Πάνω από Μέσι, Κριστιάνο στα 23 του: Ο πλουσιότερος παίκτης στον κόσμο κάνει πλέον πλάκα στην Brunei Darussalam
Βρείτε μας στο

Ο Ιανουάριος έφυγε. Και μαζί του μια τεράστια, άχαστη ευκαιρία. Η ζωή όμως προχωρά και αντίθετα με τους τύπους της Μαφίας, δίνει πάντα μια δεύτερη. Πέρασε και ο Φεβρουάριος και πάμε για τα μέσα Μαρτίου. Τι γίνεται τότε; Αφήνουμε στην άκρη όλα τα ασήμαντα που συμβαίνουν σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο και πέφτουμε με τα μούτρα στα σοβαρά. 

Ο Φαΐκ Μπολκιά, σπάνιος υπερπαίκτης του οποίου το ταλέντο δεν εκτιμήθηκε και πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από την Μαρίτιμο, συνεχίζει να κυκλοφορεί σε πολύ προσιτή τιμή. Πάντως όχι για πολύ ακόμα. Γιατί παρά το γεμάτο βαριά ονόματα βιογραφικό, βγάζει το ψωμί του στην Brunei Darussalam και μάτια στην Ταϋλάνδη. Ο 23χρονος έχει βαλεί σκοπό να δώσει το στέμμα του Βασιλιά Αμπαλου στον άνθρωπο που αποφάσισε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του και πριν μερικές μέρες έδωσε την 3η του ασίστ στο πρωτάθλημα.

Τέτοιες μέρες, τα club κάνουν σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν και πολλές φορές θέλουν να αποκτήσουν το ταλέντο πριν κάνει το «μπαμ» και η τιμή του πάει στον Θεό. Στα 23 του wonderkid δεν μπορείς να τον πεις, όμως ο Μπολκιά, όντως δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι. Οσοι έχετε κονέ σε ποδοσφαιρικές ομάδες, κάντε μια εκτύπωση το CV του…

Με την πρώτη ματιά εκείνος που θα το τσεκάρει θα εντυπωσιαστεί αφού θα διαπιστώσει ότι ο 23χρονος ποδοσφαιριστής πριν την ομάδα της Πορτογαλίας είχε περάσει από συλλόγους όπως η Τσέλσι, η Λέστερ και η Σαουθάμπτον! Ένας λιγάκι πιο προσεχτικός έλεγχος, όμως, θα αποκαλύψει ότι δεν κατόρθωσε από το 2009, όταν και ξεκίνησε το ταξίδι του στον χώρο του αθλητισμού, να καταγράψει έστω και μία επίσημη συμμετοχή ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος…

Πάνω από Μέσι, Κριστιάνο στα 23 του: Ο πλουσιότερος παίκτης στον κόσμο κάνει πλέον πλάκα στην Brunei Darussalam

Εφόσον κάποιος αποφασίσει πάντως να γκουγκλάρει το όνομά του, θα δει ότι έχουν γραφτεί πολλά για τον νεαρό, χωρίς πάντως να αφορούν στα πεπραγμένα του στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, με εξαίρεση τις συμμετοχές του με την εθνική ομάδα του Μπρουνέι, της οποίας έχει την τιμή να φέρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Οι κακεντρεχείς ενδεχομένως να πουν ότι το γεγονός ότι δεν παίζει μπάλα πουθενά είναι μια δευτερεύουσα λεπτομέρεια μπροστά στο στοιχείο που πραγματικά μετράει. Ο Φαΐκ Μπολκιά είναι ανιψιός του πλουσιότερου μονάρχη του πλανήτη (δεύτερου μακροβιότερου μετά την βασίλισσα Ελισάβετ), του περιβόητου σουλτάνου αυτού του κράτους και γιος του αδελφού του… υψηλότατου, ο οποίος κυβερνά με σιδηρά πειθαρχία και… πινελιές του ακραίου ισλαμικού νόμου. Και με αυτά, ως γνωστόν, δεν παίζεις…

Πάνω από Μέσι, Κριστιάνο στα 23 του: Ο πλουσιότερος παίκτης στον κόσμο κάνει πλέον πλάκα στην Brunei Darussalam

