Με μάνατζερ από 11 χρονών: Ο πιτσιρικάς «Κριστιάνο Ρονάλντο» έκλεισε στην Μπαρτσελόνα και τρελαίνει κόσμο
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Με μάνατζερ από 11 χρονών: Ο πιτσιρικάς «Κριστιάνο Ρονάλντο» έκλεισε στην Μπαρτσελόνα και τρελαίνει κόσμο

Βαλένθια-Σίτι-Μπαρτσελόνα και εθνική Ισπανίας. Το next big thing του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι εδώ...

Στο χωριό Φόιος, κάπου στα 7 χιλιόμετρα έξω από την Βαλένθια, ο Φερνάντο Τόρες περνούσε τις περισσότερες ώρες του στο μαγαζί. Προφανώς, δεν είναι o ‘el nino’, μύθος της Ατλέτικο Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας, αλλά ένας ηλεκτρολόγος ο οποίος όχι μόνο δεν έπαιξε ποτέ, αλλά οριακά γνώριζε τον κόσμο του αθλήματος. Αντίθετα, στην Μαρία Γκαρθία άρεσε το ποδόσφαιρο. Είχε και έναν ξάδερφο, τον Σούσο, που ήταν παικταράς εξτρέμ στην ομάδα του χωριού. Όχι, δεν ήταν ο μεσοεπιθετικός των Λίβερπουλ, Μίλαν, Σεβίλλης.

Παρά τα ονόματα που υποδήλωναν μια οικογένεια άρρωστη με την μπάλα, ο γιος του Φερνάντο και της Μαρία, δεν γεννήθηκε με μια τέτοια στα πόδια. Αντίθετα, χρειάστηκε ένα τυχαίο γεγονός να πείσει τον πατέρα να κοιτάξει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένας δάσκαλος από το σχολείο του μικρού τον είδε να παίζει σε 5×5 και πρότεινε στην οικογένεια να τον γράψει σε κάποια σχολή ποδοσφαίρου. Ο Φερνάντο μπήκε στο αυτοκίνητο και οδήγησε για 20 λεπτά. Στην ηλικία των 7 ετών, ο Φεράν Τόρες ήταν μέλος των Ακαδημιών της Βαλένθια.

Με μάνατζερ από 11 χρονών: Ο πιτσιρικάς «Κριστιάνο Ρονάλντο» έκλεισε στην Μπαρτσελόνα και τρελαίνει κόσμο

Αν και η απόσταση από το χωριό μέχρι την πόλη δεν ήταν μεγάλη, ο μικρός έμεινε για κάμποσα χρόνια στις εγκαταστάσεις των Νυχτερίδων. Οι γονείς του είχαν πλέον χωρίσει και για τον γιο τους ήθελαν μια πιο ήρεμη ζωή. Όμως αυτό που ακολούθησε θα ξεπερνούσε κάθε πιθανή προσδοκία. Σύντομα ο Φεράν έγινε ένας από τους κορυφαίους παίκτες στις μικρές κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ήταν τόσο καλός, που όταν ήταν ακόμα 11, είχε ήδη αποκτήσει μάνατζερ.

Πλέον οι κάτοικοι του Φόιος έβλεπαν όλο και πιο συχνά αυτοκίνητα αγνώστων. Ήταν άνθρωποι από την Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα που πήγαιναν στο χωριό για να πείσουν τον πατέρα του και να πάρουν το παιδί που είχε γίνει ξακουστό για την ταχύτητα και την ικανότητά του να βλέπει την τελική πάσα. Όμως αυτό δεν έγινε ποτέ. Μέχρι να βρεθεί στη μεγάλη σκηνή, ο Φεράν παρέμεινε στο Mestalla.

Με μάνατζερ από 11 χρονών: Ο πιτσιρικάς «Κριστιάνο Ρονάλντο» έκλεισε στην Μπαρτσελόνα και τρελαίνει κόσμο

Στα τέλη του 2017 είχε ήδη φτάσει στην Εθνική Ισπανίας under-17. Η Rojita έχασε στον τελικό του Mundial από την Αγγλία [του μετέπειτα συμπαίκτη του, Φιλ Φόντεν], όμως ο ίδιος κέρδισε το status του ως παίκτης της πρώτης ομάδας αν και ακόμα ήταν 17 ετών. Ο μάνατζέρ του, Εκτορ Περίς, πίεσε την Βαλένθια να τον ανεβάσει στους μεγάλους και παρότι στον τεχνικό, Μαρθελίνο Γκαρθία, δεν άρεσε η μέθοδος του ατζέντη, ο Φεράν τη σεζόν 2017-18 έπαιξε 13 φορές στην La Liga.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

«Μια μέρα θα γίνει ο παίκτης των 100 εκατ. ευρώ» ήταν η ατάκα του τότε παράγοντα των Νυχτερίδων Ματέου Αλεμάνι σε ένα Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αν σας λέει κάτι το όνομα, είναι ο σημερινός διευθυντής της Μπαρτσελόνα που έδωσε το okay για να αποκτηθεί πριν μερικές μέρες αντί 55+10 εκατ. ευρώ. Πριν συμβεί όμως αυτό, ο Τόρες μέσα σε δύο χρόνια καθιερώθηκε στo Mestalla και στην τελευταία του σεζόν, το 2019-20, έπαιξε σε 44 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις και πέτυχε 6 γκολ. Δυστυχώς για την Βαλένθια, το συμβόλαιό του έληγε σε έναν χρόνο και έτσι η Μάντσεστερ Σίτι τον απέκτησε αντί μόλις 23 εκατ. πριν δύο καλοκαίρια.

