Euroleague, αυτό είναι παρωδία...
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Euroleague, αυτό είναι παρωδία…

O Παναθηναϊκός με 7άδα κόντρα στην Ζαλγκίρις.

Είναι δύσκολο- το ξέρουμε. Εξαιρετικά δύσκολο, για την ακρίβεια: ο κορωνοϊός και η μετάλλαξη όμικρον «καλπάζουν» με τρομακτική ταχύτητα σε παγκόσμιο επίπεδο, αναγκάζοντας τη μία χώρα μετά την άλλη να παίρνουν έξτρα μέτρα, προκειμένου ν’ ανακόψουν (όσο, τέλος πάντων, ανακόπτεται) η περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Φυσικά- μια και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας- η μπάλα (η κυριολεκτική αλλά και η μεταφορική) πήρε και τον αθλητισμό: η μία μετά την άλλη οι ομάδες ανακοινώνουν 1-2-3-4-5-6- άπειρα κρούσματα στους «κόλπους» τους, με αποτέλεσμα ν’ αναγκάζονται να υψώνουν κόκκινο απαγορευτικό στις προπονήσεις τους και με το ζόρι να… μαζεύονται για να πάρουν μέρος στα επίσημα παιχνίδια τους.

Όπως είναι αναμενόμενο, οι διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων έχουν βρεθεί μπροστά σε σωρεία δυσεπίλυτων γρίφων, καθώς καλούνται να καταπιούν ημερολογιακά σπαθιά για να τους βγουν τα κουκιά και να χωρέσουν, μέσα σ’ ένα εξαιρετικά πιεσμένο καλεντάρι, όλους τους αγώνες που αναβλήθηκαν και που θ’ αναβληθούν στο εγγύς μέλλον.

Euroleague, αυτό είναι παρωδία...

Επομένως ναι, είναι δύσκολο. Το ξέρουμε.

Ωστόσο, η απόφαση της Ευρωλίγκας να διεξαχθεί κανονικά το αυριανό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ζαλγκίρις «βρίθει» παραλογισμού. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, οι Πράσινοι μετρούν 6 ολόκληρα κρούσματα, ενώ εκτός λόγω Covid είναι και ο Δημήτρης Πρίφτης.

Αυτό σημαίνει πως το Τριφύλλι στο παιχνίδι της Πέμπτης απέναντι στους Λιθουανούς έχει διαθέσιμους τους Πέρι, Μέικον, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Οκάρο, Παπαγιάννη, Καββαδά μαζί με τους πιτσιρικάδες Μαντζούκα, Αβδάλα που θα παίξουν… αναγκαστικά, ενώ είναι off και ο πρώτος του προπονητής.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Euroleague, αυτό είναι παρωδία...

Σύμφωνοι και πάλι, ναι: το πρωτόκολλο της Euroleague έχει υπογραφεί απ’ όλους, όμως κάπου πρέπει να υπεισέρχεται και η στοιχειώδης λογική- ιδίως όταν πρόκειται για «οικουμενικά» ζητήματα όπως η πανδημία που τσακίζει τον έναν σύλλογο μετά τον άλλον.

Μάλιστα, το ακόμα πιο σουρεαλιστικό είναι ο λόγος για τον οποίον η Ευρωλίγκα υποχρεώνει τους πρωταθλητές Ελλάδος ν’ αγωνιστούν αύριο: όπως αναφέρει το SDNA, η Euroleague δεν θέλησε να δώσει αναβολή στον αγώνα παρότι υπήρχαν 6 επιβεβαιωμένα κρούσματα στο «τριφύλλι» και αυτό γιατί… δόθηκαν αναβολές σε άλλα παιχνίδια και ήταν κεντρικός στόχος της να διεξαχθούν περισσότερα ματς από όσα θα αναβληθούν!

Θυμίζουμε πως, αντιστοίχως, το σημαντικότατο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ αναβλήθηκε λόγω της διασποράς του ιού στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, και αναβλήθηκε απολύτως σωστά, όπως και τα Φενέρ-Ρεάλ, Μιλάνο-Άλμπα και Βιλερμπάν-Μπάγερν. Όλες οι αναβολές, το τονίζουμε και πάλι, είναι ορθές. 

Euroleague, αυτό είναι παρωδία...

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο (κι εδώ αφήνουμε a priori στην άκρη την κόντρα των τελευταίων ετών με την Ευρωλίγκα- δεν είναι αυτό το ζητούμενο) θα κληθεί να παίξει ένα ματς γοήτρου με την Ζαλγκίρις «ακέφαλο» (Πρίφτης) και με μόλις έξι παίκτες από το ροτέισον του, συν τους Καββαδά, Αβδάλα, Μαντζούκα που παίζουν από ελάχιστα έως καθόλου.

Δεν συνιστά αυτό αλλοίωση (του όποιου) αποτελέσματος; Και, προσέξτε: δε μιλάμε για την περίπτωση που το συγκεκριμένο ματς ήταν το μοναδικό που δε θα παιζόταν- όχι. Έχουμε ήδη 4 αναβολές, πράγμα που σημαίνει πως η Διοργανώτρια Αρχή θα πρέπει να «γεννήσει» ούτως ή άλλως μια εξτρά αγωνιστική για να γίνουν τα ματς. Άρα, θα μπορούσε κάλλιστα να χωρέσει και ο αγώνας ΠΑΟ-Ζαλγκίρις εκεί.

Επομένως, το θέμα δεν είναι αν είναι πράσινος, κόκκινος, κίτρινος, μπλε και ούτω καθεξής αυτός που ζημιώνεται από την (παράλογη) απόφαση της Ευρωλίγκας- νομίζουμε ότι στα 5 χρόνια λειτουργίας του menshouse έχουμε αποδείξει πλειστάκις πως με το φανατισμό και τα χρωματιστά γυαλιά δεν τα πάμε καθόλου μα καθόλου καλά.

Το ζήτημα είναι καθαρά η λογική, που σε μία εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συνθήκη φοράει το τζιν της, παίρνει το μπουφάν της, βάζει παπούτσια και αγνοώντας τα μέτρα αποφασίζει να πάει περίπατο.

Άραγε πώς να είναι το «παρωδία» στα ισπανικά;