«Φρανκ, μένουμε εδώ»: Ο αστείος λόγος που χάλασε την μεταγραφή που θ' απογείωνε την Ρεάλ του Κριστιάνο
Βρείτε μας στο

Οι φήμες για την άφιξη του Φρανκ Ριμπερί στην Ρεάλ Μαδρίτης έπεφταν βροχή πριν μια δεκαετία. Ειδικά από τη στιγμή που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής, οι Merengues προσέφεραν ένα καράβι λεφτά για τον παίκτη που η Μπάγερν Μονάχου είχε αποκτήσει αντί 25 εκατ. ευρώ από την Μαρσέιγ το 2007.

Όπως είναι γνωστό, η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ και ο Γάλλος εξτρέμ τελικά ανανέωσε με τους Βαυαρούς μέχρι το 2015.

Ένα καλοκαίρι πριν, η Ρεάλ είχε κάνει ίσως την κορυφαία μεταγραφική περίοδο ever παίρνοντας υπερπαίκτες όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρικάρντο Κακά, Καρίμ Μπενζεμά και Τσάμπι Αλόνσο. Όμως ήθελε να συνεχίσει τη δημιουργία του αδιανόητου αυτού project με τον Scarface, ο οποίος ήταν ένας star επιπέδου Χρυσής Μπάλας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο Φλορεντίνο Πέρεθ, είχε ήδη φτάσει σε συμφωνία με τον μανατζέρ του, Αλέν Μιλιάτσιο, για συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας πέντε ετών.

Μοναδικό εμπόδιο πλέον, ήταν οι διαπραγματεύσεις με την Μπάγερν για το ποσό της μεταγραφής. Ένα εμπόδιο που πιθανότατα θα φαινόταν αστείο στο αφεντικό των Blancos, αφού θα μπορούσε άνετα να δίνει και παραπάνω λεφτά από αυτά που θα ζητούσαν οι ομάδες για να του δώσουν έναν παίκτη.

Δεδομένου ότι ο μεσοεπιθετικός έμενε ελεύθερος σε έναν χρόνο, υπήρχε η δυνατότητα να τον πάρει με «λίγα», όμως ο Ισπανός δεν ήθελε να χαλάσει τις καλές σχέσεις με την Μπάγερν και η προσφορά του θα ξεπερνούσε τα 50 εκατ. ευρώ.

«Φτωχοί είμαστε;» που έλεγε και ο Χάρρυ.

«Φρανκ, μένουμε εδώ»: Ο αστείος λόγος που χάλασε την μεταγραφή που θ' απογείωνε την Ρεάλ του Κριστιάνο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

«Φρανκ, μένουμε εδώ»: Ο αστείος λόγος που χάλασε την μεταγραφή που θ' απογείωνε την Ρεάλ του Κριστιάνο

Ακόμα μια σαπουνόπερα έμοιαζε να φτάνει στο τέλος της. Οι περισσότεροι γνώριζαν ότι η Ρεάλ βρίσκεται μια ανάσα από την απόκτηση του (τότε) 26χρονου. Όμως αυτό που κανένας δεν γνώριζε, ήταν ότι ένα πιάτο φαγητό θα αποτελούσε τον λόγο για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές θα σταματούσαν.

Όπως ο ίδιος ο Ριμπερί έχει πει στην Bild, η γυναίκα του πήγαινε κόντρα στο ρεύμα. Όχι μόνο δεν επέβαλλε κρεβατομουρμούρα, αλλά είχε τον Φρανκ corona στο κεφάλι της. «Αν αυτό σε κάνει ευτυχισμένο, πάμε στην Μαδρίτη». Πιτσιρικάς και χωρίς εμπειρία τότε, το πίστεψε.

Και ήταν λογικό, αφού η ιστορία έμοιαζε ότι θα έχει το φινάλε που ήθελε ο Γάλλος εξτρέμ. Όπως φυσικά και ο Πέρεθ. Έτσι, ο Γάλλος εξτρέμ θα χαιρετούσε επίσημα την Μπάγερν και δεν υπήρχε πιο επίσημος τρόπος για να γίνει αυτό από μια επίσκεψη στο σπίτι του Ούλι Χένες.

«Φρανκ, μένουμε εδώ»: Ο αστείος λόγος που χάλασε την μεταγραφή που θ' απογείωνε την Ρεάλ του Κριστιάνο

«Το θέμα με τον Ριμπερί και την Ρεάλ φαινόταν ότι θα έχει happy ending, οι μάνατζέρ του λίγο-πολύ τον είχαν ήδη πουλήσει. Οπότε τον καλέσαμε να φάει μαζί μας. Τον Φρανκ και τη σύζυγό του, Γουαχίμπα» δήλωσε αργότερα ο παράγοντας της Μπάγερν.

Έτσι απλά, από ένα καπρίτσιο της μοίρας, ο Φλορεντίνο Πέρεθ χωρίς να είναι παρών στο δείπνο, θα έμενε με το πιρούνι στο χέρι. «Η γυναίκα μου, Σούζι, έφτιαξε halal, ειδικά για εκείνη του Ριμπερί, η οποία είναι Μουσουλμάνα. Περάσαμε ένα πολύ ωραίο βράδυ» συνέχισε ο Χένες, ο οποίος επίσης δεν γνώριζε το σενάριο. «Κοντά στα μεσάνυχτα, η γυναίκα του Ριμπερί είπε. “Φρανκ, μένουμε στο Μόναχο”».

Είπαμε, το θέμα ήταν να είναι εκείνος ευτυχισμένος…