Με μάνατζερ από 11 χρονών: Ο πιτσιρικάς «Κριστιάνο Ρονάλντο» έκλεισε στην Μπαρτσελόνα και τρελαίνει κόσμο

Το τεράστιο βήμα προς το μεγαλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου είχε γίνει, όμως ακόμα και τότε ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και ο Γκουαρδιόλα γνώριζαν ποιο είναι το μεγάλο του όπλο. Ο Τόρες έπαιζε στα πλάγια της επίθεσης στην Βαλένθια, όμως έπειτα από 1.5 χρόνο δίπλα στον Καταλανό, μπήκε στη λίστα των παικτών που έμαθαν πράγματα που δεν ήξεραν για τον εαυτό τους. Την περσινή σεζόν ο Πεπ τον χρησιμοποίησε κάμποσες φορές ως false-nine και αυτό, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν απλά ένα πείραμα αλλά μια επιλογή με βάση τα χαρακτηριστικά του τότε 20χρονου.

«Έχει εκπληκτικούς αριθμούς. Ήρθε ως εξτρέμ, όμως ίσως πρέπει να τον έχουμε κεντρικό επιθετικό. Έχει διαίσθηση, ξέρει ακριβώς πού θα πάει η μπάλα» ήταν τα λόγια του προπονητή για τον Ισπανό, ο οποίος αποδεικνύεται πολύ πιο επικίνδυνος όταν δεν έχει την μπάλα στα πόδια του παρά όταν την έχει.

Η ικανότητα να επιτίθεται στον χώρο, του απέφερε 13 γκολ σε 36 αγώνες στην πρώτη του χρονιά στην Αγγλία. Ένα ‘not bad’ θα έχει μάθει να το λέει. «Ο Φεράν ήταν ήδη εκπληκτικός πέρυσι, όμως τώρα έχουμε βρει έναν νέο ρόλο για εκείνον. Σαν κεντρικός επιθετικός, κάνει κινήσεις που βλέπεις στους κορυφαίους. Είναι top παίκτης με εκπληκτικά τελειώματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την δουλειά του και με την τακτική του αντίληψη».

Ο Γκουαρδιόλα ήθελε τον Τόρες στο πανίσχυρο ρόστερ του, όμως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, όταν έμαθε ότι ο Τσάβι τον προορίζει για βασικότατο στο νέο project, πήγε πάσο. Το είπαμε και πιο πάνω, με το αζημίωτο φυσικά αφού πωλήθηκε σε υπερδιπλάσια τιμή. Εκτός από την συνύπαρξη με τον Πεπ πάντως, ο Φεράν έχει ποτιστεί με το DNA της Μπαρτσελόνα και με έναν ακόμα πρώην Blaugrana, τον Λουίς Ενρίκε, τον οποίο έχει προπονητή στην Εθνική Ισπανίας.

Υπό τις οδηγίες του, έχει φτάσει τα 12 γκολ σε 22 αγώνες με το Εθνόσημο [3 από αυτά στο πρόσφατο final-4 του Nations League] και έχει ποσοστό σκοραρίσματος ανώτερο από αυτό του Νο1 σκόρερ όλων των εποχών της La Roja, Νταβίδ Βίγια. Πλέον, ως κάτοικος Βαρκελώνης θα βλέπει πιο συχνά τον «Λούτσο» αλλά και την κόρη του, Σίρα Μαρτίνες, με την οποία είναι ζευγάρι αυτή την περίοδο.

Με μάνατζερ από 11 χρονών: Ο πιτσιρικάς «Κριστιάνο Ρονάλντο» έκλεισε στην Μπαρτσελόνα και τρελαίνει κόσμο

«Ο Τσάβι είναι ένας πολύ δυνατός προπονητής, θα με βοηθήσει να βελτιωθώ και να ωριμάσω. Θα προσφέρω το γεγονός ότι μπορώ να παίξω και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα με γκολ, ασίστ αλλά και με το να μαρκάρω» είπε ο Τόρες, που πλέον δηλώθηκε επίσημα στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα και απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Με μάνατζερ από 11 χρονών: Ο πιτσιρικάς «Κριστιάνο Ρονάλντο» έκλεισε στην Μπαρτσελόνα και τρελαίνει κόσμο

Παρότι ετοιμάζεται να αποτελέσει μια από τις κολόνες της μετα-Μέσι εποχής στην Μπαρτσελόνα, ο Φεράν πάντα θαύμαζε και είχε πρότυπο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Και η εκτίμηση του Ισπανού για τον μυθικό Πορτογάλο δεν σταματά εκεί. Τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να παρακολουθεί video για να αντιγράψει τις κινήσεις του. Όπως επιβεβαιώνουν φίλοι του στα ισπανικά Μέσα, έχει βάλει ακόμα και τέρματα στα σπίτια του για να κάνει εξάσκηση στα τελειώματα δείχνοντας επίσης την επιμονή, αν όχι εμμονή, που έχει ο CR7.

Πιθανότατα ο Τόρες δεν θα γίνει ποτέ Ρονάλντο, όμως σε μια εποχή που προσπαθεί να χτίσει κάτι από την αρχή, η Μπαρτσελόνα φαίνεται πως έχει στα χέρια της το τέλειο εργαλείο…