Υπήρχε καμιά αμφιβολία πως θα το κατάφερνε κι αυτό ο Μπερλουσκόνι;
Βρείτε μας στο

Το κινητό χτύπησε. «Έχετε ένα νέο μήνυμα». Όταν το άνοιξε, δεν ήταν κείμενο, αλλά ένα αρχείο φωτογραφίας. Δίπλα-δίπλα οι βαθμολογίες της Serie A και της Serie B. Στη μία πλευρά η πρωτοπόρος Μίλαν και στην άλλη η Μόντσα, στα ψηλά της 2ης κατηγορίας του calcio. Ο άνθρωπος που έστειλε το μήνυμα ήταν ο Πάολο Μαλντίνι και εκείνος που το έλαβε, ο μυθικός πρώην CEO των Rossoneri, Αντριάνο Γκαλιάνι.

Η Μόντσα ήταν η μοναδική ομάδα που είχε παίξει 40 χρόνια στην Serie B και δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει στην Α. Πιο κοντά από ποτέ έφτασε τη σεζόν 1978-79 στο μπαράζ κόντρα στην Πεσκάρα. «Είναι μια κατάρα που με έκανε να κλάψω όταν ήμουν 14 ετών, είχα πάει στην Μπολόνια να δω τον αγώνα» είπε ο Δήμαρχος της 3ης μεγαλύτερης πόλης της Λομβαρδίας, Ντάριο Αλέβι, ο οποίος χρειάστηκε να περιμένει πολύ. Όμως 43 χρόνια αργότερα, είδε το όνειρο να γίνεται πραγματικότητα.

Οι ‘bagaj’ [σ.σ. τα αγόρια] έσπασαν το βράδυ της Κυριακής (29/05) την κατάρα και για πρώτη φορά στα 110 χρόνια ιστορίας τους, εξασφάλισαν την παρουσία στα σαλόνια της Ιταλίας. Και δεν θα συνέβαινε με τον εύκολο τρόπο…

Υπήρχε καμιά αμφιβολία πως θα το κατάφερνε κι αυτό ο Μπερλουσκόνι;

Όπως και το 1979, πολύς κόσμος έφυγε από την Μότσα για να δει το εκτός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Οι Biancorossi έπαιζαν εκτός με την Περούτζια και με νίκη εξασφάλιζαν την απευθείας άνοδο όμως η ήττα με 1-0 ξύπνησε εφιάλτες και έφερε την ομάδα στα playoff. Αφού στα ημιτελικά νίκησε μέσα/έξω την Μπρέσια, ο τελικός με την Πίζα ήταν γεγονός. Στο πρώτο ματς όλα καλά, χαλαρό 2-0, όμως στο 90’ οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1. Και η ρεβάνς-τελικός έγινε στην έδρα της Πίζα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 πριν το δεκάλεπτο, αλλά η Μόντσα λίγο πριν το φινάλε έφερε το ματς στο 2-2. Όμως δέχθηκε ξανά γκολ στο 90’ καθώς η Πίζα έκανε το 3-2 και έστειλε το ματς στην παράταση. Σε ένα φινάλε που έγραψε την ιστορία, με δύο γκολ στην παράταση διαμορφώθηκε το τελικό 3-4 που έκανε Σίλβιο Μπερλουσκόνι και Αντριάνο Γκαλιάνι να πανηγυρίζουν…

Το μυθικό δίδυμο που έφτιαξε ίσως την κορυφαία ιταλική ομάδα όλων των εποχών, την Μίλαν, επιστρέφει στην Serie A με την Μόντσα, την οποία «τρέχουν» εδώ και 4 χρόνια.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Για την ακρίβεια, 3 χρόνια και 9 μήνες χρειάστηκε ο Καβαλιέρε για να την ανεβάσει, αφού την αγόρασε τον Σεπτέμβριο του 2018, έναν χρόνο αφού πούλησε στους Κινέζους την Μίλαν. Με πάντα δεξί χέρι τον, γεννημένο στην Μόντσα, Γκαλιάνι, τεχνικό διευθυντή τον Φίλιπο Αντονέλι, που ήταν στο club από τότε που βρισκόταν στην Serie D και προπονητή τον πρώην παίκτη των Rossoneri, Τζιοβάνι Στρόπα, γράφτηκε ιστορία.

