Κι αν τελικά έχει δίκιο ο Γκάρεθ Μπέιλ;
Βρείτε μας στο

Μια μέρα, επί των ημερών του στο Bernabeu, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Μουρίνιο.

– Τι έχετε να πείτε για το ότι σας αποδοκίμασαν οι οπαδοί;

– Τίποτα, εδώ έχουν αποδοκιμάσει τον Ρονάλντο, τον Ζιντάν…

Ακόμα κι αν είσαι hater του Πορτογάλου, εδώ πιθανότατα θα συμφωνήσεις μαζί του. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αχάριστο σε αυτό τον ποδοσφαιρικό κόσμο από τον οπαδό της Ρεάλ Μαδρίτης.

Τελευταίο «θύμα» αυτή της κωμικοτραγικής κατάστασης στην ισπανική πρωτεύουσα είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ. Μέσα σε εισαγωγικά βέβαια, αφού ο καθένας από εμάς θα ήθελε να είναι σε αυτή την όντως δύσκολη για αθλητή θέση, αλλά να λαμβάνει 700.000 ευρώ μικτά κάθε εβδομάδα.

Κι αν τελικά έχει δίκιο ο Γκάρεθ Μπέιλ;

Ο Ουαλός μπορεί να μην είναι ο μεγαλύτερος παίκτης που έχουν «κράξει» τα παιδιά που κουνάνε άσπρα σημαιάκια, όμως είναι το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Ένας παικταράς που στο peak του ήταν ένα υπερηχητικό κτήνος. Που έπαιξε απίστευτη μπάλα στην Ρεάλ, που πέτυχε καθοριστικά γκολ, όπως αυτά σε δύο τελικούς Champions League. Που κατέκτησε 4 φορές το βαρύ ασημικό, που χάρισε στιγμές σπάνιας μαγείας. Έβαλε 106 τεμάχια σε 256 ματς. Κι όμως, οπαδοί και Τύπος έχουν να του προσάψουν πράγματα.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Εδώ και τέσσερα χρόνια ο αριστεροπόδαρος εξτρέμ αποτελεί ξένο σώμα για τους Blancos. Πέρυσι έπαιξε δανεικός στην Τότεναμ και πρόπερσι δύσκολα δεν θα θυμάται κάποιος το show που έδινε στην εξέδρα παριστάνοντας ότι κοιμάται και πως βλέπει το γήπεδο με τα κυάλια.

Τότε με τον Ζιντάν, φέτος με τον Αντσελότι. Ο Μπέιλ έπαιζε όλο και λιγότερο και παρότι η λέξη adios επί σειρά ετών έμπαινε συνέχεια προς συζήτηση, οι δύο πλευρές έμαθαν να συγκατοικούν. Ο Μπέιλ αυτά τα χρόνια δεν έδειξε την παραμικρή διάθεση να φύγει, δεν το έψαξε καν και για το ότι έπαιξε έναν χρόνο δανεικός πρέπει να του λένε και ‘ευχαριστώ’. Το καλοκαίρι θα αποχωρήσει ως ελεύθερος χωρίς να έχει χαρίσει ούτε ένα ευρώ στην Ρεάλ.

Και φυσικά, πολύ καλά έκανε…

Κι αν τελικά έχει δίκιο ο Γκάρεθ Μπέιλ;

Οι τελευταίες μέρες, υπογράμμισαν την πλήρη αντίφαση. Κάτι το οποίο όλοι οι fans του αθλήματος έχουν συνηθίσει να βλέπουν. Τον Μπέιλ να είναι στην εξέδρα με την Ρεάλ και να κάνει απίστευτα πράγματα με την Εθνική. «Είναι δυνατόν;» αναρωτιέσαι. Si, si. «Δεν είναι τραυματίας. Απλά δεν αισθάνεται καλά» είπε κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν ο Αντσελότι στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα όσα απίθανα συμβαίνουν φέτος.

Έτσι έγινε και πάλι. Εκτός αποστολής για το πρόσφατο clasico και μερικές μέρες αργότερα, βασικός σε έναν τόσο κρίσιμο αγώνα με την Ουαλία, με τη φανέλα της οποίας έβαλε δύο εκπληκτικά γκολ και στην έστειλε 90 λεπτά μακριά από το Mundial του Κατάρ. Από τον Αύγουστο, ολόκληρο ματς με τους Blancos δεν έχει παίξει, ενώ η επίσημη δικαιολογία με τις ενοχλήσεις στην πλάτη, δεν φάνηκαν στο 2-1 σε βάρος της Αυστρίας.

Αφού απάντησε στο γήπεδο, απάντησε με τον τρόπο του και στην Marca που τον χαρακτήρισε  “παράσιτο”. «Δεν χρειάζεται να στείλω μήνυμα σε κανέναν. Θα ήταν χάσιμο χρόνου για μένα. Θα έπρεπε να ντρέπονται» είπε ο παίκτης που μέχρι σήμερα αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή της Ρεάλ, πριν βγάλει ανακοίνωση.

Και πραγματικά. Αυτό που συμβαίνει… δεν υπάρχει. Οπως και να το πάρεις. Από τη μέρα που επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Τότεναμ, έχει παίξει 270 λεπτά με την Ρεάλ και 322 με την Ουαλία. Μάλιστα, στους τελευταίους 4 αγώνες με την Εθνική έχει πετύχει 5 γκολ, όσα δηλαδή με τους Merengues στα 35 πιο πρόσφατα ματς. «Εδώ το απολαμβάνει. Απολαμβάνει να παίζει για την χώρα του» λέει ο Άαρον Ράμσεϊ.

Την ίδια στιγμή, οι 13 φορές πρωταθλητές Ευρώπης καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να βάλουν το όλο σκηνικό στο αθόρυβο, όμως τα γεγονότα ‘φωνάζουν’ από μόνα τους. Και πραγματικά, ντυμένοι με την αμφίεση του Αριστείδη, δεν μπορούμε παρά να δώσουμε δίκιο στον μάνατζερ του Ουαλού, ο οποίος τόνισε ότι η όλη συμπεριφορά του συλλόγου στον Μπέιλ είναι «αηδιαστική».

Κι αν τελικά έχει δίκιο ο Γκάρεθ Μπέιλ;

Ένας παίκτης που πραγματικά τον χάζευες στα καλά του χρόνια στην Μαδρίτη, ένας από τους λίγους που έχουν βγάλει τα τόσα πολλά λεφτά τους, έγινε ξαφνικά ανεπιθύμητος ακριβώς επειδή δεν έκανε στο club τη χάρη να φύγει όταν εκείνο ήθελε. Και στην τελική, με τον Αζάρ να μην έχει παίξει ποτέ, μάλλον βοήθεια θα έδινε σε μια ομάδα που μάχεται για να πάρει το πρωτάθλημα από την… Σεβίλλη.

Έπειτα από κάθε γκολ συνήθιζε να σχηματίζει με τα χέρια του μια καρδιά. Αυτή έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό να χτυπά για την Ρεάλ…