4 σκηνικά του Κώστα Μανωλά που δείχνουν ότι ήταν ΓΡΑΦΤΟ να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα
Βρείτε μας στο

Εξαιρετικός αμυντικός ο Κώστας Μανωλάς.

Με προσόντα σπάνια -σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο εγχώριο επίπεδο- που εύκολα μπορούν να κάνουν διαφορά στη Super League.

Παρόλο που είχε λοιπόν τις προδιαγραφές να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία ή σε κάποιο άλλο ανώτερο πρωτάθλημα, επέλεξε να γυρίσει στον Ολυμπιακό.

Και χωρίς να πέφτει λόγος σε κανένα για το κριτήριο που το αποφάσισε (εδώ κοτζάμ Γεωργάτος παράτησε την Ίντερ λόγω της νοσταλγίας του φραπέ) επιβεβαίωσε κάτι εμφανές.

Ότι ανεξάρτητα από τις ικανότητες και τις επιτυχίες του, ήταν γραφτό (και θέμα χρόνου) να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Για να επαναλάβει (ή να εξελίξει) σκηνικά ατελείωτης καλτίλας, που μόνο στη χώρα μας μπορούν να εκτιμηθούν όπως τους αξίζει.

Σαν τα εξής, για παράδειγμα:

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Μπου…

Σε περιπτώσεις άχαστων γκολ λέγεται ότι ένα «φου» αν έκανε στην μπάλα ο εκάστοτε Πατίκας θα πήγαινε μέσα. Ε, ο Μανωλάς έχει δοκιμάσει να διαπιστώσει και το ανάποδο: Αν με ένα… «μπου» θα πήγαινε έξω! Στο παιχνίδι λοιπόν της Εθνικής με το Λιχτενστάιν διαπίστωσε ότι δεν προλαβαίνει τον αντίπαλο. Και κάνοντας ένα δάκρυ συγκίνησης να τρέξει από το μάγουλο του Νίκου Βαμβακούλα, επιχείρησε ν’ αποτρέψει το γκολ… τρομάζοντας τον επιθετικό.

Μη δώσεις κάρτα…

Ως αμυντικός (και μάλιστα αμυντικός που ρίχνει και καμιά «ψιλή») έχει δεχθεί πολλές φορές συστάσεις από τους διαιτητές. Έχει υπάρξει όμως και μια φορά που έκανε ο ίδιος ο Κώστας Μανωλάς σύσταση (για να μην πούμε εντολή) σε ρέφερι. Σ’ ένα παιχνίδι με την ΑΕΚ όπου το σκορ βρισκόταν στο 3-0 και μετά από ένα μαρκάρισμα που θα μπορούσε να του κοστίσει κίτρινη, ξεκαθάρισε στον Γιάχο με ύφος που δεν σήκωνε… αντιρρήσεις «μη δώσεις κάρτα».

Σφαλιάρες στον Ναϊνγκολάν

Έγινε εκτός συνόρων, αλλά ποιος διαφωνεί ότι πρόκειται για κλασική ελληνική συμπεριφορά; Για τυπικό χαβαλέ καγκούρων (και ουχί καγκουρών) σε κάποιο ΚΨΜ «μαυρισμένης» μονάδας; Σε πανηγυρισμούς λοιπόν για κάποια νίκη της Ρόμα ο Φλορέντσι ήξερε που να… απευθυνθεί για να κάνει πλάκα στον Ναϊνγκολάν. Και εξηγώντας στον Μανωλά ένα υπερβολικά αναλυτικό πλάνο για καρπαζές, τον ώθησε να σκάσει 2-3 γενναίες στον οξύθυμο Βέλγο.

Κάτσε κατ’ στην Καλαμάτα μαλάκ’…

Με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό θα σμίξουν ξανά στο κέντρο της άμυνας. Εκτός από την Εθνική όμως (και εκτός γηπέδου γενικά) ο Μανωλάς έχει κάνει πετυχημένο δίδυμο με τον Παπασταθόπουλο και στο instagram. Σ’ ένα καλοκαιρινό σκηνικό βουτηγμένο στον σουρεαλισμό, όπου οι απαντήσεις του Σωκράτη στο live του αραχτού στόπερ της Ρόμα τον ανάγκασαν να καυτηριάσει (sic) την επιμονή του να παραθερίζει στη Μεσσηνία.