Με το αζημίωτο φυσικά, αφού η συνολική επένδυση έφτασε τα 30 εκατ. ευρώ. Φέτος, περισσότερα χρήματα για μεταγραφές δαπάνησε μόνο η Πάρμα, η οποία όμως δεν ανέβηκε. Από τη μέρα που το πρώην δίδυμο της Μίλαν ανέλαβε, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά για τον σύλλογο.

«Για εμάς όλα αυτά είναι πολύ καινούρια, ειδικά με όσα έχουμε περάσει. Το 2014, πριν την χρεοκοπία, αγοράζαμε σάντουιτς στους παίκτες και τους πληρώναμε τα εισιτήρια για το λεωφορείο. Το μόνο που μπορούμε να πούμε τώρα, είναι ένα ευχαριστώ στους Μπερλουσκόνι και Γκαλιάνι, τα τελευταία παθιασμένα αφεντικά σε ένα ποδόσφαιρο γεμάτο funds, επενδύσεις και ξένους ιδιοκτήτες» λέει ο Νο1 της Curva, Φαούστο Μαρκέτι.

Υπήρχε καμιά αμφιβολία πως θα το κατάφερνε κι αυτό ο Μπερλουσκόνι;

Στην ομάδα που έχει έδρα μια πόλη με 123.000 κατοίκους, οι βάσεις για την άνοδο μπήκαν πέρυσι, όταν προπονητής ήταν ο Κριστιάν Μπρόκι. Ελεύθερος από την Λεχ Πόζναν αποκτήθηκε ο Δανός φορ, Κρίστιαν Γκίτκιερ, ενώ η μεγαλύτερη επένδυση ήταν ο 23χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, Κάρλος Αουγκούστο, για τον οποίο δόθηκαν 4.5 εκατ ευρώ στην Κορίνθιανς. Δεύτερο μεγαλύτερο έξοδο ήταν ο Πορτογάλος επιθετικός, Ντάνι Μότα, από την u-23 της Γιουβέντους, με τον 24χρονο να βγάζει τα λεφτά του με 11 γκολ.

Ο παλιός σέντερ-μπακ των Ιντερ και Βέρντερ Βρέμης, Λούκα Καλντιρόλα, αποκτήθηκε αντί 800.000 ευρώ από την Μπενεβέντο και 300.000 δόθηκαν στην Σασουόλο για τον Ματσιτέλι. Τζούλιο Ντονάτι, Λούκα Μαρόνε, Γκαμπριέλ Παλέτα, Γκαστόν Ραμίρες είναι κάποια γνωστά ονόματα που βοήθησαν με την εμπειρία τους, ενώ στο ρόστερ βρίσκεται και ένας Έλληνας, ο 19χρονος μέσος Αντώνης Σιαντούνης, που έγραψε δύο συμμετοχές.

Όλοι αυτοί βοήθησαν τον τεχνικό, Τζιοβάνι Στρόπα, επί 4 χρόνια παίκτη της Μίλαν του Αρίγκο Σάκι και πρώην ποδοσφαιριστή της Μόντσα, να πετύχει τη 2η άνοδό, αφού το είχε κάνει και με την Κροτόνε. Πλέον όλα είναι διαφορετικά με την ομάδα στην Serie A και στα σκαριά ήταν ήδη κινήσεις για αναβάθμιση της χωρητικότητας του γηπέδου σε 20.000 θέσεις. Όσον αφορά τον στόχο από εδώ και πέρα; Δεν θα μπορούσε να χαμηλός αν σκεφτείς ότι πρόεδρος είναι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι…

«Ήταν ένας δύσκολος χρόνος, πετύχαμε κάτι πραγματικά δύσκολο. Η Μόντσα δεν ήταν ποτέ στην Serie A, όμως τώρα τα καταφέραμε. Είναι κάτι εκπληκτικό για εμάς και όλους τους πολίτες της Μπριάντζα. Είναι ωραίο που θα παίξουμε με την Μίλαν. Επόμενοι στόχοι; Το πρωτάθλημα και το Champions League».