Το άγγιγμα του “Special One”: Ο Μουρίνιο ετοιμάζει ήδη τον επόμενο κορυφαίο παίκτη του κόσμου…
Βρείτε μας στο

Η βροχή στο Marassi γινόταν όλο και πιο δυνατή. Στο ντεμπούτο του στους ιταλικούς πάγκους ο Αντρέι Σεβτσέσνκο είχε στήσει την Τζένοα με ultra αμυντικό σύστημα και η ομάδα του κρατούσε το 0-0 και πλησίαζε στον βαθμό. Ο Ζοσέ Μουρίνιο, που ακόμα δεν είχε κάνει καμία αλλαγή, κοίταξε στον πάγκο του. Νικολό Τζανιόλο, Μπόρχα Μαγιοράλ, Κάρλες Πέρεθ ήταν οι προφανείς μεσοεπιθετικές επιλογές, όμως ο Πορτογάλος έριξε στο 75’ στο ματς τον 18χρονο, Φέλιξ Αφένα-Γκιάν.

Ο Γκανέζος είχε κάνει ντεμπούτο στις 27 Οκτωβρίου κόντρα στην Κάλιαρι και είχε παίξει ολόκληρο ημίχρονο κόντρα στην Μίλαν. Τώρα θα έπαιζε ακόμα λιγότερο. Τι θα προλάβαινε να κάνει σε λιγότερο από 20 λεπτά; Στο 82’ ακολούθησε την κίνηση του Μχιταριάν και αφού είδε την μπάλα να του έρχεται, εκτέλεσε με τη μία στην απέναντι γωνία: 0-1 η Ρόμα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς όλων των παικτών και ο πιτσιρικάς έφυγε σφαίρα προς το μέρος του Special One. Πλέον η νίκη είχε κλειδώσει, όμως ο Φέλιξ είχε κάτι ακόμα να δώσει.

Το άγγιγμα του “Special One”: Ο Μουρίνιο ετοιμάζει ήδη τον επόμενο κορυφαίο παίκτη του κόσμου…

Στο 94’ πήρε αρκετά έξω από την περιοχή και εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ στο παραθυράκι έγραψε το 0-2. Ηταν το δικό του βράδυ, ένα βράδυ που έγραψε ιστορία. Ο Αφένα-Γκιάν έγινε ο πρώτος γεννημένος το 2003 που σκοράρει στην Serie A και έγινε ο νερότερος των Giallorossi που βάζει δύο γκολ σε ένα ματς στην εποχή των τριών βαθμών. Η φήμη του έχει ήδη ξεπεράσει τα σύνορα της Ιταλίας, όπως φυσικά και το επίτευγμά του. Είναι ο πιο μικρός που πετυχαίνει δύο τέρματα σε έναν αγώνα στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Πολύ πιο γνωστή από την ιστορία του, είναι η σκηνή που ο Μουρίνιο του δίνει το δώρο που του είχε υποσχεθεί όταν θα σκόραρε για πρώτη φορά. «Πρέπει να αγοράσω τα παπούτσια που του άρεσαν, είναι πολύ ακριβά» είπε ο Ζοσέ, ο οποίος κατέβηκε για ψώνια και έδωσε στον μικρό μια χρυσή τσάντα που τον έκανε χαρούμενο και viral. Μεταξύ μας, για 800 ευρώ, μπορούσε να διαλέξει κάτι καλύτερο, τουλάχιστον εμφανισιακά.

Το άγγιγμα του “Special One”: Ο Μουρίνιο ετοιμάζει ήδη τον επόμενο κορυφαίο παίκτη του κόσμου…

Μεγάλωσε στην Γκάνα, όπως και πολλά άλλα παιδιά, με δυσκολίες. Η μητέρα του έδινε μάχη καθημερινά για να κρατήσει τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα στο σχολείο και το πάθος του για το ποδόσφαιρο, όμως ο κόπος της είχε αποτέλεσμα. Ο μάνατζερ, Ολιβερ Αρθουρ, ήταν ο άνθρωπος που τον ανακάλυψε στην Ακαδημία, EurAfrica, όπως και εκείνος που έκλεισε τη μετακόμισή του στην Trigoria. Μερίδιο σε αυτό πρέπει να πάει και στον Μόργκαν Ντε Σάνκτις.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ο παλιός τερματοφύλακας και σήμερα παράγοντας την Ρόμα μίλησε με τον τεχνικό διευθυντή, Τιάγκο Πίντο, και επέμεινε η μία από τις δύο ελεύθερες μη ευρωπαϊκές θέσεις να πάει στον Αφένα-Γκιάν. «Αυτόν δεν πρέπει να τον χάσουμε» ήταν τα λόγια του και ο πιτσιρικάς, που αποκτήθηκε αντί μόλις 200.000 ευρώ, θα έριχνε μαύρη πέτρα πίσω του.

Οχι, δεν θέλει να ξεκόψει από την οικογένειά του, αντίθετα, θέλει το συντομότερο να τους πάει όλους στην Ιταλία. Ομως στην πρόσφατη διακοπή των Εθνικών ομάδων, έριξε άκυρο στην κλήση της Γκάνας. Και αυτό ήταν κάτι με το οποίο έπαθαν πλάκα στην Ρόμα. Τον Οκτώβριο του ήρθαν τα καλά νέα. Αλλά. «Θεώρησα ότι ήταν νωρίς γι’ αυτό. Χρειάζομαι να ωριμάσω, σωματικά και πνευματικά. Σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό για μένα να παραμείνω στην Ρώμη για να κάνω προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο. Αυτό θα με βελτιώσει».

Και αυτό συνέβαινε από την πρώτη μέρα που ο Special One έδωσε το okay για να φύγει από την Primavera και να προπονείται με την πρώτη ομάδα. Στην εξαιρετική του τεχνική και την ταχύτητά του ο Μουρίνιο προσπαθεί ήδη να προσθέσει το work-ethic, την έννοια να φροντίζει το σώμα του.

«Θα σου είμαι για πάντα ευγνώμων, θα σε κάνω περήφανο» είχε γράψει ο Φέλιξ μετά τα πρώτα του επίσημα λεπτά με την Κάλιαρι και όπως αποδείχθηκε, δεν χρειάστηκε πολύ για να κάνει πράξη την υπόσχεσή του…