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Βέβαια ούτε και ο Φαΐκ παίζει… Παρά τις προσπάθειές του να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο και να πλησιάσει τα είδωλά του, που όπως δηλώνει είναι κυρίως ο Κριστιάνο Ρονάλντο και φυσικά ο Λιονέλ Μέσι. Σε ό,τι αφορά στο τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτόν (αγωνιστικά μιλώντας πάντα), ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι (όπως οι περισσότεροι μεγάλοι μπαλαδόροι) αποδίδει καλύτερα ως «δεκάρι» και στην τελευταία ομάδα του, την Μαρίτιμο, είχε επιλέξει να φορά το 14, δηλαδή το νούμερο του οποίου ο πιο γνωστός κάτοχος ήταν ο… συνάδελφός του, Γιόχαν Κρόιφ.

Πολύ συχνά ο Φαΐκ αποκαλείται πλουσιότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο και παρά το γεγονός ότι οι ατζέντηδές του τονίζουν ότι αυτός ο χαρακτηρισμός τον αδικεί, η αλήθεια είναι ότι η προσωπική περιουσία του εκτιμάται κοντά στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ! Ένα ποσό που ακόμα κι αν ακούγεται υπερβολικό, προφανώς φτάνει και περισσεύει προκειμένου ο νεαρός να αγοράσει όχι μόνο την Μαρίτιμο, αλλά και όλες τις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας του πορτογαλικού πρωταθλήματος και να του… περισσέψουν κιόλας τίποτα… ψιλά!

Πάνω από Μέσι, Κριστιάνο στα 23 του: Ο πλουσιότερος παίκτης στον κόσμο κάνει πλέον πλάκα στην Brunei Darussalam

Άλλωστε μιλάμε για ένα παιδί που γιόρτασε τα 7α γενέθλιά του με προσωπική ιδιωτική συναυλία από τον Μάικλ Τζάκσον, με τον πατέρα του να δαπανά περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ για το πάρτι που δόθηκε για τον κανακάρη του στο Λος Άντζελες! Ο μπαμπάς του Φαΐκ, πάντως έχει επίσης έναν χαρακτηρισμό που τον ακολουθεί σε κάθε βήμα του και με κινήσεις σαν αυτήν τον δικαιώνει απόλυτα, αφού θεωρείται ο πιο… σπάταλος άνθρωπος πάνω στη Γη! Υπολογίζεται ότι ο αδελφός του σουλτάνου του Μπρουνέι έχει χαλάσει σε προσωπικά γούστα πάνω από 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Πάμε πάλι γιατί μοιάζει απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Δεκατρία ολόκληρα δις ευρώ, όχι σε αγορές και επενδύσεις, αλλά προκειμένου να αποκτήσει τα 2.300 αυτοκίνητα που διαθέτει (!) ή τα 8 ιδιωτικά αεροπλάνα που εδώ που τα λέμε, μάλλον είναι λίγα.

Πάνω από Μέσι, Κριστιάνο στα 23 του: Ο πλουσιότερος παίκτης στον κόσμο κάνει πλέον πλάκα στην Brunei Darussalam

Για να είμαστε δίκαιοι, ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι όσοι συνεργάστηκαν ως τώρα με τον νεαρό ποδοσφαιριστή περιγράφουν ένα πολύ πιο προσγειωμένο παιδί που δεν κοροϊδεύει κανέναν και ιδρώνει κανονικά την φανέλα στις προπονήσεις και στις προετοιμασίες, απλά το ταλέντο του είναι σαφώς μικρότερο της οικονομικής επιφάνειάς του και ίσως θα μπορούσε όντως να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αλλά σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο.

Αντί, δηλαδή, να τρέχει στις ποδοσφαιρικά προηγμένες Αγγλίες, Πορτογαλίες κλπ, ίσως να την ψάξει λίγο καλύτερα την… δουλειά κάπου αλλού. Εντελώς τυχαία, ας πούμε στην Ελλάδα, όπου ανάλογα και με την τελική επιλογή του, είναι πολύ πιθανό το πρώτο σύνθημα υπέρ του που θα ακουστεί από την φλεγόμενη κερκίδα να είναι το γνωστό «Φαΐκ Θεέ, πάρε την ΠΑΕ».