Σαν «Ρονάλντο και Μέσι μαζί»: Ο Ερλινγκ Χάαλαντ είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το όνειρο κάθε ποδοσφαιρόφιλου
Βρείτε μας στο

Είναι και θα είναι για πάντα το πιο πωρωτικό πράγμα που έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο χωρίς να είναι ποδόσφαιρο. Μεταγραφές. Γι’ αυτό έχει κάψει κόσμο το Football Manager, γι’ αυτό μπορεί να διαβάζονται ακόμα και τα πιο αναξιόπιστα Μέσα της Ευρώπης. Επειδή προσφέρουν έστω μια ψεύτικη ελπίδα. Τα σενάρια και οι φήμες εκρίνουν μια εθιστική ουσία για τον φίλαθλο, τον οπαδό, τον κολλημένο με την μπάλα και αυτό ισχύει και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Ερλινγκ Χάαλαντ λοιπόν. Ενας από τους δύο κορυφαίους επιθετικούς του σήμερα. Εκείνος που μαζί με τον Κιλιάν Μπαπέ αποτελούν για τους περισσότερους το επόμενο μεγάλο rivalry στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Επειτα από δύο σεζόν στην Ντόρτμουντ, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα για να κάνει ο Νορβηγός το μεγάλο βήμα. Οχι ότι η BvB δεν είναι τεράστιο club, αλλά μιλάμε για μεταγραφή σε μία από τις ομάδες που βρίσκονται στα σούπερ ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και έχουν τη δυναμική να παλέψουν άμεσα για το Champions League.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει το μέλλον του» είπε πρόσφατα ο CEO της Μπορούσια, Γιόαχιμ Βάτσκε, για τον παίκτη που ο super-agent, Μινο Ραϊόλα, έχει κάνει διάφορες επαφές μέχρι και tour. Και είναι λογικό. Ολοι θα βγάλουν χρήμα από τον bomber που σε όποια ομάδα πάει, θα της λύσει το επιθετικό πρόβλημα για πολλά χρόνια.

Σαν «Ρονάλντο και Μέσι μαζί»: Ο Ερλινγκ Χάαλαντ είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το όνειρο κάθε ποδοσφαιρόφιλου

Η Ντόρτμουντ προφανώς έκανε κίνηση για να τον κρατήσει για ακόμα έναν χρόνο και του προσέφερε διπλασιασμό των ετήσιων απολαβών των 8 εκατ. ευρώ, όμως ο πρώην άσος της Ζάλτσμπουργκ έχει αποφασίσει ότι θα φύγει. Μάλιστα έπειτα από ένα διάστημα πίεσης από την ομάδα του, ο επιθετικός δεν δίστασε να κάνει δημόσια κριτική και όλα τελείωσαν ουσιαστικά εκεί.

Ο 22χρονος αποτελεί Νο1 στόχο της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ήθελε φορ περιοχής και το προηγούμενο καλοκαίρι, όμως παρότι είχε έτοιμα 150 εκατ. ευρώ, δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να πάρει τον Χάρι Κέιν από την Τότεναμ. Δεδομένου του πακέτου που προσφέρει ο Χάαλαντ και του ότι η καλοκαιρινή «προσφορά» του είναι στα 75 εκατ. ευρώ, τα top-clubs έχουν κάνει ουρά, όμως δεν είναι τα χρήματα αλλά η προσωπική επιλογή που θα κρίνει το μέλλον του. 

Επειτα από μήνες σεναρίων και υποθέσεων, αρχίζει να ξεκαθαρίζει η υπόθεση για το που θα παίζει ο Νορβηγός τη σεζόν 2022-23. Σύμφωνα με αξιόπιστα ρεπορτάζ, παρότι οι Μπάγερν Μονάχου και Μπαρτσελόνα παρουσιάζονται μέσα στους πιθανούς προορισμούς, οι ομάδες που έχουν στήσει το πραγματικό derby για την υπογραφή του και αποτελούν ρεαλιστικούς στόχους, είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Σαν «Ρονάλντο και Μέσι μαζί»: Ο Ερλινγκ Χάαλαντ είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το όνειρο κάθε ποδοσφαιρόφιλου

Οι Merengues, ως γνωστόν, όταν θέλουν κάτι, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Και παρότι έχουν δημιουργήσει μια καλή βάση για το «μπαμ» της 10ετίας με τον Μπαπέ, παίζουν δυνατά και για τον Χάαλαντ. Το συμβόλαιο του υπερηχητικού Γάλλου λήγει σε μερικούς μήνες, η Παρί Σεν Ζερμέν του έχει προσφέρει ακόμα και 200 εκατ. ευρώ για να μείνει για δύο ακόμα σεζόν στο Parc des Princes και τα πράγματα ξεκάθαρα δεν τα λες τη δεδομένη στιγμή.

Η Ρεάλ θα προτιμούσε να πάρει τον Χάαλαντ το επόμενο καλοκαίρι, όταν και ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Καρίμ Μπενζεμά, όμως αφού υπάρχει η ευκαιρία, δεν γίνεται να την αφήσει να πάει χαμένη, ειδικά από τη στιγμή που στο κόλπο βρίσκεται η Σίτι. Και η ομάδα που έχει από πίσω της τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όμως, δεν θέλει να μπλέξει σε ένα σίριαλ που θα κρατήσει καιρό. Σε περίπτωση που δεν μπορέσει να τον κλείσει σχετικά άμεσα, θα στραφεί σε άλλες λύσεις, με τους fans να ελπίζουν ότι δεν θα ξαναδούν μεταγραφή τύπου 117 εκατ. ευρώ για τον Γκρίλις. 

Οπως και να ‘χει, τα χρήματα της μεταγραφής, ο μισθός και η προμήθεια του Ραϊόλα, κάνουν την Ρεάλ και την Σίτι τους μόνους ρεαλιστικούς προορισμούς για τον Χάαλαντ, αφού παρά το… άπειρο ρευστό που διαθέτει η Παρί Σεν Ζερμέν, ο Χάαλαντ δεν θέλει να παίξει στην Ligue1 στα καλύτερα χρόνια της καριέρας του…