Κωδικός «Σερ Άλεξ»: Η κίνηση της Γουνάιτεντ που μπορεί να διαλύσει τον ανταγωνισμό σ' ένα βράδυ
Βρείτε μας στο

Ραλφ Ράνγκνικ. Λύνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την απορία «ποιος είναι αυτός ο κύριος;». Δεν είναι όλοι υποχρεωμένοι να θυμούνται έναν προπονητή στην Γερμανία, ειδικά κάποιον που δεν ανέλαβε ποτέ την Μπάγερν Μονάχου ή την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Είναι κάποιος που προ 20ετίας κάθισε τον πάγκο της Στουτγκάρδης και του Ανόβερο, ενώ έχει προπονήσει και την Σάλκε. Είναι ο άνθρωπος που οδήγησε την Χόφενχαϊμ από την 3η κατηγορία στην Bundesliga και στη συνέχεια έκανε εκπληκτική δουλειά στην Λειψία σε δύο θητείες. Εκτός όμως από τεχνικός και κάποιος που έφερε στο ποδόσφαιρο τον μηχανισμό πίεσης με όνομα gegenpressing, κάνει και δουλειά γραφείου. Εργάστηκε ως διευθυντής ποδοσφαίρου σε Ζάλτσμπουργκ και Λειψία και έπαιρνε αποφάσεις και στις υπόλοιπες ομάδες της Red Bull, την New York και την Bragantino, φετινή φιναλίστ του Copa Sudamericana.

Το όνομά του μπορεί να θυμούνται ίσως οι fans του ιταλικού ποδοσφαίρου. Πέρυσι είχε συμφωνία να προπονήσει την Μίλαν, όμως τα απίθανα που έκανε ο Στέφανο Πιόλι τον κράτησαν μόνιμα στον πάγκο των Rossoneri και ο Γερμανός ανέλαβε τελικά ρόλο manager of sports and developement στην Λοκομοτίβ Μόσχας.

Εδώ και μερικές μέρες, υπέγραψε συμβόλαιο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Έκπληξη» θα το χαρακτήριζε κάποιος, όμως ο Γερμανός θα καθίσει στον πάγκο για 6 μήνες και για τα επόμενα δύο χρόνια θα αναλάβει ρόλο συμβούλου. Ό,τι έκανε δηλαδή στην Red Bull αλλά και στην Χόφενχαϊμ. Ο Ράνγκνικ είχε πάντα λόγο στο recruitment και το ίδιο θα συμβεί και στο Old Trafford. Από τα χέρια του θα περνά η κίνηση στο ρόστερ.

Κωδικός «Σερ Άλεξ»: Η κίνηση της Γουνάιτεντ που μπορεί να διαλύσει τον ανταγωνισμό σ' ένα βράδυ

Ας μείνουμε όμως στο τώρα. Το όνομα του 63χρονου αναφέρθηκε ήδη πολλές φορές στην εκπομπή του BBC στην ανάλυση του Τσέλσι – Γιουνάιτεντ, αφού πιθανότατα ήταν στην άλλη άκρη των… ακουστικών του Ντάρεν Φλέτσερ, ο οποίος έμοιαζε πολύ περισσότερο προπονητής από τον υπηρεσιακό, Μάικλ Κάρικ. Ο Ράνγκνικ έδινε οδηγίες για το ματς, ξεκινώντας με τηλε-εργασία τη δουλειά για να στρώσει την ομάδα. Εκτός από αυτό όμως αλλά και το να βρει τον προπονητή που θα τον διαδεχθεί, τα ρεπορτάζ τον θέλουν να έχει ήδη στα χέρια του ένα τεράστιο challenge…

Και αυτό δεν είναι άλλο από το να πείσει τον καλύτερο νεαρό φορ στον κόσμο να ξεκινήσει την καριέρα του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όχι, δεν πρόκειται για προσωπικό στοίχημα, δεν είναι ένας στόχος που έχει βάλει για τον εαυτό του ο Γερμανός προπονητής. Το ίδιο το club, του έχει ήδη κάνει σαφές ότι πρέπει τουλάχιστον να προσπαθήσει να πάρει τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο Old Trafford.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Προφανώς, για να το ζητά αυτό ένας σύλλογος του μεγέθους της Γιουνάιτεντ, γνωρίζει ότι ο Ράνγκνικ έχει τον τρόπο να το κάνει. Μπορεί να χρησιμοποιήσει τις επαφές του στην περίπτωση του wonderkid από την Νορβηγία, με το οποίο κάθε άλλο παρά ξένος είναι. Ο Γερμανός έχει καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Αλφ-Ινγκε Χάαλαντ, πατέρα του Ερλινγκ, αλλά και τον Μίνο Ραϊόλα, μάνατζερ του αριστεροπόδαρου επιθετικού, κάμποσες φορές μέσα στο 2019-20. Εκείνη τη σεζόν ήταν αθλητικός διευθυντής της Λειψίας και είχε προλάβει να εντυπωσιάσει με τις γνώσεις και τη φιλοσοφία του γύρω από το ποδόσφαιρο. Όπως μεταφέρουν οι insiders της Bild, ανάμεσα στον Ράνγκνικ και τις άλλες δύο πλευρές, η χημεία ήταν ξεκάθαρη.

Ο μισθός του για τους 6 μήνες που θα βρίσκεται στον πάγκο θα είναι 7.6 εκατ. ευρώ και όπως προκύπτει μπορεί να κάνει ακόμα μεγαλύτερο το ποσό που θα πάρει από την Γιουνάιτεντ αν καταφέρει να πραγματοποιήσει το deal. Με τα τωρινά δεδομένα οι Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν φαντάζουν τα φαβορί για την απόκτηση του Χάαλαντ και  πέρα από το προφανές, ο Γερμανός θα έχει ένα ακόμα κίνητρο για να κάνει το «μπαμ» αφού το bonus φτάνει τα 10 εκατ. ευρώ αν η μεσολάβησή του φέρει αποτέλεσμα.

Ο Ράνγκνικ έχει ήδη σηκώσει μανίκια και δουλεύει για να σουλουπώσει την Γιουνάιτεντ, όμως πέρα από τα αποτελέσματα και τον διάδοχό του, το καλοκαίρι τα βλέμματα θα πέσουν στο αν ίδιος καταφέρει να πραγματοποιήσει μια μεταγραφή για την οποία θα είναι περήφανος ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και πιθανότατα θα αλλάξει την ιστορία…