Ο Αλκαράθ ταλαιπωρήθηκε διότι στην IMG βλέπουν μία πενταετία μπροστά!
Βρείτε μας στο

Γραφει η Αργυρώ Γιαννουδάκη

Ο Κάρλος Αλκαράθ φάνταζε χθες, ο απόλυτος πρωταγωνιστής στον αγώνα επίδειξης που οργάνωσε το Τatoi Club,  στο περιθώριο του 1oυ Future Stars, του οποίου η αυλαία ανοίγει σήμερα και εκ πρώτης όψεως ήταν. Όχι όμως στην πραγματικότητα.

Η IMG, η εταιρεία παγκόσμιος κολοσσός στο μάνατζμεντ και την επικοινωνία έφερε τον Χούμπερτ Χούρκατς και το next big thing της, ενώ μία μέρα νωρίτερα είχε αγωνιστεί επί σχεδόν πέντε ώρες στη Βαρκελώνη για να φτάσει στον τρίτο φετινό του τίτλο (Μαϊάμι και Ρίο ντε Τζανέιρο).

Θεωρητικά η εταιρεία θα έπρεπε να διασφαλίσει στο πουλέν της στιγμές ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς πριν από το επόμενο Masters της Μαδρίτης, αφού κάθε του νίκη και φυσικά κάθε του τίτλος, σημαίνει υπερκέρδη για εκείνη, όμως αντ’ αυτού τον έβαλε σε ένα αεροπλάνο και τον έφερε με άρον-άρον στο Τατόι, όπου τον περίμεναν τα 24 κορυφαία στον κόσμο αγόρια και άλλα τόσα κορυφαία κορίτσια κάτω των 12 ετών, τα οποία του απηύθυναν ερωτήσεις στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και έπαιξαν μαζί του ένα γκέιμ διπλού.

Επιπόλαιη κίνηση θα μπορούσε να πει κάποιος, σε καμία περίπτωση αν το καλοσκεφτεί ωστόσο.

H απόφαση της ΙΜG να «ταλαιπωρήσει» τον πελάτη της κρύβει από πίσω της ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, το οποίο θα μπορούσε να αξιολογηθεί επαρκώς αρκεί να κοίταζες τα μάτια των παιδιών, που από σήμερα ρίχνονται στη μάχη ενός τουρνουά που φιλοδοθεί να αποτελέσει το πρόσφορο έδαφος στα βλαστάρια που ετοιμάζονται να ανθίσουν.

Η λαχτάρα τους να μάθουν τα μυστικά του already σταρ Αλκαράθ, να τον ακουμπήσουν, να φωτογραφηθούν μαζί του και να συνυπάρξουν στο ίδιο γήπεδο είτε ως συμπαίκτες, είτε ως αντίπαλοι για έστω ένα γκέιμ, ήταν η απάντηση στο παρόδοξο, της ασύλληπτης ταλαιπωρίας που υπέστη ένας τενίστας που στα 18 του κατάφερε να κάνει πανηγυρική είσοδο στο τοπ-10 της παγκόσμιας κατάταξης και με την υπέμετρη φιλοδοξία, την αστείρευτη δίψα και το ασυγκράτητο ταμπεραμέντο που χαρακτηρίζει την ηλικία του να είναι υποψήφιος για να φτάσει σύντομα ακόμα ψηλότερα.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Αλκαράθ βρισκόταν στην ηλικία τους και με δεδομένο ότι δεν σταμάτησε να χαμογελά ούτε στιγμή στη διάρκεια του αγώνα επίδειξης θα μπορούσε κανείς αβίαστα να υποθέσει ότι στο μυαλό του δεν έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση, από παιδί σε αυστηρό και ευσυνείδητο επαγγελματία.

Τον είδαμε χθες, να μπορεί να συμμερίζεται ακόμα τη λαχτάρα τους, να παίξουν για τη χαρά του παιχνιδιού, χωρίς να έχει ακόμα βαρύνει από τις υποχρεώσεις που συνεπάγονται όσο τα χρόνια περνούν.

Ο Κάρλος Αλκαράθ, μπορεί να είναι ακόμα παιδί, είναι όμως και ο ήρωας των ονείρων τους. Είναι το απτό, ζωντανό παράδειγμα για το που μπορούν να φτάσουν. Δεν είναι φωτογραφία, ούτε αφίσα στα δωμάτια τους. Είναι εκεί για να τους καθοδηγήσει στο δρόμο για την επιτυχία.