαν να ‘φαίνονται’ μετά τη δική του άφιξη, δεν πιέζει και η Γιουνάιτεντ έχει πρόβλημα αμυντικά όταν αγωνίζεται μαζί με τους Μπρούνο Φερνάντες και Πογκμπά. «Δεν μπορείς να ζητήσεις από έναν παίκτη σαν τον Ρονάλντο να γυρίσει να μαρκάρει» είπε πρόσφατα ο Ιγκόρ Τούντορ και το σκηνικό είναι φωτογραφία για τον Σόλσκιερ. «Ο Κριστιάνο πρόβλημα; Όχι, όχι, όχι, δώστε τον σε μένα και θα τον κάνω να παίζει σε όλα τα ματς» είναι η άλλη πλευρά και η γνώμη του Κλαούντιο Ρανιέρι.

Μαζί με την Γιουνάιτεντ, το σκηνικό έχει στραβώσει για τον CR7 και στην Πορτογαλίας. Σε εντός έδρας ματς που ήθελε να μην χάσει για να πάει στο Κατάρ, η ομάδα του Σάντος προηγήθηκε στο 2’ και ηττήθηκε με ανατροπή στο 90’. Κουβάλησε το κάρμα και την κακομοιριά της Utd και στην Εθνική; Ίσως. Πάντως το φεγγάρι δεν είναι καλό για τον Ρονάλντο και οι επόμενοι μήνες θα κρίνουν πολλά.

Ο Κριστιάνο έβαλε τα χέρια του κι έβγαλε τα μάτια του…

Είναι πιθανό να έχουμε προτρέξει, θα το δείξει ο χρόνος, όμως ο Νο1 σκόρερ ever εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι επηρεασμένος από το συναίσθημα διάλεξε κάτι που βγαίνει σε βάρος του. Γιατί μπορεί ο ίδιος να σκοράρει, όπως έκανε πάντα, όμως είναι πολύ μακριά από το να διεκδικεί σημαντικούς τίτλους.

Μερικούς μήνες αφού θα έχει κλείσει τα 37 ο Κριστιάνο δεν αποκλείεται να ετοιμάσει ξανά βαλίτσες, αφού μπορεί ακόμα να κάνει τη διαφορά και πλέον δεν έχει την άνεση να «πετάξει» ακόμα έναν χρόνο…